YouTube Analytics: De 15 Statistieken Die Er Echt Toe Doen

sommige marketeers hebben een ongezonde obsessie met YouTube analytics — we volgen er te veel van. Misschien denken we dat we kunnen bewijzen dat elke videomarketingcampagne resultaten oplevert als er een opvallend percentage bij de naam is. Maar diep van binnen weten we allemaal dat sommige metrics onthullender zijn dan andere.

Er zijn een hoop KPI ‘ s waar we naar kunnen kijken die minimale inzichten bieden. Gelukkig hebben we deze handleiding gemaakt om je te helpen navigeren door YouTube Analytics en de statistieken te meten die ertoe doen. Het bespaart je van verdrinking in de zee van analytics, helpt je drijvend te blijven en veilig naar het land te zwemmen.

Lees verder om meer te weten te komen over de YouTube-statistieken die er echt toe doen en hoe ze je videostrategie zullen verbeteren.

inhoudsopgave

 • Hoe vind je Doelgroepbehoud in YouTube Studio:

  Analytics > Engagement > Doelgroepbehoud

  5. Re-watches

  Re-watches zijn het aantal keren dat kijkers bepaalde delen van je video opnieuw bekijken.

  als veel mensen een specifiek deel van je video opnieuw bekijken, zijn ze waarschijnlijk geïnteresseerd in het onderwerp dat je video op dat moment behandelt.

  je kunt deze gegevens vinden in de grafiek met absolute doelgroepbehoud. Re-watches worden meestal aangegeven door stijgende curven in de grafiek.

  Image

  hoe Rewatches te vinden in YouTube Studio:

  Analytics > Engagement > Audience retention > Absolute audience retention

  6. Engagement

  Comments, shares, likes en dislikes bieden marketeers veel waardevolle kwalitatieve gegevens.

  reacties kunnen een duidelijk beeld geven van het emotionele effect van je video op kijkers.

  Shares kunnen meten hoeveel kijkers uw inhoud en merk waarderen-omdat mensen inhoud delen die hun ideale zelfpersoonlijkheid bevestigt, laten mensen die uw video delen publiekelijk zien dat ze uw merk Vertrouwen en ondersteunen.

  sympathieën en antipathieën kunnen u helpen bepalen welke videoonderwerpen het beste werken bij uw specifieke doelgroep. Je kunt de engagementstatistieken van je video’ s vinden in het Interactions Report van YouTube.

  Hoe vind je betrokkenheid in YouTube Studio:

  Analytics > Engagement > Likes (vs.dislikes) > Zie meer

  7. Impressies Click-Through Rate

  Impressions click-through rate meet het vermogen van uw video om mensen te vragen uw video te bekijken nadat ze deze op hun startpagina, aanbevelingssectie of trending-sectie hebben gezien.

  een hoge click-through rate betekent dat je Titel overtuigend was, en het onderwerp van je video resoneert met veel relevante doelgroepen op YouTube.

  een veel voorkomende trend voor click-through rates van vertoningen is dat ze meestal onmiddellijk na het vrijgeven van uw video spike — uw abonnees zullen de video bovenaan hun startpagina zien en waarschijnlijk erop klikken.

  maar zodra uw video zich buiten uw kernpubliek verspreidt, zal uw klikfrequentie dalen en vervolgens op een stabiel tarief blijven.

  u kunt deze statistiek ook koppelen aan het gemiddelde bekeken percentage en de gemiddelde weergaveduur om te zien of mensen uw video daadwerkelijk bekijken nadat ze erop hebben geklikt.

  een hoge click-through rate is geweldig, maar als mensen direct aan het begin van je video vertrekken, kan je titel of thumbnail misleidend zijn.

  kijkers voorbereiden op wat komen gaat is cruciaal, want als je titel of thumbnail onjuist is, zullen ze zich misleid voelen en het vertrouwen in je merk verliezen.

  een lage click-through rate maar hoge betrokkenheid kan betekenen dat de video een klein maar specifiek publiek heeft dat zeer betrokken is bij de inhoud.

  Hoe vind je betrokkenheid in YouTube Studio:

  Analytics > Reach > Impressions click-through rate

  Image

  8. Kaart klikken

  kaarten zijn schuifpanelen die mensen aanmoedigen om een gewenste actie te ondernemen tijdens een video, zoals een andere video bekijken, zich abonneren op een kanaal of doorklikken naar een andere website.

  elk van de kliksnelheden van uw kaarten vertelt u welke actie uw kijkers liever ondernemen tijdens het bekijken van uw video ‘ s.

  Dit kan u helpen de meest boeiende kaart in elk van uw video ‘ s te plaatsen, waardoor uw kijktijd, abonneegroei of websiteverkeer mogelijk wordt verhoogd.

  het analyseren van klikken op kaarten kan u ook helpen de optimale timing, plaatsing en duur van uw kaarten in toekomstige video ‘ s te achterhalen.

  Hoe vind je Kaartteklikken in YouTube Studio:

  Analytics > Reach > See More > Impressions by: Content > More Metrics > Cards > Card Clicks

  Image

  9. Playlist Engagement

  afspeellijsten zijn een geweldige manier om je video ‘ s in eenverteerbare manier. Het helpt uw kijkers gemakkelijk video ‘ s over hun favoriete onderwerpen te consumeren en vraagt hen om te blijven kijken, wat de kijktijd voor uw kanaal verhoogt.

  u kunt uw afspeellijstbetrokkenheid achterhalen door twee statistieken in het Afspeellijstrapport van YouTube te analyseren: weergaven per afspeellijstbegin en gemiddelde tijd in afspeellijst.

  weergaven per afspeellijst start is het gemiddelde aantal videoweergaven dat uw afspeellijsten verzamelen en de gemiddelde tijd in afspeellijst is de gemiddelde hoeveelheid tijd dat kijkers de video ‘ s in uw afspeellijst hebben bekeken.

  als deze twee statistieken slecht presteren, probeer dan je afspeellijst te starten met video ‘ s met het hoogste retentiepercentage.

