Wat is de Puppy hond in de buurt?

de laatste fase van een verkoopproces is het laatste moment dat bepaalt of u uw product met succes hebt verkocht en een prospect naar een betalende klant.

Er zijn verschillende manieren om sluitingen aan te moedigen, zoals simpelweg een prospect vragen of ze gaan kopen of de nu-of-nooit-benadering gebruiken om een korting aan te bieden als ze instemmen om binnen de dag te sluiten. Ongeacht de techniek, de door u gekozen methode is het omslagpunt in de reis van een koper.

wat doe je echter als je je gebruikelijke strategieën hebt gebruikt en je prospects nog steeds tekenen van onzekerheid vertonen? Als het gaat om de behoeften van uw klanten, wilt u hun angsten frontaal aanpakken-enter, de puppy hond dicht. Hier bespreken we wat de puppy dog close is en hoe u de techniek met succes kunt implementeren om meer deals te sluiten.

Wat is de puppy hond in de buurt?

De puppy dog close is een techniek waarbij verkopers kopers in staat stellen een product of dienst te testen voordat ze instemmen met het sluiten van een deal. In plaats van te horen hoe een product hun pijnpunten kan oplossen, kunnen ze het zelf ervaren.

zoals de naam al doet vermoeden, komt de strategie voort uit hoe dierenwinkels puppy ‘ s verkopen. Overweeg het volgende scenario: een gezin bezoekt een dierenwinkel en een kind wordt verliefd op een puppy. Ze willen het mee naar huis nemen, maar de ouders weten het niet zeker. De eigenaar zegt: “Waarom neem je het niet mee naar huis voor het weekend en kijk wat er gebeurt? De familie neemt de hond mee naar huis, wordt onvermijdelijk verliefd op hun nieuwe huisdier en gaat akkoord met de verkoop.

deze afsluitmethode werkt om twee redenen: klanten kunnen een beslissing nemen in een lagedrukomgeving en hebben een authentieke ervaring met het product die hen laat zien hoe het hun dagelijkse processen ten goede komt. Deze Try-it-before-you-buy-it-scenario ‘ s zijn ook gratis, zodat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over het uitgeven van geld en vervolgens een terugbetaling aanvragen.

hieronder bespreken we essentiële overwegingen voor het gebruik van de puppy dog close-techniek.

hoe een Puppy dicht te nagelen

hoewel het grootste deel van de verantwoordelijkheid bij de klant ligt, zijn er overwegingen om in gedachten te houden bij het gebruik van deze methode om ervoor te zorgen dat uw klanten alles hebben wat ze nodig hebben om tot een beslissing te komen.

bepaal hoe ze het product zullen demonstreren.

voordat u de proefversie aanbiedt, moet u beslissen hoe uw klanten uw producten zullen testen. Warby Parker, een brillenbedrijf, stuurt klanten voorbeeldlijsten zonder hun voorschriften. Ze kunnen hun favoriete frames uitkiezen, ze een week passen en de monsters terugsturen in ruil voor een werkend paar. Verzending en retourneren zijn beide gratis, dus het is echt een gratis proefperiode.

afhankelijk van wat je verkoopt, maak je misschien een demo-product zoals Warby Parker, bied je gratis proefversies van SaaS-software aan of stuur je klanten een echt product. Probeer een oplossing te bedenken waarmee klanten een product kunnen gebruiken dat zo vergelijkbaar mogelijk is met wat ze uiteindelijk kopen.

Stel een proeftijd vast.

hoewel het slechts een dag of twee duurt om te beslissen of je een puppy wilt, kunnen niet alle producten en diensten zo snel worden beoordeeld. Overweeg wat u verkoopt en de hoeveelheid tijd die een klant nodig heeft om een gevoel voor het product te krijgen, de waarde ervan te herkennen en te beseffen dat hij het nodig heeft.

sommige autodealers bieden bijvoorbeeld testritten aan. Sommige kunnen een uur meegaan, terwijl andere bedrijven consumenten ’s nachts auto’ s naar huis laten nemen. Ongeacht het tijdsbestek kan de bestuurder een gevoel voor het product krijgen en beoordelen of het aan zijn behoeften voldoet.

zorg ervoor dat je klanten de tijd geeft die ze nodig hebben om hun beslissing te nemen, want het laatste wat je wilt is meer onzekerheid nadat de proef is afgelopen.

wees transparant over het proces.

een mogelijk risico voor de puppy Dog close is dat klanten misschien denken dat het te mooi is om waar te zijn, dat je ze zult raken met verborgen kosten nadat de proefperiode voorbij is.

het is essentieel om transparant te zijn in dit scenario en uit te leggen dat het proces volledig voor de klant is. Uw bedrijf krijgt niets als de klant besluit niet te kopen, en ze moeten dit begrijpen. Misschien maak je een contract dat de voorwaarden van de overeenkomst schetst en duidelijk stelt dat het een vrijblijvende deal is zonder verborgen kosten als ze zich terugtrekken.  

laat uw klanten de waarde op hun eigen

al met al kwamen eigenaren van dierenwinkels met de Puppy dog close-strategie omdat ze wisten dat klanten nooit een hond zouden teruggeven nadat ze een emotionele band hadden opgebouwd.

ongeacht wat je verkoopt, de logica blijft hetzelfde — een klant die zijn pijnpunten moet oplossen, zal je product uitproberen, de voordelen ervan ervaren en beseffen dat ze er niet zonder kunnen leven. 

Plaats een reactie