Wat Zijn De Grootste Uitdagingen Voor CMO ‘ S Vandaag?

Het marketing landschap is geript up, herzien en opnieuw herzien.merken kunnen niet langer één consumentengedrag definiëren en ze kunnen niet op één kanaal vertrouwen. 

CMO ‘ s hebben niet alleen de taak om de technologie, platforms en keuzes bij te houden, maar ook om de trends voor te blijven. Daarnaast moeten ze nieuwe manieren ontwikkelen om hun lead funnels vol te houden, campagnes te beheren en een sterk merk te behouden. En velen doen het allemaal met   minder res.  

We vroegen een paar leidinggevenden van agentschappen – degenen die aan de frontlinie staan met CMO ’s in verschillende verschillende industrieën-welke uitdagingen CMO’ s momenteel tegenkomen.hier zijn negen dingen die de moeite waard zijn om je zorgen over te maken:

risico

ik geloof dat de grootste uitdaging voor CMO ‘ s vandaag de dag is om het topmanagement ervan te overtuigen te investeren in ongeproefde oplossingen. We weten allemaal dat de oude ‘bewezen’ methoden om doelgroepen te bereiken steeds minder effectief zijn, dus moeten CMO ‘ s nieuwe manieren proberen om relevante verbindingen te leggen tussen een merk en zijn consumenten. De meeste CMO ‘ s zijn zich hiervan bewust, maar het is lastig om het senior management te laten geloven en investeren in iets dat geen record heeft, omdat het topmanagement meestal geruststelling en historische cijfers wil om hun beslissingen op te baseren. Ik geloof dat de meest succesvolle merken en CMO ‘ s degenen zullen zijn die durven te geloven in de kansen die nieuwe media bieden en het lef hebben om te lopen waar niemand eerder is geweest.

– Ann Ystén/Perfect Fools

Growth

de afgelopen maanden is er veel geschreven over hoe we aan de vooravond staan van een ‘gouden eeuw voor marketing’ of ‘de ultieme creatieve revolutie’. Ondertussen is de dagelijkse waarheid voor CMO ‘ s veel minder romantisch. De grootste uitdaging die overblijft is groei. de groei op korte termijn is ontmoedigend, aangezien CMO ‘ s worstelen met snel veranderende verwachtingen van consumenten, toenemende complexiteit in de marketingkanalen en de zeer reële uitdagingen van beperkte duurzame energiebronnen waarmee ze kunnen concurreren. Bovendien hangt de behoefte aan innovatie die op de langere termijn onbenutte merk-en bedrijfswaarde zal ontsluiten voortdurend aan de horizon van elke CMO.

– Brian Martin/Project: WorldWide

fragmentatie

ik geloof dat de grootste uitdaging voor CMO ‘ s fragmentatie is. Met zoveel opkomende technologie en technologie-gerelateerde beslissingen die op hun bord vallen, is het ongelooflijk gemakkelijk voor hen om in een”angst om te missen” gedrag te vallen. Het leren van nieuwe technologieën en slimme technologie inzetten voor hun marketing is een belangrijke uitdaging voor CMO ‘ s.

– Pete Sena/Digital Surgeons  

Talent

De grootste uitdaging voor CMO ‘ s is er een waar we allemaal voor staan: het inhuren en behouden van de juiste mix van talent. Alle traditionele vaardigheden zoals merkpositionering en marketingstrategie blijven belangrijk, maar de verschuivingen in technologie en hoe consumenten merken kiezen en ermee omgaan, zijn veranderd. Dit creëert een behoefte aan specialisten en extra vaardigheden die merken kunnen helpen bij het navigeren door deze nieuwe omgeving, waaronder datawetenschappers, publiekstrategen en experts in multi-screen storytelling. Aangezien sommige van deze vaardigheden relatief nieuw zijn, zijn ze vaak erg moeilijk te vinden en is er een voortdurende oorlog om talent.

– Catherine Davis/Vizeum

Permission

de grootste uitdaging van CMOs is permission. Als houder van het merk teugels en bewaarder van de merkidentiteit, kan het ontmoedigend zijn om grote merkveranderingen te autoriseren en lang vastgehouden klantovertuigingen over een merk uit te dagen. Om merkinnovatie te bevorderen, hebben CMO ‘ s de zegen van hun superieuren en het geloof van hun aandeelhouders nodig in de vorm van toestemming.

