Wat nu? Marketingbureau Transitieopties voor opdrachtgevers

het is vreemd om op te merken als mensen over dit onderwerp nadenken. Ze kunnen jarenlang doorgaan zonder enige serieuze overweging van wat er daarna zal gebeuren, en dan veroorzaakt een gebeurtenis een reflectieve reis over wat de toekomst in petto heeft. Net als in bepaalde delen van de wereld waar “vrede uitbreekt”, geven onze normale routines af en toe toe toe aan een of andere gedachte over de toekomst.

aangezien ik veel van dergelijke vragen krijg in onze adviespraktijk, lijkt het gepast om te vragen: Wat zijn uw transitieopties?

waarom we dit negeren

Het is eigenlijk vrij zeldzaam om mensen te laten nadenken over de volgende fase in hun leven. In het werken met honderden opdrachtgevers, heb ik een mix van de volgende vier eigenschappen gevonden die een “heads down” benadering van de toekomst lijken aan te moedigen:

 

  1. Ik zal eeuwig leven.
  2. ik ben er goed in.
  3. ik heb het te druk.
  4. ik ben een optimist, dus het komt wel goed.

 

naast deze vier dingen, zou je jezelf ook een vijfde ding kunnen vertellen: “Ik zal het op een dag verkopen. Ja, ik weet dat ik niet alles opzij zet wat ik zou moeten doen, maar als ik goed werk blijf doen, zal het zich uitbetalen.”De kans is eigenlijk 0,24% dat je, statistisch gezien, op basis van 20 jaar dit doet. Als je die moederlode raakt, raak je hem groot, maar de kansen zijn niet in je voordeel.

wanneer we dit onder ogen zien

net zoals er patronen zijn waarom we dit negeren, zijn er ook patronen voor wanneer we het onder ogen zien. Aanzienlijk zwaarlijvige patiënten zijn niet van plan om gewichtsverlies serieus te nemen, tenzij er iets gebeurt, en het neemt meestal iets bijzonders om u te helpen op en uit te kijken.

1) moeilijke tijden

je kunt nog steeds optimistisch zijn in moeilijke tijden, maar het is moeilijker om blindelings optimistisch te zijn. Ten eerste is het moeilijker om te geloven dat meer van hetzelfde je ergens naartoe zal brengen. Voor een ander, het is meer voor de hand liggend dat je niet moet rekenen op de verkoop van uw bedrijf.

2) Lease grenzen

Er gaat niets boven een grote vijf-of tienjarige verbintenis om je een pauze te geven. Er is geen andere verbintenis met betrekking tot uw bedrijf die u opsluit zoals een langlopende huurovereenkomst. Werknemers kunnen worden ontslagen, apparatuur kan worden verkocht,rekeningen kunnen worden gewonnen en verloren. Maar een lease — vooral als je het persoonlijk garandeert-dwingt het probleem.

3) uitputting

als uw bedrijf niet goed is gestructureerd, Lost u elke ochtend dezelfde problemen op. Het zal zijn als het runnen van een bedrijf voor 11 jaar, bijvoorbeeld, maar het herhalen van dat eerste jaar 11 verschillende keren. Op een gegeven moment zou je je kunnen realiseren dat je niet het soort vooruitgang boekt dat je zou kunnen maken, en je vraagt je af waar dit allemaal toe leidt.

4) Awakenings

als je klanten of werknemers subsidieert, zul je er uiteindelijk moe van worden. Ja, je moet eerst het zuurstofmasker van het kind opzetten, omdat ze je instrueren in de veiligheidsgesprekken van de luchtvaartmaatschappij, maar je moet ook je eigen masker aantrekken. Verdient u meer geld dan wie dan ook in uw bedrijf? Eten klanten in je persoonlijke tijd? Misschien moeten sommige dingen worden opgelost. Misschien krijg je nooit chocoladetaart als je een vanillecake-recept blijft gebruiken.

