Wil je groeien? Integreer een cultuur van leren in je bureau

de meeste organisaties hebben ambities voor een zekere mate van groei.

hoewel niet iedereen een wereldwijd bureau met 1.000 personen wil runnen, proberen de meesten hun praktijk te ontwikkelen. Misschien is deze groei financieel gedreven, accolades-gedreven, headcount-gedreven, of iets anders, maar het enige type groei dat niet alleen vervangt, maar ook deze soorten groei drijft, is kennis. Uw medewerkers hebben behoefte aan kennis om op de hoogte te blijven van opkomende best practices en technologieën.

uw klanten wenden zich tot u als hun agency partner om uw kennis te gebruiken om hen te helpen door onbekend gebied te leiden. Hoe meer kennis uw bureau verzamelt, hoe groter de kans dat u uw personeel en klantenwerk verbetert — twee drijvende krachten voor omzetgroei, prijzen, nieuwe aanwervingen, enz.

dus hoe kan een bureau van leren een kernfocus maken?

leren in twee smaken

het eerste element om te erkennen is dat leren niet passief kan worden gedaan. Hoewel het dagelijks “in de loopgraven zijn” natuurlijk zal resulteren in wat leren, is het cruciaal om te kijken naar leren als een activiteit die actieve cultivatie vereist. Leren moet worden ingebouwd in de cultuur van je bureau, zodat het voor iedereen een actieve praktijk wordt. Als je nadenkt over specifieke activiteiten die in je cultuur kunnen worden ingebouwd om het leren te stimuleren, is het nuttig om te denken aan leren vanuit twee perspectieven: leren uit het verleden en leren voor de toekomst.

leren van fouten

elk deliverable gemaakt, project voltooid, en relatie gesmeed biedt een leermogelijkheid. Naarmate uw bureau meer werk voltooit en levert, zal het succes van die Levering altijd in twijfel worden getrokken. Sommige projecten zullen foutloos verlopen en resulteren in enorme ROI of awards aan de kant van de klant, terwijl sommige projecten zich beter vergeten voelen. In beide uitkomsten gaat het leren van het verleden over het analyseren van deze ervaringen om te begrijpen wat goed ging, wat niet en wat te veranderen aan je toekomstige gedrag. Het gaat erom de tijd te nemen om moeilijke vragen te stellen in een open omgeving en diep na te denken over de ervaring.

leven in de Fringe

net zoals Leren uit het verleden helpt om groei te stimuleren door ervaringen, gaat leren voor de toekomst over het stimuleren van groei in de ervaring die uw bureau wil ophopen. Uw klanten kijken naar uw bedrijf voor antwoorden over hun problemen vandaag en potentiële kansen morgen. In zekere zin verwachten ze dat je de “waarzegger” speelt en helpt bij het identificeren van opkomende trends, technologieën en praktijken die hun bedrijf radicaal kunnen beïnvloeden. Het is van vitaal belang dat uw bedrijf aan die verwachting voldoet en deelneemt aan “randgebieden” van groei binnen uw respectieve discipline. Leren voor de toekomst gaat over het verleggen van uw bedrijf buiten zijn comfortzone en het verkrijgen van exposure op gebieden die kunnen bijdragen aan uw capaciteiten.

met zowel leren van het verleden als leren voor de toekomst die elk hun eigen rol spelen in de groei van uw bureau, laten we eens kijken naar drie praktijken die elk zou kunnen gebruiken:

hoe te leren van het verleden

1) wekelijkse projecties en reflecties

zoals veel bureaus proberen we vergaderingen tot een minimum te beperken om mensen de tijd te geven om het creatieve werk te doen dat onze klanten in opdracht geven. We beginnen en eindigen elke week met twee belangrijke bijeenkomsten. Maandagen zijn planningsdagen en beginnen met een teamvergadering die we wekelijkse projecties noemen, waarbij we elk klantproject doorlopen, een statusupdate uitvoeren over deliverables en een schema of leveringsverwachtingen voor die week instellen. Het is een tactische bijeenkomst en een geweldige kans om iedereen op dezelfde pagina te krijgen.