Een manier voor CMO ‘ s om toestemming te krijgen is om een innovatiepraktijk binnen hun organisaties voor te stellen. Dit resulteert in een mandaat om verandering te bewerkstelligen en biedt de vrijheid om nieuwe producten en ideeën, zoals productoptimalisatie, productextensies of zelfs merkextensies, binnen een veilige omgeving te testen. Innovatie mist een permanent thuis in veel grote bedrijfsomgevingen, maar in mijn ervaring heeft het een verzorgende bedgenoot gevonden in de marketingafdeling. De marketeer – de leidende merkambassadeur-is een natuurlijke fit om toezicht te houden op een innovatiepraktijk.

– David Gaspar/DDG

integratie

met de explosieve verspreiding van mediakanalen en gerelateerde ‘data dampen’ om intelligente marketing aan te drijven, komt de uitdaging om uniforme en gesynchroniseerde berichten te creëren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste CMO ‘ s hebben meerdere agentschapspartners die zich richten op discrete delen van het algehele strategische plan. Bovendien hebben bedrijven vaak een matrixstructuur met meerdere belanghebbenden die eigenaar zijn van of advies geven over gebieden die expertise op een gedetailleerd niveau vereisen. De moderne CMO moet het allemaal samenbrengen, waarbij de juiste balans tussen investering, tijd en manuur focus wordt gecombineerd om in de markt uit te voeren. Combineer dat met een behoefte aan snelheid en een voortdurend veranderende markt, en je hebt jezelf een uitdagende rol.

– Matt Weiss/Havas Worldwide

Diversity 

Er is een enorme behoefte om creatief en innovatief talent in onze industrie te behouden. Marketeers hebben de unieke kans om de hele industrie te motiveren door agentschappen en mediapartners uit te dagen om teams op te bouwen en te bevorderen die divers zijn in hun achtergronden, culturen, mindsets en denkprocessen. Ik geloof dat CMO ‘ s een integrale rol kunnen spelen bij het maken van diversiteit tot een zakelijke noodzaak. En statistieken tonen het effect op de bottom line. Uit een onderzoek van McKinsey & Company uit 2010 blijkt bijvoorbeeld dat bedrijven in het hoogste kwartiel voor vrouwelijke vertegenwoordiging in uitvoerende comités een 41% hoger rendement op het eigen vermogen behaalden. Het opbouwen van teams, retentieprocessen en professionele ontwikkelingsprogramma ‘ s die de diverse aard van de wereld waarin we leven weerspiegelen en op hun beurt het publiek dat we dagelijks als industrie proberen te betrekken, is iets waar onze industrie op moet reageren. De tijd is nu.

– Gina Grillo | the ADVERTISING Club Of New York

Short-Term Returns

de grootste uitdaging van dit decennium is ‘hoe tegelijkertijd consistentie en diversiteit te beheren’.

het medialandschap is meer gefragmenteerd dan ooit tevoren en er is meer druk van de top om kortetermijnresultaten te ‘leveren’. Dit resulteert vaker in minder solide marketing-en communicatieplanning, maar in een ‘marketingkalender’ die de optelsom is van een triljoen korte termijn tactische activiteiten en berichten, beheerd door te veel mensen in te veel verschillende specialistische rollen. De relatie tussen deze dozen gaat te vaak verloren.om dit alles zo te sturen dat al deze boodschappen en activiteiten nog steeds het juiste merk-DNA dragen (het creëren van synergie, consistentie en langetermijnwaarde) is ‘higher level’ marketing. Er is een verschuiving nodig van het hebben van een specialist voor elke specialiteit naar een meer generalistische benadering (en agentschap).

– Jan Rijkenberg/BSUR Group

Agility

Real-time marketing wordt steeds meer een effectieve manier om tijdig relevantie te vinden voor het leven van de consument, maar het vereist real-time flexibiliteit in budgetten en duurzame energie en de moed om met risico ‘ s te leven. De behoefte aan een hoge mate van flexibiliteit is zelden in overeenstemming met de behoefte aan CMO ‘ s om al krappe budgetten te orkestreren en ROI te voorspellen die voldoet aan de doelen. Het toewijzen van budget voor opportunistische situaties in onze snel veranderende wereld is een uitdaging. Dit doen wanneer een kans iets minder dan een volledig bepaald bereik kan hebben of testen vereist om de werkzaamheid te verifiëren, maakt het nog moeilijker. Cutting-edge is waar iedereen wil zijn, maar je moet snel te bewegen, en het komt nooit met een garantie.

– Will Foust/New Honor Society

Plaats een reactie