Verplichte Lectuur: Rap Genius ‘ Strijd Met Google

jullie hebben allemaal gehoord van de horrorverhalen van mensen die verbannen zijn van Google Zoeken. Plotseling keldert je organische verkeer van de ene op de andere dag — en dat geldt ook voor die put in je maag. Je weet dat je misschien de lijn hebt gevolgd over wat sommigen als spam zouden kunnen beschouwen … maar is dat echt genoeg voor Google om uw site doelbewust te degraderen uit zijn” hard-earned ” rankings?

Sorry dat ik slecht nieuws breng, maar dat is-en dat is precies wat er een maand geleden gebeurde met Rap Genius, een startende tekstwebsite.

in de naam van het proberen om hun bedrijf snel te laten groeien, creëerden de mensen van Rap Genius een nep-affiliate programma dat elke blogpost zou promoten met een link terug naar Rap Genius-teksten in de post. Het probleem hier? Kijk eens naar die vetgedrukte tekst. Elke blogpost-ongeacht of het relevant was of niet-zou worden gepromoot door de startup. Ja, Het is nogal vaag voor mij. 

en blijkbaar was het ook vaag voor Google. De zoekmachine gigant gedegradeerd Rap Genius aanzienlijk in rankings, en de startup is vechten om te worden hersteld sindsdien. 

als je de volledige scoop wilt, bekijk dan dit fantastische feature-verhaal op TechCrunch. Het is een lang, maar fascinerend verhaal van een grotendeels gefinancierde startup ‘ s strijd met de Goliath van zoekmachine rankings … en dat terwijl ze hun eigen Black-hat-trucjes aan hun gemeenschap vertellen. Als een bonus, gedurende het hele verhaal, krijg je wat advies voor je eigen marketing.

maar Ik zal niet het hele stuk bederven. 🙂 Ga verder en bekijk het zelf-het kan je redden van een zwarte lijst door Google op de weg. 

Hoe denk je dat Google omgaat met Rap Genius ‘ scam? En hoe denk je dat Rapgenie de crisis zelf heeft aangepakt? Deel uw mening met ons in de comments!

Plaats een reactie