Wat is Graymail? Dit moet je weten

je kent het misschien als ham. Of bacon (gespeld als ‘bacn’). Ik denk dat e-mailmarketeers een voorliefde hebben voor vleesproducten. De meeste mensen noemen het graymail.

nooit van gehoord? Ik had het ook niet gedaan totdat een collega het terloops liet vallen in een gesprek en me een paar dozijn vervolgvragen achterliet. Dit heb ik geleerd.

Wat is graymail?

Graymail is een e-mail die u ervoor kiest te ontvangen, maar nooit opent of doorklikt.

laten we bijvoorbeeld zeggen dat je aan het winkelen bent en de kassier tijdens het afrekenen vraagt of je je e-mailadres wilt opgeven om deals in je inbox te ontvangen.

hoewel je in eerste instantie ja zei, werd je uiteindelijk moe van de daaropvolgende e-mails uit de winkel en communiceerde je er niet langer mee. Ze worden dan graymail. Graymail kan nieuwsbrieven, promotionele e-mails, aankondigingen of voortdurend genegeerde advertenties bevatten.

ISP ‘ s weten dat deze berichten graymail zijn op basis van de betrokkenheid van de ontvanger — of het ontbreken daarvan. Dus als u een e — mail van een retailer opent — en vervolgens nooit hun volgende 50 of zo e-mails opent of ermee bezig bent-is dit een goed teken dat het graymail is.

na verloop van tijd leren ISP ‘ s wat u als graymail beschouwt op basis van uw acties — en de acties van alle ontvangers in e — mails die vanuit dat domein worden verzonden-zodat het slimmer wordt met categorisering.

Graymail vs. Spam

Graymail is geen spam. Spam wordt zonder toestemming naar de ontvanger gestuurd, meestal om commerciële redenen. Hoewel het na een tijdje vervelend kan worden, wordt graymail naar ontvangers gestuurd nadat toestemming is gegeven.

een ander belangrijk verschil tussen spam en graymail is dat de laatste vaak onschadelijk is, terwijl de eerste kwaadaardige links en oplichting kan bevatten.

Graymail Versus Graylisting

Graymail is ook anders dan graylisting. Graylisting verwijst naar het idee dat ISP ‘ s mogelijk niet een hele partij e-mail in één keer leveren als ze uw IP niet vertrouwen. Dus, laten we zeggen dat je net een nieuwe dedicated IP hebt gekregen en 100.000 e — mails wilt verzenden-ze kunnen sommige van die e-mails accepteren, de anderen graylist en de rest verzenden wanneer ze weten dat het veilig is om berichten van jou af te leveren.

Graymail en graylisting zijn echter niet direct gerelateerd – ze hebben allebei grijs in de naam.

Waar gaat graymail heen?

dus je hebt al die graymail daar-waar gaat het heen?

veel bedrijven hebben producten bedacht die specifiek gericht zijn op graymail. Dat is bijvoorbeeld de Priority Inbox van Gmail. Hotmail hielp de term graymail te bedenken en creëerde een product om het aan te pakken.

als uw bericht wordt geïdentificeerd als graymail, wordt het waarschijnlijk doorgestuurd naar een van de graymail — producten, zoals uw Promotiemap. Dus het is afgeleverd, maar het wordt misschien niet gezien.

hoe beïnvloedt graymail e-mailmarketeers?

Graymail is een andere reden om te doen wat goede e-mailmarketeers al doen: focus op segmentatie, personalisatie en betrokkenheid. U moet:

gebruik opdrachtgegevens na verzending

opdrachtgegevens na verzending kunnen u helpen een strategie te ontwikkelen om het vooruitzicht te bestrijden dat graymail uw berichten naar andere postvak-in-tabbladen en-mappen zou kunnen routeren. U kunt deze gegevens gebruiken om te zien welke marketing-e-mails worden geopend, doorgeklikt of genegeerd.

wat we leuk vinden: U kunt deze informatie vervolgens gebruiken om relevante inhoud te verzenden die consumenten ertoe zal verleiden om deel te nemen.

Test de verzendfrequentie van uw e-mail.

veel marketing is trial and error. Experimenteer met uw e-mail om te zien hoe dit van invloed is op uw e-mailbetrokkenheid. Hebben ontvangers meer of minder kans op interactie Als u om de twee weken, om de andere dag of één keer per maand inhoud verzendt?

Pro Tip: e-mails die op maandag, dinsdag en woensdag worden verzonden, krijgen meestal de meeste betrokkenheid. Daarentegen hebben e-mails op vrijdag, zaterdag en zondag de laagste openings-en klikpercentages.

ontwikkel re-engagement campagnes.

maak gebruik van re-engagement-campagnes voor contacten die niet meer betrokken zijn bij uw berichten. Een re-engagement-Campagne kan de open rates verhogen, de bouncepercentages verlagen, de betrokkenheid verhogen en uw e-mailreputatie verbeteren.

Pro Tip: verleid ontvangers met incentives zoals kortingen, freebies of klantenservice.

werk bovendien voortdurend aan het verbeteren van uw segmentatieregels, zodat u meer gepersonaliseerde, relevante inhoud kunt verzenden die ontvangers de tijd nemen om uit hun dag te zoeken en te lezen.

Graymail is uitstekend geschikt voor e-mailmarketeers omdat het marketing-e-mails opzij zet wanneer ontvangers in de stemming zijn om op de markt te worden gebracht.

en als ze in de stemming zijn en de tijd hebben om marketing e-mails te consumeren, hebben ze al die berichten binnen handbereik. Het is een betere ervaring voor de ontvanger en dus een beter resultaat voor de marketeer.

 

Plaats een reactie