Wil je Hordes fans? 7 Best Practices om te volgen

Er is een groot verschil tussen mensen die weten over uw bedrijf en mensen die enthousiast over uw bedrijf. Hoewel het eerste iets is waar bijna alle marketingteams naar streven om meer van te krijgen, is het ontwikkelen van het laatste de sleutel tot het groeien van uw bedrijf. 

dus hoe zorg je ervoor dat iemand niet alleen over je weet, maar je genoeg leuk vindt om vaak met je bedrijf in contact te komen en misschien zelfs anderen over je te vertellen?

in de online wereld heeft het alles te maken met het creëren van de juiste content. Dus als je een fanatieke fanbase wilt cultiveren, volg dan deze tips en technieken in je contentinspanningen. 

1) Gebruik veel afbeeldingen.

de juiste foto ‘ s versterken de manier waarop fans denken.het juiste beeld kan een schoon pad rechtstreeks naar de emoties van een gebruiker snijden, waardoor opwinding, angst, woede, teleurstelling of vreugde ontstaat in een relatief korte tijd.bovendien hebben ze de neiging om meer betrokkenheid online te krijgen:een studie uitgevoerd door Socialbakers vond dat afbeeldingen op Facebook 93% van de meest boeiende berichten vormden, vergeleken met statusupdates, links en zelfs video.

Tip: Maak een specifieke stijl of kijk naar uw afbeeldingen.

zoals ik later ga suggereren, heeft het creëren van een fanbase veel te maken met het vormgeven van een cultuur. En een van de dingen die je kunt doen om deze cultuur te verbeteren, is om afbeeldingen met stijl te maken-in principe, ervoor zorgen dat wanneer mensen een afbeelding van uw bedrijf zien, ze weten dat het van uw bedrijf is. (Wil je wat tips voor het maken van een bepaalde stijl met je afbeeldingen? Bekijk deze blogpost.)

Buffer ‘ s blog heeft een kenmerkende beeldstijl. Het maakt hun inhoud herkenbaar en aantrekkelijk.

image00-1

image01-2

image10

2) Gebruik fan-d inhoud.

Het creëren van Content hoeft niet helemaal aan jou te liggen. Trek content van je fans-ze zullen het geweldig vinden. Door het creëren van content aan fans te geven, kunnen ze een gevoel van eigendom van het merk hebben. Dit eigendom, op zijn beurt, verbetert hun fanatisme over het merk, ook.

Tip: laat gebruikers hun eigen verhalen indienen.

geef je gebruikers de kans om hun verhalen te delen. Patagonia, dat avonturiers uitrust met activewear, heeft een marketinginitiatief genaamd Worn Wear. Op de Worn Wear blog kun je door gebruikers ingediende verhalen lezen over hun Patagonia-producten, zoals deze:

 image11

hier is wat Jack Wilson, afgebeeld aan de linkerkant, schreef:

voor de trek ging ik winkelen voor koude weer kleding. Ik zag deze jas in de Yosemite Mountain winkel, maar had sticker schok toen ik zag de $45 prijskaartje. De verkoper beloofde zichzelf in 1 dag terug te betalen. Hoe profetisch was ze! 

dit is het tijdperk van fleece en micro fleece. Maar als de sneeuw vliegt en de temperatuur daalt, grijp ik nog steeds naar Mr.Fuzzy pile.

Dank u, mijnheer Patagonië.

Patagonia heeft honderden van dergelijke verhalen, bijgedragen door warme en tevreden fans die het duurzame Patagonia-product dragen.

Tip: laat gebruikers hun eigen foto ‘ s indienen.

Foto ‘ s zijn een populaire en gemakkelijke manier om fancontent te verzamelen. In het tijdperk van selfie-snapping smartphonegebruikers is dit een geweldige manier om buzz te genereren en tegemoet te komen aan je fans.

een van de beste curatoren van gebruikersfoto ‘ s is het merk GoPro. GoPro-gebruikers zijn trots op hun camera ‘ s en willen geen kans missen om hun opwinding met de wereld te delen. GoPro is maar al te blij om hun fans te verplichten door gebruikersfoto ‘ s op sociale media te plaatsen.

misschien is dat de reden waarom GoPro ’s twee van de top tien plekken voor Instagram-video’ s heeft gehaald, zoals beoordeeld door AdWeek. Hun 2,5 miljoen Instagram-volgers zijn betrokken, niet alleen vanwege de geweldige foto ‘s, maar ook omdat ze hun eigen foto’ s op de feed kunnen zien.

