Wat Is Permission Marketing En Hoe Werkt Het?

heb je je ooit aangemeld om e-mailupdates en speciale aanbiedingen te ontvangen van een merk waar je van houdt? De kans is groot dat het antwoord is: “duizend keer, ja. Stel dat je je e-mail opent om een nieuwe promotie van Starbucks te zien. Misschien krijg je voor je verjaardag een gratis drankje aangeboden of een kortingsbon voor 20% korting. Dat aanbod, en anderen zoals het, zijn voorbeelden van op toestemming gebaseerde marketing.

Permission-Based Email Marketing

Permission-based marketing is een term bedacht door Seth Godin. Het legt uit hoe bedrijven kunnen verkopen aan een abonnee die toestemming geeft om te worden verkocht aan of “opt-in” om aanbiedingen en aankondigingen van een merk te ontvangen.

Wat is Permission Marketing?

Permission marketing is een term die verwijst naar consumenten die ervoor kiezen om marketingaanbiedingen en aankondigingen van een merk te ontvangen. Het concept werd bedacht door marketing expert Seth Godin en is onderverdeeld in twee scholen: express-permission marketing en implied-permission marketing.

in zijn boek, Permission Marketing: Turning Strangers into Friends, and Friends into Customers, legt Godin uit dat consumenten de macht moeten hebben om te kiezen hoe ze op de markt worden gebracht. Wanneer consumenten ermee instemmen om marketing e-mails te ontvangen, zijn marketeers beter in staat om hun interesses te begrijpen en tegemoet te komen.

als je je aanmeldt voor Starbucks Rewards, is dat waarschijnlijk omdat je van hun drankjes houdt en denkt dat de stimulans om punten te verdienen voor elke vanille latte die je koopt een vrij goede deal is.

u kunt ook uw e-mailadres invoeren om toegang te krijgen tot een analyserapport en een selectievakje aanvinken dat het bedrijf toestemming geeft om u andere relevante contentaanbiedingen te sturen. Deze gevallen houden in dat de klant informatie verstrekt in ruil voor iets van belang-de basis van toestemming marketing. Kortom, het is een manier om nichemarkt te bieden aan klanten op hun voorwaarden.

Er zijn twee soorten marketing: expliciet En impliciet.

 • uitdrukkelijke toestemming marketing-de consument verstrekt zijn e-mail om marketingberichten te ontvangen. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor een nieuwsbrief. Express marketing is gebruikelijk bij het creëren van nieuwe zakelijke relaties.
 • impliciet-toestemming marketing – het bedrijf heeft een bestaande relatie met de consument. Dit kan iemand zijn die een huidige klant of frequente websitebezoeker is.

welke vorm van e-mailmarketing ook wordt gebruikt, beide geven de teugels aan de klant, waardoor ze controle hebben over wanneer de relatie begint en stopt.

Op toestemming gebaseerde marketing is een manier voor bedrijven om prikkels aan te bieden die aansluiten bij de interesse van de klant.

non-Permission Based Marketing

Non-permission based marketing is elke marketingaanbieding die zonder hun toestemming aan een ontvanger wordt verzonden. Als u bijvoorbeeld een e-maillijst voor deelnemers ontvangt van een conferentie die u sponsort en ontvangers in die lijst een e-mail stuurt over uw nieuwste feature-release, is dit marketing zonder toestemming.

het ontvangen van toestemming om uw ontvangers op de markt te brengen, is een manier om vertrouwen, waarde en merkloyaliteit bij consumenten op te bouwen. Het verzenden van aanbiedingen zonder toestemming kan leiden tot frustratie van consumenten, privacyschendingen en verloren zaken.

is Marketing de moeite waard?

inmiddels heb je waarschijnlijk ontdekt dat permission marketing een kosteneffectieve marketingmethode is. Dat is niet het enige voordeel. Andere voordelen zijn het onderhouden van sterke klantrelaties, het opbouwen van reputatie en het stimuleren van leads.

door tijd te investeren in wat klanten willen zien, worden klanten loyaal aan uw merk. Bedrijven bouwen ook een positieve reputatie op door e-mailmarketing van hoge kwaliteit aan het publiek te leveren.

bovendien genereert permission-based marketing nieuwe leads. Wanneer iemand zich abonneert op uw inhoud, abonneert hij zich om meer te weten te komen over de services die uw bedrijf biedt.

maar niet alles komt op permission-based marketing roses. Permission marketing heeft zijn nadelen. Omdat deze machtigingsmarketingmails bijvoorbeeld vaak geautomatiseerd zijn, moeten bedrijven op hun hoede zijn voor het verzenden van te veel. Een bedrijf dat zijn klanten e-mails stuurt over elke nieuwe deal, verkoop of lancering van functies, kan een inbox overbelasten en de interesse van klanten verminderen.

