Waarom Pinterest ‘ s koopknop de handel in sociale Media kan domineren

Zeker, Facebook en Twitter bieden meer actieve gebruikers dan Pinterest, maar op 70 miljoen maandelijkse gebruikers, de pinning platform is niets te snuffelen. Deze twee sociale mediagiganten hebben al hun eigen versies van een koopknop geïntroduceerd om e-commerce voor merken en kopers te versnellen. Nu heeft Pinterest aangekondigd dat ze hun eigen koopknop aan de mix zullen toevoegen.

We zijn er vrij zeker van dat de koopknop van Pinterest e—commerce voor altijd zal veranderen, iets wat Facebook en Twitter echt wilden doen-maar ze zijn er niet helemaal gekomen. Waarom zou Pinterest, Met zoveel minder gebruikers, de concurrentie kunnen verslaan?

waarom Facebook en Twitter worstelen

het grote probleem met Facebook en Twitter koopknoppen is dat consumenten deze jongens gewoon niet vertrouwen. Met verhaal na verhaal in het nieuws over privacykwesties, zijn kopers op hun hoede dat hun financiële informatie in verkeerde handen komt. Daarnaast willen ze misschien niet dat iedereen en hun oma weten wat ze net hebben gekocht. 

als Pinterest daar kan komen met een koopknop en succes van welke aard dan ook ziet, hebben ze al een voorsprong op de sociale reuzen. Het is genoeg om iedereen met interesse te laten kijken, nietwaar?

waarom Pinterest dit misschien gewoon doet

De meeste mensen bezoeken Facebook en Twitter om hun eigen nieuws te delen. Selfies, de laatste meisjesavond, nieuws over hun familie, babypics, pogingen om retweets van beroemdheden te krijgen, en bierfestival opscheppen of vlooienmarktvondsten — dit zijn de dingen waarvoor mensen Facebook en Twitter gebruiken. Het is mogelijk dat ze over nieuwe producten lezen en contact maken met merken om het laatste nieuws te krijgen, maar voor het grootste deel willen gebruikers delen. 

Het grote voordeel van Pinterest ten opzichte van andere sociale netwerken is dat mensen er naartoe gaan met winkelen in gedachten. Of ze nu op zoek zijn naar decoratieideeën of recepten, hun belangrijkste doel is om te consumeren. Door een of twee stappen tussen ‘willen’ en ‘bezitten’ te verwijderen, kan Pinterest een enorme leegte in de e-commerce wereld vullen.

hoe Pinterest E-Commerce al helpt

hoewel de koopknop nog steeds een ding van de toekomst is, heeft het sociale platform in de tussentijd verschillende andere manieren bedacht om e-commerce merken te helpen. Pin it-knoppen, Rich Pins en gepromote Pins helpen kopers alle informatie te krijgen die ze nodig hebben om een aankoop te doen. Ze moeten nog steeds naar de website van het merk om de aankoop te doen, maar tegen die tijd hebben kopers de beslissing al genomen.

Deze tools plus een koopknop kunnen ze echt op de eerste plaats zetten als het gaat om e-commerce op sociale media. Pinterest heeft een gerapporteerde $ 11 miljard aan financiering die ze kunnen gebruiken om de koopknop te bouwen en te testen. We zijn er vrij zeker van dat ze iets geweldigs zullen ontwikkelen met dat soort geld bij de hand. Merken staan waarschijnlijk al in de rij voor hun kans om de tool te testen voordat iemand anders.

Wat vind jij van een Pinterest buy button? Denk je dat het sociale medianetwerk zich op een unieke plek bevindt om daadwerkelijk succes te zien met één? 

Plaats een reactie