GoPro ‘ s “Foto van de dag” bevat enkele van de meest inspirerende, hilarische of gewoonweg geweldige foto ‘ s van hun gebruikers.

 image12

3) geef ze gratis en/of exclusieve inhoud.

een geweldige manier om fans blij en betrokken te houden, is door ze geschenken te geven. Te vaak denken we aan giveaways en freebies als gimmicks om nieuwe klanten aan te trekken. We vergeten de kracht die dergelijke promoties hebben bij bestaande fans.

Amazon Prime-leden zijn dolblij over hun liefde voor de service. Toen Amazon Amazon Prime uitvond, creëerden ze ook een fanbase van diehards. Het Mashable-artikel van Anna Washenko beschreef zulke mensen als “Amazon-fanatici” en legde uit hoe Amazon Prime “de verslaving mogelijk maakt.” 

 image13

hoewel ze een jaarlijkse abonnementskosten betalen ($99), hebben deze klanten het gevoel dat ze dingen gratis krijgen-” gratis “tweedaagse verzending,” gratis “films,” gratis “muziek,” gratis ” Kindle-boeken, enz. 

 image14

Dit is precies het soort beloningen dat fans graag krijgen. Ze willen weten dat ze worden erkend, gewaardeerd en gewaardeerd door het bedrijf. Het is immers dankzij fans dat bedrijven succesvol zijn.

“gratis spullen” kunnen net zo eenvoudig zijn als behang, zoals John Deere dat doet.

 image15

Het lijdt geen twijfel dat John Deere een fanbase heeft. Als iemand een half miljoen dollar uitgeeft aan een stuk landbouwmachines, zweert apparatuur te kopen van alleen van een merk en T-shirts en hoeden koopt met het logo erop, is de kans groot dat hij een fan is. Ze zouden een gratis wallpaper of twee waarderen.

als je dingen niet weg kunt geven, kun je het verkopen-en fans zullen het waarschijnlijk niet erg vinden om hun portemonnee te openen om fan merchandise te kopen. Sportteams doen dit de hele tijd. De fans zijn er – en zo is er een mengeling van merchandise te koop.

Je hoeft niet de eigenaar te zijn van Manchester United of de Green Bay Packers om van dit soort fanbouw te genieten. Toen Evernote nauwelijks opkwam, begonnen ze merkartikelen te verkopen. Evernote was op dat moment niet bepaald een wereldwijd erkend merk. Maar ze beseften dat door hun merk te promoten via merchandise, ze hun fanbase konden versterken.

 image16

Evernote ‘ s t-shirt productpagina geeft je enig inzicht in waarom ze fan parafernalia verkopen: 

overal waar we komen, ontmoeten we mensen die onze passie delen. Deze T-shirts zijn ontworpen voor iedereen die een stukje van onze cultuur wil dragen.

is een cloudgebaseerde notitie – software echt zo sexy? Ja, maar alleen omdat Evernote het zo heeft gemaakt voor hun fans. Het kopen van die fandom gaat over passie en cultuur-en dus verkopen ze t-shirts, posters, Pennen en zelfs sokken om mensen mee te laten doen aan de beweging. 

4) Ontwikkel een onderscheidende cultuur door middel van content en laat je fans erin delen.

Je bouwt fans op door cultuur te creëren.

u kunt elk bedrijfsboek ophalen en lezen over het vormen van bedrijfscultuur. Maar al te vaak is deze “cultuur” beperkt tot het kantoor, de werknemers of het management.

voor maximaal succes van de fans kun je een cultuur creëren die verder gaat dan de muren van je kantoor en zich ook verspreidt naar de fancultuur. Je moet deze cultuur samen met je fans vormen, zodat ze het kunnen vormgeven en eraan kunnen bijdragen.

cultuur wordt gevormd door inhoud. De toon en stijl van uw inhoud zijn bedoeld voor bepaalde gebruikers die op hun beurt fans worden.

ConversionXL heeft een geweldige job gedaan bij het vormen van een cultuur door middel van inhoud. Hun motto is ” Conversie Optimalisatie voor slimme mensen.” hun blog inhoud wordt gekenmerkt door punchy, in-your-face stijl die wordt geslagen met gegevens en harde kern informatie.

 image02-1

 image03-1

als je het niet erg vindt om af en toe rond te worden geschopt en van data-gedreven harde kerninformatie houdt, dan word je een fan van ConversionXL. Het is inhoud als deze die de truc doet. ConversionXL definieerde hun niche, koos hun stijl en bouwde een fanbase op.

5) Creëer authentieke content voor je fans.

Het creëren van fans gaat over het creëren van relaties-en de inhoud van relaties is gebouwd op openheid en authenticiteit.er zijn manieren om openheid en authenticiteit in uw inhoud te communiceren die uw aantrekkingskracht bij fans zullen vergroten.

Tip: Gebruik een first-person stijl.