hetzelfde geldt voor het verzenden van te weinig e-mails. Een lead kan net zo snel vergeten dat je bedrijf bestaat als ze je hebben ontdekt. Het balanceren van inhoud volume en cadans is de sleutel.

wat voor soort content is het beste wanneergebruik machtiging gebaseerde marketing? Hier zijn er een paar om de bal aan het rollen te krijgen:

 • promoties – stuur abonnees een melding tijdens een promotie-evenement dat exclusief is voor hun interesses.
 • Membership perks – houd abonnees geïnvesteerd door alleen ledenaanbiedingen te delen.
 • nieuwsbrieven – houd abonnees op de hoogte van de laatste updates of wijzigingen aan uw product in een nieuwsbrief.

evenzo kan het verzenden van consumentencontent die geen verband houdt met waarvoor ze zich hebben aangemeld, ertoe leiden dat ze zich afmelden. Als een klant zich aanmeldt voor een wekelijkse nieuwsbrief over Instagram-marketing, is hij waarschijnlijk niet geïnteresseerd in een aankondiging van een nieuwe verkoopproduct.

voorbeelden van Machtigingsmarketing

e-mailmarketing komt in veel verschillende vormen voor. Hier zijn een paar vuistregels om solide toestemming marketing e-mails te bouwen:

 • zorg ervoor dat de klant toestemming geeft
 • vermeld duidelijk dat de informatie van de consument privé is
 • zorg voor een gemakkelijk te vinden afmeldoptie in de voettekst van e-mails.
 • kies inhoud die de abonnee stimuleert om terug te blijven komen voor meer.
 • voeg persoonlijkheid toe-deze e-mails zijn een kans voor een bedrijf om hun haar te laten zakken en meer ontspannen te zijn met hun abonnees.

Deze voorbeeldmails zijn beknopt met hun inhoud, gebruiken boeiende afbeeldingen en bevatten een call-to-action voor de consument.

an email example of permission marketing

Image : Later

Ik ben een abonnee van e-mails voor” Later”, een Instagram-planner. Ik ontvang updates over nieuwe Instagram-functies en leuke posting tricks. Ik vind het leuk dat elk onderwerp van de e-mail van Later eindigt met een relevante emoji en dat de inhoud duidelijke, interessante call-to-action-knoppen weergeeft.

zelfs voor een B2B-platform vindt Later een manier om hun eigen stem toe te voegen aan hun wekelijkse nieuwsbrieven. Elk is ondertekend door de CEO van het platform, Taylor, dus het voelt altijd gepersonaliseerd. Voor meer B2B marketing voorbeelden, Klik hier.

goed voorbeeld van op toestemming gebaseerde marketing

Image : Forever 21

Het e-mailspel van Forever 21 is sterk. Ik werd abonnee zodat ik op de hoogte zou worden gebracht van de verkoop. Wat ik krijg zijn leuke wekelijkse e-mails met pop-cultureel relevante onderwerpregels.

merk op hoe de verkoop is alleen voor degenen die online bestellen? Niet alleen is er één verkoop gaande in de call-to-action, maar de twee andere promoties bovenaan de e-mail geven me de keuze om mijn winkelervaring te personaliseren.

aangezien toestemming marketing is meestal een geautomatiseerde methode van marketing, zijn er tools die er zijn om te helpen met de creatie en planning.

houd bij het kiezen van een e-mailmarketingservice een paar dingen in gedachten:

 1. zorg ervoor dat er een duidelijke en voor de hand liggende manier is voor klanten om zich aan te melden voor en hun abonnement te beheren.
 2. zorg ervoor dat uw automatiseringsservice past bij uw huidige marketingstrategie. HubSpot biedt een gratis e-mailtool, samen met de gratis HubSpot CRM, waarmee u uw e-mails kunt maken, personaliseren en automatiseren. HubSpot ‘ s tool zorgt er ook voor dat automation marketing content medeplichtig is aan CAN-SPAM, een wet die e-mailmarketing reguleert.

Op toestemming gebaseerde marketing is essentieel voor een bedrijf dat meer uit zijn marketinginspanningen wil halen en nieuwe leads wil genereren. U kunt uw marketingberichten aanpassen en klanten kunnen de aanbiedingen die het meest gerelateerd zijn aan hen personaliseren. Voor een meer diepgaande blik op hoe te kraken in e-mailmarketing, bekijk deze ultieme gids.

Plaats een reactie