vrijdag, echter, brengen wekelijkse reflecties. Dit is waar het echte leren plaatsvindt. Weekly Reflections richt zich in de eerste plaats op elk teamlid dat de hoogte-en dieptepunten van zijn of haar week deelt, evenals de geleerde lessen. Het is vooral geweldig als je tijdens de week op een “dieptepunt” inwerkt en probeert specifieke lessen te trekken over waarom een ervaring niet goed ging. De problemen die we ontdekken zijn:communicatie, scoping, planning en mogelijkheden, en soms bespreken we zelfs persoonlijke kwesties. Het is tijdens deze momenten van het ontdekken waar we beginnen met het verkennen van aanpassingen aan ons proces, platforms en mensen om betere toekomstige resultaten te bereiken. Om dingen af te sluiten, bekijken we actief de lessen van de vorige week die we hebben geleerd tijdens de wekelijkse projecties van de volgende week.

2) Project Debriefs

hoewel wekelijkse reflecties helpen om geleerde lessen te ontdekken, kijken ze niet altijd naar het “volledige beeld” van de uitkomst van een project. In een poging om te evalueren of een project succesvol was en om volledig te begrijpen hoe het is afgelopen, houden we een Project debriefing wanneer een belangrijke mijlpaal wordt afgesloten. Project Debriefs omvatten alle betrokken teamleden (en soms zelfs de klant). Tijdens deze bijeenkomsten doorlopen we alles wat kwantitatief is (d.w.z. budgetten, schema ‘ s, ondersteuningsverzoeken, enz.).) en kwalitatief (d.w.z. gevoelens, communicatie, enz.).) in verband met het project. Hoewel elk project enigszins anders is en sommige meer voor de hand liggende problemen hebben om aan te pakken, hebben we de neiging om de volgende vragen te gebruiken om onze gesprekken te stimuleren:

  • hebben we dezelfde visie gedeeld met de klant die het project ingaat?
  • waren we gericht op het bereiken van hetzelfde doel met dezelfde successtatistieken?
  • hebben we overeenstemming bereikt over het proces en de methode om dat doel na te streven?
  • waren de verwachtingen rond tijdlijn, budget en communicatie gedeeld tussen beide partijen?
  • waren de juiste mensen betrokken bij de creatieve, evaluatie en uitvoering van het project?

We nemen notities op tijdens de vergadering en vertalen deze naar actiepunten en algemene lessen die we hebben geleerd voor toekomstige referentie.

3) documentatie

aangezien zowel wekelijkse reflecties als Project Debriefs resulteren in een behoorlijk aantal geleerde lessen, vinden we het van cruciaal belang om die te documenteren. We hebben drie documentatiemethoden gevonden die heel nuttig zijn in dit proces: reflecties, besturingssysteem en blogposts.

Reflections is een chronologische, relatief niet-bewerkte lijst van geleerde lessen. Het is een doorlopend document dat honderden (of duizenden) opsommingstekens bevat die dingen samenvatten die we in onze praktijk hebben geleerd. Veel van deze herhalen zich (een teken dat we beter werk moeten doen met het maken van actie-items), en veel worden minder relevant naarmate ons bedrijf evolueert. Hoe dan ook, de tijd nemen om deze lessen te lezen kan behoorlijk krachtig zijn bij het evalueren van veranderingen of prestaties van het bedrijf.

wanneer een les wordt omgezet in iets concreets (d.w.z. een proces, een sjabloon, enz.).), nemen we het op in ons Bedrijfsbesturingssysteem. Hoe techno-geeky het ook klinkt, ons besturingssysteem is een hoofddocument dat de belangrijkste processen, platforms en mensen binnen onze organisatie schetst en linkt naar gerelateerde materialen. Het kan worden beschouwd als een inhoudsopgave voor ons bedrijf en is een nuttige gids om te delen bij het in dienst nemen van nieuwe werknemers of het beoordelen van hoe we als bedrijf functioneren.