  Hoe vind je Afspeellijstbetrokkenheid in YouTube Studio:

  Analytics > Engagement > Bekijk meer > bekijk tijd > Meer Metrics > Afspeellijsten

  10. Unieke kijkers

  unieke kijkers zijn het Geschatte aantal personen dat uw video ‘ s gedurende een bepaalde periode bekijkt. Deze statistiek helpt je echt de werkelijke grootte van je publiek te begrijpen.

  u kunt deze metriek ook gebruiken om de betrokkenheid van uw abonnee bij uw video ‘ s te meten. Als uw unieke kijkers lager zijn dan het aantal abonnees, kijken uw abonnees niet zoveel van uw video ‘ s als ze zouden kunnen zijn.

  om de activiteit van abonnees te verhogen, vraag ze om meldingen in te stellen voor je nieuwe video ‘ s. Je kunt deze statistiek vinden onder het tabblad Reach Views en Audience in YouTube Studio.

  hoe speellijst unieke kijkers vinden in YouTube Studio:

  Analytics > Audience > unieke kijkers

  11. Weergaven per unieke kijkers

  weergaven per unieke kijker is het aantal keren dat de gemiddelde kijker uw video bekijkt. Deze statistiek vertelt je of mensen niet genoeg van je video kunnen krijgen en deze opnieuw kunnen bekijken.

  Videoonderwerpen met veel weergaven per unieke kijkers kunnen ook uw meest populaire inhoudsonderwerpen zijn, en als u ze meer behandelt, kunt u meer weergaven, kijktijd en abonnees genereren.

  hoe speellijst unieke kijkers te vinden in YouTube Studio:

  Analytics > Audience > Unique viewers > See More > Average views per viewer

  Image

  12. Wie kijkt naar je video ‘s

  in het demografisch rapport van YouTube kun je de verschillende soorten mensen zien die je video’ s bekijken, gesegmenteerd op leeftijd, geslacht en geografie.

  deze gegevens vertellen u wie uw meest betrokken publiek is en wie uw doelgroep eigenlijk zou moeten zijn. Je kunt ook het tegenovergestelde doen met deze gegevens.

  als je niet het publiek bereikt dat je wilt, probeer dan je videostrategie te draaien en onderwerpen te behandelen die hen zouden aantrekken.

  hoe demografische gegevens in YouTube Studio te vinden:

  Analytics > Audience > leeftijd en geslacht

  Image

  13. Abonneegroei

  abonnees zijn je meest loyale fans. Ze hebben zich publiekelijk gecommitteerd aan uw merk, inhoud en waarden.

  abonnees zijn ook belangrijk omdat YouTube hen meldingen over je nieuwe video ‘ s stuurt en ze op hun homepage plaatst, waardoor meer weergaven worden gegenereerd.

  abonnees kijken ook twee keer zoveel video als niet-abonnees, dus hoe meer abonnees je hebt, hoe meer kijktijd je video ‘ s verzamelen.

  het Subscribers Report van YouTube laat zien welke video ‘ s, locaties en tijdsperioden abonnees winnen en verliezen. Deze gegevens vertellen u welke videoonderwerpen resoneren met uw abonnees en waar u nieuwe abonnees kunt targeten.

  en door prioriteit te geven aan de behoeften van uw abonnees, maakt u video’ s waar ze naar verlangen, verhoogt u uw kijktijd en verhoogt u uw zoekranglijst.

  Hoe vind je abonnees in YouTube Studio:

  Analytics > Audience > abonnees

  14. Verkeer s

  externe verwijzingen zoals sociale media of sites die uw video ’s insluiten en YouTube-verwijzingen zoals zoeken, de aanbevolen sectie en de startpagina zijn allemaal verkeer.

  Het rapport verkeer laat zien hoe kijkers uw video’ s hebben gevonden en wat de meeste weergaven en kijktijd oplevert. U kunt deze gegevens gebruiken om uw videopromotiestrategie beter te optimaliseren.

  Hoe vind je Traffic s in YouTube Studio:

  Analytics > Audience > Subscribers > See More > Traffic

  Image

  15. Trefwoorden

  in het Reach-rapport van YouTube, dat zich onder het traffic s-Rapport bevindt, kunt u de meest populaire zoekopdrachten zien die kijkers naar uw video ‘ s leiden.

  als deze query ‘ s enigszins afwijken van het onderwerp van uw video, kunt u overwegen uw video bij te werken om deze inhoudslacunes op te vullen en de zoekwoorden aan uw metagegevens toe te voegen.

  als er een groot verschil is, overweeg dan om een nieuwe video te maken over deze populaire zoekopdrachten.

  hoe zoekwoorden te vinden in YouTube Studio:

  Analytics > Reach > YouTube zoektermen

  aan de slag

  YouTube analytics speelt een cruciale rol bij het helpen van makers en bedrijven om hun contentprestaties te begrijpen.

  Door waardevolle inzichten te bieden, stelt YouTube analytics gebruikers in staat om datagestuurde beslissingen te nemen. Met de mogelijkheid om trends te volgen, dient YouTube analytics als een essentieel hulpmiddel om uw succes op het platform te maximaliseren.

Plaats een reactie