Je hebt meer nodig dan een baan. Je hebt een investering nodig die loont, omdat elke maand die je besteedt aan het werken voor jezelf gemakkelijk een maand op de weg kan vertegenwoordigen wanneer wat je nu deed een enorm verschil maakt.

wat wil je

voordat je te veel nadenkt over de opties die je hebt, moet je eerlijk zijn tegen jezelf en beslissen wat je wilt. Alleen dan kun je goede keuzes maken over de transitieopties die aan die doelen kunnen voldoen. Als een interessante oefening, schrijf deze uit, en nummer ze vervolgens, van het meest naar het minst belangrijk:

Cash Out

wil je afrekenen en verder gaan? Er zijn snelle manieren om geld uit (sluit het bedrijf) en manieren om het proces te maximaliseren (verkopen aan een grotere entiteit), maar uiteindelijk, is het geld echt wat je wilt, al was het maar omdat het je zal helpen betalen voor wat je vervolgens wilt doen? Wees eerlijk tegen jezelf, ook al is het niet politiek correct.

laat een erfenis achter

wilt u dat uw bedrijf u overleeft, bij voorkeur met uw naam nog steeds onderdeel van het bedrijf? Het lijkt een beetje moeilijk om dit te verzoenen met de realiteit van het runnen van een klein dienstverlenend bedrijf, maar het kan een legitiem doel zijn, hoe illusoir het ook is.

zorg voor werknemers

voelt u een verantwoordelijkheid naar uw werknemers nadat u uw betrokkenheid bij het bedrijf hebt teruggeschaald? Soms wordt dit uitgedrukt door de aankoop van een grote verzekeringspolis, waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om lopende activiteiten te financieren (zij het zonder een leider, wat niet goed voorspelt voor de levensvatbaarheid op lange termijn van uw bedrijf). Soms is dit verlangen om voor uw werknemers te zorgen weinig meer dan de uitbreiding van het moederschap waarmee ze tijdens hun ambtstermijn als werknemers zijn overladen, terwijl ze in feite heel goed in staat zijn om zelf werk te vinden — of dat in ieder geval zouden moeten zijn.

vermijd percepties van falen

Niemand wil dat een standbeeld van zichzelf wordt afgebroken, en velen van ons runnen ons bedrijf alsof het standbeelden zijn. We noemen ze naar onszelf, nemen de meest prominente positie in het bedrijf in en Oriënteren de rollen op een manier die voedt wat we van een bedrijf willen. In sommige gevallen is die wens om een monument op te richten zo sterk dat de opdrachtgever niet gemakkelijk het vooruitzicht van het “sluiten” van een bedrijf onder ogen kan zien, zelfs als het om zeer passende redenen is.

zodra u dit besluitvormingsproces hebt geformuleerd, hebt u een gids om uw latere beslissingen te informeren.

Timing

hierboven hebben we besproken wat interne discussies over uw opties triggert. Maar wanneer moet je beginnen na te denken over hen? In sommige gevallen is de timing uit je handen. Een voorbeeld hiervan kan een aanbod van een groter bedrijf zijn, waardoor je natuurlijk aan het denken kunt zetten over een overgang die anders niet vanzelf zou zijn opgedoken.

In andere gevallen is de timing geheel aan jou. De overdracht van eigendom van uw bedrijf naar een belangrijke werknemer is veel meer in uw controle, en het zijn deze situaties waarin timing van cruciaal belang is. Aan de ene kant kun je niet zo vroeg beginnen dat de inkomende meerderheidseigenaar geen kans krijgt om zijn of haar eigen vleugels uit te slaan omdat je aan het roer blijft hangen. Aan de andere kant kun je niet zo lang wachten dat je niet de energie hebt om een bijdragende eigenaar te zijn tijdens een noodzakelijke overgang. Een overgang is zeker noodzakelijk.

dit alles betekent dat het ongeveer drie maanden duurt om een bedrijf te sluiten, ongeveer vier tot elf maanden om een overname te doen en ongeveer twee tot drie jaar om een bedrijf over te zetten naar een interne eigendomsgroep. We zullen de opties hieronder specifieker doorlopen.

Beheer uw bedrijf zoals u het zult verkopen

het beste wat je nu kunt doen, is je voorbereiden op de toekomst zonder het na te jagen. Beheer eerst uw bedrijf alsof u het gaat verkopen. Zelfs als het nooit gebeurt, zult u genieten van de vruchten van het bezitten van een goed beheerd bedrijf met veel geld. Beter nog, je zult minder kans hebben om moeilijke tijden tegen te komen en er weg te lopen of de minder wenselijke keuzes onder ogen te zien. Ten tweede, reken niet op een dergelijke verkoop financieel. Ga er in plaats daarvan van uit dat je niets voor je bedrijf krijgt en zet jezelf onder druk om genoeg geld uit te trekken, zodat je geen verkoop nodig hebt.

Plaats een reactie