Wat Is Demografische Segmentatie En Hoe Doe Je Dat?

een van de beste muziekvideo ‘ s ooit gemaakt (volgens MTV) werd uitgebracht in 1990, het winnen van de beste choreografie en de harten van fans en parodie-makers: “U Can’ t Touch This” van MC Hammer. Deze rapvideo (en die harembroeken) maakte weergalmingen die vandaag de dag in de popcultuur worden gevoeld. Maar waarom praat ik erover op HubSpot ‘ s Marketingblog?

In 2020 kocht Cheetos een Super Bowl-advertentiespot om hun merk te promoten, en ze wisten dat het moest resoneren met zoveel mogelijk van hun doelmarkt, die hoogstwaarschijnlijk Gen Xers en oudere Millennials was.

voordat je verder in deze post duikt, neem een kijkje op de onderstaande video:

als je lachte om het absurde idee dat MC Hammer de tekst voor “U Can’ t Touch This” bedacht terwijl zijn Cheetos hem verhinderde het toetsenbord aan te raken, is deze commercial voor jou. Maar als je geen idee hebt waar ik het over heb, Dan ben je geen deel van het publiek dat Cheetos met de advertentie target.

nu, als hun doelmarkt bestond uit jonge kinderen of oudere volwassenen, zouden ze waarschijnlijk niet in deze richting zijn gegaan. Gelukkig hadden ze een krachtig instrument tot hun beschikking: demografische segmentatie.

Wat is demografische segmentatie?

demografische segmentatie scheidt uw doelmarkt in specifieke, toegankelijke groepen mensen op basis van persoonlijke kenmerken zoals geografie, leeftijd, opleiding, beroep en inkomen. Door gebruik te maken van demografische segmentatie, kunt u gepersonaliseerde marketingcampagnes maken voor elk segment van uw doelmarkt.

demografische segmentatie kan ook uw res en tijd optimaliseren, omdat het distribueren van gepersonaliseerde marketingberichten naar elk segment van uw doelmarkt zal resoneren met meer mensen en leiden tot meer conversies dan het spuiten van een generiek bericht naar uw hele doelmarkt.

waarom is demografische segmentatie belangrijk?

met demografische segmentatie kunt u een meer gepersonaliseerde ervaring bieden, compleet met berichten die beter resoneren met uw publiek.

in feite kun je specifieker zijn met verwijzingen naar popcultuur en slang om een specifieke emotie op te wekken. Je zult ook beter uitgerust zijn om het onderwerp van je berichten te maken, omdat de verlangens, behoeften, angsten en pijn van segment tot segment kunnen verschillen.

Het komt neer op dit idee: 

als je met iedereen praat, praat je met niemand.
– Meredith Hill

volgens Accenture is 91% van de consumenten meer geneigd om te winkelen bij merken die relevante aanbiedingen en aanbevelingen herkennen, onthouden en aanbieden. Met andere woorden, wanneer een prospect zichzelf ziet in je berichten (omdat het gepersonaliseerd is voor hen), zullen ze eerder positief reageren.

Dit geldt niet alleen voor advertenties. In feite ontdekte MailChimp dat open rates en click rates stijgen bij het gebruik van segmentatie in e-mailmarketing.

Het is echter belangrijk om uiterst opzettelijk te zijn over de manier waarop u demografische segmentatie gebruikt in uw marketing. Je wilt immers niet:

  • valse aannames maken over een bepaald segment
  • huidige of potentiële klanten vervreemden
  • te ver van je merkstem afdwalen
  • trends die zich voordoen met andere segmenten niet volgen

om te leren hoe de meeste merken hun doelmarkt segmenteren, Bekijk enkele voorbeelden van demografische segmentatiefactoren die kunnen worden gebruikt:

demografische Segmentatievoorbeelden

1. Geografie

geografische segmentatie snijdt uw doelmarkt op basis van hun geografische locatie. Omdat mensen verschillende behoeften en interesses hebben in verschillende regio ‘ s, zoals de behoefte aan bovenkleding bij koud weer in Minnesota of de vraag naar badkleding in Zuid-Florida tijdens de winter, is het belangrijk om precies te begrijpen hoe de verschillende klimaten, landschappen en stadsgezichten van uw doelmarkt hun voorkeuren beïnvloeden.

2. Leeftijd

Leeftijdssegmentatie snijdt uw doelmarkt op naar specifieke leeftijdsgroepen of generaties, zoals Generatie Z, Millennials en babyboomers. De mensen in elk van deze groepen zijn in dezelfde tijd opgegroeid, hebben vandaag vergelijkbare ervaringen en delen vergelijkbare eigenschappen, gewoonten en meningen, dus het is cruciaal om gepersonaliseerde campagnes te verspreiden die voor elke generatie zijn bedoeld.

bijvoorbeeld, het targeten van Gen Xers met een nostalgische advertentie over de Princess Bride kan een stortvloed van lof ontvangen, maar het targeten van dezelfde advertentie naar Gen Zers krijgt misschien niet eens een vermelding op Twitter.

3. Onderwijs

onderwijs segmentatie snijdt uw doelmarkt door school, gebied van studie, en graad. Veel merken richten zich op onderwijs omdat de meeste mensen een diep gevoel van loyaliteit hebben voor hun alma mater.in feite maakt BuzzFeed gebruik van onderwijssegmentatie om artikelen te schrijven over de weetjes van een specifieke universiteit die alleen hun alumni zouden kennen. En door dit soort artikelen te schrijven over bijna elke universiteit in de Verenigde Staten, kunnen ze betrekking hebben op de meerderheid van de mensen die in het land naar de universiteit gingen.

4. Occupation

Occupation segmentatie snijdt uw doelgroep door functie, Baan anciënniteit, en functietitel. Veel B2B-merken richten zich op hun doelgroep per beroep omdat ze specifieke soorten professionals moeten aantrekken die de autoriteit hebben om koopbeslissingen te nemen in hun team of bij hun bedrijf.

5. Inkomen

Inkomenssegmentatie snijdt uw doelmarkt door inkomensbereik. Door te weten hoeveel discretionair inkomen uw potentiële klanten hebben, kunt u de markt aan de mensen die daadwerkelijk uw product of dienst kunnen veroorloven, stel uw prijzen op basis van hun inkomen, en ontwerp prijsniveaus voor elk segment van uw doelmarkt.

persoonlijk worden

tegenwoordig vliegen generieke, spray-and-pray marketingcampagnes niet meer bij consumenten. Als u zich niet kunt verhouden tot elk segment van uw doelmarkt, kunt u net zo goed al uw campagnes pauzeren.

Als u echter de kracht van demografische segmentatie kunt benutten, kunt u gepersonaliseerde marketingcampagnes maken voor elk segment van uw doelmarkt en er net zo veel mee resoneren als MC Hammer deed met de doelmarkt van Cheetos.

 

Plaats een reactie