de laatste methode om geleerde lessen te documenteren is bloggen. We hebben enkele van onze meest goed ontvangen blogposts gevonden waarin we eerlijk schrijven over fouten die we hebben gemaakt en dingen die we hebben geleerd. Het is niet onwaarschijnlijk dat als we een probleem hebben ervaren, iemand anders dat heeft (of zal) en er baat bij zou kunnen hebben om de ervaring te delen. De tijd nemen om onze geleerde lessen in een gestructureerd formaat te schrijven, zoals een artikel, helpt die les te kristalliseren.

hoe te leren voor de toekomst

1) Workshops geven

een uitdagende activiteit die onze blootstelling aan opkomende technologie en trends heeft voortgestuwd, is de praktijk van lesgeven. We houden regelmatig workshops en geven les over onderwerpen die verband houden met ons agentschap aanbod. Hoewel sommige van deze zijn gericht op beginners en leven in de wereld van vertrouwd gebied, vinden we workshops die zich richten op opkomende trends tot onze favorieten. Het proces van voorbereiding op zo ‘ n workshop stelt ons bloot aan nieuwe informatie. We streven ernaar om de inhoud zo relevant mogelijk te maken, omdat veel deelnemers aan deze workshops aan tafel komen met uitdagende vragen en referenties. Misschien is het puur ego-bescherming, maar deze druk zorgt ervoor dat we hard werken om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in onze branche. Daarnaast leiden de vragen en gesprekken die tijdens workshops worden gesteld vaak tot nieuwe ontdekkingen voor ons team.

2) Hack-a-Thons

een van de meest effectieve manieren om blootstelling te krijgen aan nieuwe technologieën en praktijken is door deel te nemen aan een hack-a-thon. Dit is meestal een dag-of weekend-lang evenement waar ontwerpers, ontwikkelaars, zakenmensen en vakdeskundigen samenkomen om te experimenteren met een bepaalde technologie of idee. In kleine teams kom je terecht in een omgeving van extreme beperkingen (tijd, res en skillsets) met veel onbekenden. Deze structuur (of het gebrek daaraan) wekt creativiteit, innovatie en ontdekking die je niet altijd vindt in projectwerk, en het biedt de mogelijkheid om het inzicht en perspectief te krijgen van tientallen professionals die nieuw leren effectiever introduceren dan onafhankelijk onderzoek.

3) Forge Fridays

vergelijkbaar met het concept van Google ‘ s 20% tijd, reserveren we vrijdagmiddag om te experimenteren met interne projecten. Toegegeven, dreigende deadlines en last-minute branden brengen deze “Forge Fridays” soms in gevaar, maar ze worden wekelijks geblokkeerd. Gedurende deze tijd experimenteren we met nieuwere technologieën of ontwerpideeën in de vorm van interne projecten. Sommige hebben het potentieel en de bedoeling om in de toekomst in hun eigen aanbod te worden gesplitst, terwijl sommige meer voor ons eigen vermaak zijn. Hoe dan ook, ze fungeren als een speeltuin waar nieuwe ideeën worden getest en verkend zonder de beperkingen van reikwijdte, budget of tijdlijn die verband houden met klantprojecten. In sommige gevallen pakken we een klantprobleem aan als een manier om een aanpak uit te proberen die niet in de projectscope past. Forge Fridays bieden over het algemeen de vrijheid om te experimenteren en te leren op manieren die typische projecten niet toestaan.

Hoe vrienden te winnen en cultuur te beïnvloeden

als eigenaar van een agentschap willen we groeien en beseffen we dat leren groei stimuleert. Bovendien weten we dat succesvol leren vereist dat de praktijk diep in de agentschapscultuur wordt ingebed. Cultuur is vaak moeilijk te definiëren. Ondanks typische “artefacten van cultuur” zoals missieverklaringen, kernwaarden en kantooromgeving, is er geen cultuur KPI om tegen te meten. Maar zoals het cliché luidt, spreken acties luider dan woorden als het gaat om het beïnvloeden van de bedrijfscultuur. Door deze zes (of een van uw eigen) activiteiten op te zetten en continu uit te voeren, zet u een stap in de richting van actie door het leren in uw bedrijfscultuur te verankeren.

Plaats een reactie