Wie Moet Jouw Content Bezitten? Doe mee aan de #GreatDebate

een paar maanden geleden twitterde iemand me. Er stond: “geweldig artikel, @gsosk” met een link naar een bericht dat ik lang geleden voor een bedrijf had geschreven. Ik ben altijd diep gevleid als mensen mijn inhoud delen-vooral als het iets is dat een tijdje geleden is uitgekomen. 

maar deze keer wist ik niet hoe ik me moest voelen. 

zie, dit artikel is door mij geschreven en lang geleden gepubliceerd voor een ander bedrijf … maar het was onlangs opnieuw geplaatst door het bedrijf zonder mijn toestemming op een site van derden onder mijn naam. De post was hetzelfde, maar mijn bio was niet up to date.

Ik voelde me er icky over. Hoewel ik achter alles sta wat ik heb geschreven (Ik zou het niet schrijven als ik het niet deed), had het bedrijf een klein beetje controle over mijn “persoonlijke merk” – dat ding dat me helpt om verbindingen te maken met anderen in mijn branche, toekomstige optredens te landen en weet je, over het algemeen mezelf te ondersteunen. 

en dat icky gevoel zette me aan het denken.wettelijk gezien heeft het bedrijf het recht om de inhoud die ik voor hen heb gemaakt op elke manier te gebruiken die zij kiezen. Ze hebben me ingehuurd en betaald om het te schrijven. Het is net als bij elke andere transactie – ze hebben ervoor betaald, dus ze bezitten het. Maar omdat mijn naam op de inhoud staat, moet ik dan wat toelagen krijgen in het hele eigendom? In een wereld waar uw naam of naamregel krijgt u uw volgende optreden, moet   bedrijven volledig eigenaar van de inhoud die u maakt?

Het is een lastige situatie waar de meesten van ons mee te maken zullen krijgen naarmate meer mensen online inhoud voor bedrijven publiceren.dus, als de schrijver die ik ben, dacht ik dat het het beste zou zijn om dit hele gedoe op te lossen door te bloggen. 

introductie van het grote debat

om deze hele puinhoop te achterhalen, hebben we besloten om hier een daglang debat te houden over HubSpot ‘ s Inbound Hub. Elke post op de marketing en Insiders secties zal het probleem bespreken-maar elke post zal vanuit een ander perspectief zijn in het hele content ownership-spel. Hier is wie ons zal vergezellen:

Joe-Chernov-Launch-Post-inline-Image

Joe Chernov, toekomstige VP Content bij HubSpot, zal om 11:00 uur vanuit het perspectief van de werknemer in de Marketing-sectie ingaan. Bekijk Joe ‘ s argument hier en abonneer je hier op de Marketing sectie.

John-Bonini-inline-Image

John Bonini, Marketing Director bij IMPACT, zal om 11:00 uur vanuit het perspectief van het bedrijf argumenteren op de sectie Insiders. Bekijk John ‘ s perspectief hier en klik hier om je te abonneren op de sectie Insiders.

 Lisa-Gulasy-inline-Image2

Lisa Gulasy, Content Specialist bij Kuno Creative, zal om 14:00 uur een rol spelen met de ghostwriter perspective on the Insiders sectie. Bekijk Lisa ‘ s argument hier en klik hier om je te abonneren op de sectie Insiders.

 Barry-Feldman-inline-Image

Barry Feldman, President van Feldman Creative, geeft ons het freelancer perspectief op content ownership om 14:00 uur op de Marketing sectie. Bekijk Barry ‘ s perspectief op het hele debat door hier te klikken en abonneer je op de Marketing sectie door hier te klikken.

Kies een kant in de #GreatDebate

We willen niet alleen dat onze bijdragers zich over deze kwestie buigen-we willen horen wat u denkt. Hoeveel eigenaarschap-als dat al het geval is-moeten werknemers, freelancers en ghostwriters hebben van de inhoud die ze maken? Heeft een van onze medewerkers u gewonnen? 

laat een reactie achter op een van de blogposts of tweet naar ons met de hashtag #greatdebate ingebed in elke post om ons te laten weten wat je ervan vindt. We zullen aan het eind van de dag een roundup doen met topcommentaren, tweets en blogberichten over het probleem, evenals antwoorden op enkele vragen die u mogelijk hebt voor onze bijdragers. 

dus ga door, weeg in! Het grote debat is begonnen.

< center>Tweets over “#greatdebate ”

ook op zoek naar een extra post bespreken van dit probleem vanuit het perspectief van de media op en naar rechts om 12: 00.

Plaats een reactie