Dit is het nummer één probleem voor het maken van content. Schrijf in de eerste persoon.

een van de redenen waarom Quicksprout zo succesvol is, is omdat het een persoonlijke blog is, niet alleen een zakelijke blog. Hoewel ik een persoonlijke website heb, doe ik het grootste deel van mijn blog op Quicksprout.com ik schrijf zoals ik spreek. Ik gebruik “ik” en ” ik ” en deel de lessen die ik heb geleerd. En ik heb mijn fanbase zien groeien als gevolg daarvan.

Tip: Wees transparant over zaken en het leven.

Buffer kreeg veel erkenning toen ze “open salarissen” aankondigden. Ze beschreven het als een “transparante formule”.”Wat er daarna gebeurde is een verhaal van fanatisme:hun fans waren er enthousiast over. Voor hun publiek van jonge ondernemers is dit precies het soort openheid en authenticiteit waar ze naar hunkeren. 

 image06-1

Tip: Deel verhalen over strijd en triomf.

je fans zullen zich verhouden tot en reageren op persoonlijke verhalen. Vertel over je mislukkingen en je overwinningen. Zij zullen het begrijpen en waarderen.

mijn blog gaat niet alleen over hoe geweldig mijn bedrijven zijn. Ik sta voor veel uitdagingen en ik blog erover. Mijn mislukkingsverhalen zijn enkele van mijn meest boeiende.

6) ga diep in je inhoud.

Fans komen samen omdat ze meer gepassioneerd zijn over een onderwerp dan wie dan ook ter wereld. Ze zijn niet alleen meer gepassioneerd, maar ze zijn ook meer op de hoogte van dat onderwerp.

om hen te helpen meer kennis te krijgen, moet u inhoud maken die diep gaat. Verken de meest obscure nuances van uw niche, omdat uw gebruikers het verwachten, nodig hebben en willen.

De MOZ-Blog doet geweldig werk om diep te gaan – het wordt bezocht door gebruikers die ook fans zijn van het bedrijf. Hun fans geven om dingen waar alleen een kader van mensen om geeft-dingen zoals MozCast Temps, PayDay Loan algorithm updates en Matt Cutts tweets. Dus Moz zorgt ervoor dat je precies dat levert:

 image08

diep gaan gaat over het produceren van geweldige content. Moz.com uitgelegd het fenomeen van fan building door middel van inhoud met deze verklaring:

Apple heeft een groot aantal mensen die hun liefde voor de producten die ze maken verspreiden. Buffer is bezig met een community van startup transparantie dankzij enkele van hun nieuwste initiatieven zoals het Open metrics dashboard aangedreven door Baremetrics of hun open salarisposten. Ryan en het team van Product Hunt geven echt om de kracht van een ‘echte geëngageerde community’ en ‘niet alleen om extra gebruikers’. Uiteindelijk lijkt het’ gemakkelijk ‘ om een gemeenschap te laten groeien als wat je doet goed genoeg is.

die laatste regel is clutch: “aan het eind lijkt het ‘makkelijk’ om een gemeenschap te laten groeien als wat je doet goed genoeg is.”

diepe content is goede content. Dat is wat de fans blij zal maken.

7) tegemoet te komen aan hun ego ‘ s.

zoals vrijwel elk mens, ooit, moeten fans hun ego ‘ s laten strelen. Grote merken leunen in dit ego strelen om fans inhoud te geven waar ze van houden.

Tip: schrijf content voor hen en over hen.

De gemakkelijke manier om dit te doen is om rechtstreeks te spreken over hun wensen en passies. Bedank ze. Waardeer ze. Hou van ze.

Er is één merk dat hier een geweldige job in doet. Lees deze fragmenten uit hun inhoud:

  • Suit Up for Team You
  • om erkend te worden als de echte fan die je bent, moet je investeren.
  • je bent een fan. We weten dat je dat bent. Doe nu je best om de best mogelijke te zijn. Dat ben je je team verschuldigd. Heck, dat ben je jezelf verschuldigd. het is niet leuk om een fan te zijn als je niet, af en toe, een beetje gek kunt worden met je tijd en je portemonnee.

welk merk is dit, sprekend tot hun kliek fanatieke volgelingen?

Chevrolet. 

 image09

de autofabrikant heeft fans. En ze hebben een heel subdomein gewijd aan hun fans. Ze houden van hun fans, ze bloggen over hun fans; hun fans houden ook van hen.

conclusie

als het gaat om het creëren van een fanbase, moeten we een directe lijn trekken tussen fans en inhoud. Content in zijn veelzijdige vormen is waar fans zich mee bezighouden. Door je content te verbeteren, kun je je fans laten groeien.

Wat doe je met je content om je fanbase op te bouwen?

Plaats een reactie