Waarom schrijven voor een Bedrijfspublicatie zo verdomd moeilijk Is

vorige week tijdens de maandelijkse bijeenkomst van het HubSpot content team, kwamen we in een interessante discussie over passie in het schrijven. Mijn collega dan Lyons, die uit de mediawereld komt, maakte een vrij voor de hand liggende, maar volkomen nauwkeurige opmerking: “de beste verhalen komen wanneer de schrijver er gepassioneerd over is.”

moeilijk om daar tegen in te gaan, toch?

maar laat het aan ons pragmatisten in het content team over om een manier te vinden.

het feit is dat het anders is als je voor een bedrijf schrijft. Soms kun je gewoon niet schrijven over de verhalen waar je gepassioneerd over bent. En niet noodzakelijkerwijs omdat het verhaal niet overeenkomt met de branche of het onderwerp van uw bedrijf. Heck, zelfs media journalisten zijn beperkt tot hun toegewezen beats.

maar soms, zelfs als er een logische band is met uw branche, is een verhaal verboden terrein. En Dan, wiens carrière doordrenkt is geweest in de mediabusiness tot hij vorig jaar bij HubSpot kwam, kon het niet anders dan het ermee eens zijn. Er zijn bepaalde beperkingen aan het schrijven voor een bedrijf die niet bestaan wanneer je bijvoorbeeld voor een mediapublicatie schrijft.

Ik voelde me gepassioneerd over het onderwerp, dus besloot ik erover te schrijven. 

schrijven voor een bedrijf is moeilijk.

de uitdagingen van het schrijven voor een Bedrijfspublicatie

onze content team meeting discussie, die voortkwam uit het idee dat we moeten schrijven over meer dingen waar we gepassioneerd over zijn, omdat het resulteert in echt opmerkelijke, succesvolle inhoud, snel omgezet in een gesprek over alle wegversperringen die we de neiging hebben om te raken als we proberen om precies dat te doen. Wegversperringen raken we alleen omdat we schrijven voor een bedrijfspublicatie, in tegenstelling tot een persoonlijke blog of een media-outlet.

Hier zijn enkele van de blokkers/angsten die we hebben aangehaald die ons ervan kunnen weerhouden om te schrijven over dingen waar we gepassioneerd over zijn. Deze zijn ook niet noodzakelijk HubSpot-specifiek. Ik vermoed dat ze van toepassing zijn op iedereen die schrijft voor een bedrijfspublicatie zoals een bedrijfsblog …

  • De inhoud kan wrijven belanghebbenden-resellers met toegevoegde waarde, klanten, co-marketingpartners, beïnvloeders waarmee we samenwerken, investeerders, enz. — de verkeerde kant op.
  • de inhoud is een beetje off-brand. Het is in strijd met de merkboodschap van het bedrijf.
  • de inhoud kan het bedrijf openen voor onnodige kritiek.
  • de inhoud benadrukt zwakke punten in de producten/diensten/visie/missie van het bedrijf.
  • het onderwerp van de inhoud is controversieel en zal terugkijken op het bedrijf-niet alleen de schrijver.

die laatste in het bijzonder is er een die behoorlijk Harig kan worden. Controversiële inhoud kan geweldig zijn als je schrijft voor een nieuwspublicatie, omdat nieuwssites geld verdienen aan controverse-met name het verkeer dat ermee gepaard gaat. Een bedrijf, aan de andere kant, kan worden genaaid-en eigenlijk geld verliezen. 

Wat als de controversiële inhoud een van die belanghebbenden die ik noemde op de verkeerde manier raakt? Wie gaat de schrijver ondersteunen? Het bedrijf? Dat brengt het bedrijf zeker in een moeilijke situatie en dingen kunnen veel hariger worden. Als het echt rommelig wordt, kan de schrijver zelfs zijn baan verliezen en zijn vermogen om in de toekomst weer aangenomen te worden schaden.

we hebben bedrijven zien proberen zichzelf meer ruimte te geven om de grenzen te verleggen door af te breken en volwaardige mediabedrijven te lanceren. Red Bull heeft dit gedaan met Red Bull Media House, dat naar verwachting zal worden gemonetiseerd zoals een typische mediapublicatie zou doen. Maar zelfs wanneer bedrijven afzonderlijke mediapublicaties lanceren, vraag ik me af hoe ver ze echt verwijderd zijn van het merk dat ze lanceert. Met een naam als Red Bull Media House doet Red Bull niet echt een enorme inspanning om zijn mediabedrijf gescheiden te houden van het merk Red Bull. En zelfs als een door het bedrijf gelanceerde mediapublicatie merkagnostisch leek, wat is het voordeel voor het bedrijf?

kunnen bedrijfspublicaties ooit zo succesvol zijn als mediapublicaties?

een jaar geleden publiceerde ik een artikel met de titel “What the Future Holds for Business Blogging.”Daarin schreef ik over hoe meer bedrijven zouden beginnen met het bouwen van interne contentteams en interne nieuwsoperaties.We hadden het al zien gebeuren met bedrijven als Intel, Oracle en Cisco, en bij HubSpot volgden we het voorbeeld.

We huurden langdurige journalist Dan Lyons, voormalig columnist bij Forbes, redacteur bij Newsweek en hoofdredacteur van ReadWrite. We lanceerden vier gloednieuwe secties van HubSpot ‘ s blog, verenigden ze met een veel meer media-achtige homepage en rebranded het als Inbound Hub. We zijn begonnen met het publiceren van een veel diverser scala aan Inhoud, inclusief opiniestukken en feature-achtige artikelen.

maar ik kan het niet helpen om de vraag te stellen, gezien beperkingen zoals die ik hierboven heb vermeld, kan het succes van een bedrijfspublicatie ooit worden vergeleken met het succes van een mediapublicatie? En gezien het feit dat schrijvers bepaalde onderwerpen moeten omzeilen vanwege het mogelijke effect dat ze op hun bedrijf kunnen hebben, zal er ooit een dag komen waarop een bedrijfspublicatie net zo geloofwaardig is als een media-outlet?

hoewel we kunnen proberen zo media-achtig mogelijk te zijn met de inhoud die we produceren, zijn er dingen die ons tegenhouden en obstakels die we moeten overwinnen die gewoon niet bestaan voor andere soorten publicaties. Mediapublicaties zijn bijvoorbeeld allemaal gericht op het genereren van paginaweergaven. Maar dat kan natuurlijk niet de enige focus van een zakelijke pub zijn. 

Wat moet een bedrijfsschrijver doen?

helaas heb ik hier geen magische oplossing voor. Als schrijvers voor bedrijfspublicaties hebben we ons werk zeker voor ons uitgeknipt.

betekent dit dat we bang moeten schrijven? Geen. Het betekent alleen dat we ons bewust moeten zijn van de beperkingen en de juiste voorzorgsmaatregelen moeten nemen.

betekent dit dat er geen hoop is voor ons om echt opmerkelijke inhoud te creëren? Geenszins. Het is misschien wat uitdagender. 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben zeker klaar voor de uitdaging. 

 

Plaats een reactie