Twitter Ads-Campagnes: Een Eenvoudige Installatiehandleiding

Twitter is een geweldig marketingkanaal voor het genereren van verkeer en leads. In feite volgt 63% van de Twitter-gebruikers kleine bedrijven – het is geen wonder dat bedrijven daadwerkelijke groei van dit platform kunnen zien.

als je Twitter nog niet gebruikt voor zakelijke doeleinden, of er beter in wilt worden, blijf dan lezen. Je leert hoe je Twitter-advertentiecampagnes kunt gebruiken om de doelgroepen te bereiken waar je om geeft.

heb je al een Twitter account? Als dat zo is, weet je hoe je de gratis functies kunt gebruiken: tweeten, volgen en je profiel aanpassen. Maar omdat bedrijven bedoeld zijn om te groeien, is je aanwezigheid op sociale media dat ook.

Contents

adverteren op Twitter

adverteren op Twitter stelt u in staat om afzonderlijke tweets of hele campagnes te promoten die zijn gericht op specifieke doelstellingen. Bedrijven kunnen kiezen uit acht verschillende doelstellingen-waaronder app-installaties, videoweergaven en websiteconversies-en targeting-doelgroepcriteria instellen voor elke advertentiecampagne die ze maken.

om uw bereik uit te breiden en uw volgerslijst op Twitter te laten groeien, kunt u overwegen uw organische inspanningen aan te vullen met de betaalde promotiemogelijkheden die Twitter rechtstreeks in het platform heeft ingebouwd. Het gebruik van Twitter Ads is een eenvoudige manier om je tweets voor te stellen aan doelgroepen die je nog niet volgen, wat vooral handig is voor het genereren van nieuwe leads voor je bedrijf.

en je hoeft er ook niet per se een fortuin aan uit te geven-Twitter-advertenties kunnen zelfs met een relatief klein budget effectief zijn.

hoe begin je? Laten we de basisstappen doorlopen voor het instellen van een Twitter-advertentie en hoe u kunt beslissen over de beste structuur voor uw campagne.

hoe te adverteren op Twitter

1. Kies tussen ” Promote Mode “en” Twitter Ads.”

get-started-twitter-ads

Ga naar dit menuscherm om aan de slag te gaan. De eerste beslissing die u moet nemen bij het instellen van uw Twitter-advertenties is of u afzonderlijke tweets wilt promoten of een volledige advertentiecampagne wilt uitvoeren voor een specifiek doel.

Promoted tweets zorgt ervoor dat je tweets worden weergegeven in de Twitter-streams of Twitter-zoekresultaten van specifieke gebruikers. Het uitvoeren van Twitter-advertenties is een meer holistische campagne, waarbij meerdere groepen tweets worden gebruikt om één enkel doel voor uw merk te bereiken. Afhankelijk van uw doel kan Twitter Ads uw gebruikersnaam weergeven op andere plaatsen dan de nieuwsfeed van een gebruiker, zoals de sectie ‘wie te volgen’ rechts van de Twitter-startpagina.

ga naar de volgende sectie onder deze lijst met stappen om meer te weten te komen over gepromote tweets.

Hoe kies ik?

als je gewoon op zoek bent naar meer oogballen op een webpagina, zijn gepromote tweets misschien precies wat je nodig hebt. Bij deze optie betaal je een vast maandelijks bedrag zolang je een tweet promoot. Het is perfect voor het verkrijgen van gerichte blootstelling aan (en het genereren van leads van) een bepaald aspect van uw bedrijf.

als je je volgersbestand wilt laten groeien en/of je publiek wilt opbouwen, bieden Twitter-advertenties een beetje meer vuurkracht. In de onderstaande stappen leer je hoe je het kunt gebruiken.

2. Selecteer het doel van uw Twitter-advertentie.

twitter-ads-objectives

Promoted tweets zijn vrij eenvoudig in te stellen, en je kunt meer te weten komen over dit proces in het gedeelte onderaan deze blogpost. Om een Twitter-advertentiecampagne te starten, is uw volgende stap echter het bepalen van uw doel. Je hebt acht doelstellingen om uit te kiezen en je kunt een uitwerking van elk doel zien zodra je er een hebt geselecteerd op de Twitter Ads-pagina waarnaar in Stap 1 van dit artikel is gelinkt.

 • App installeert
 • volgers
 • Tweet-engagements
 • gepromote videoweergaven
 • Websiteklikken of conversies
 • App-re-engagements
 • in-stream videoweergaven (pre-roll)
 • Awareness

gepromote Accounts

advertentiecampagnes gericht op volgers, het tweede hierboven genoemde doel, staan ook bekend als “promoted accounts. Met dit type campagne kun je je profiel promoten, in plaats van een reeks tweets, in de nieuwsfeeds van je doelgroep en op de profielpagina ‘ s van de andere accounts waar ze om geven.

3. Vul de gegevens in van uw advertentiecampagne.

nadat u een doel hebt gekozen, wordt u naar een pagina geleid waar u uw campagne kunt benoemen, een begin-en einddatum voor uw campagne en het totale budget van uw campagne. Afhankelijk van het doel dat u in Stap 2 hebt gekozen, kunt u andere gegevens invullen die uniek zijn voor uw advertentie. Als je doel bijvoorbeeld app-installaties is, moet je in deze stap je app verbinden met Twitter en deze app selecteren in de vervolgkeuzelijst hieronder.

twitter-app-installs-dropdown

wanneer u bepaalt hoeveel geld u wilt investeren in een Twitter Ads-campagne, stelt u een dagbudget en een optioneel totaalbudget in. Gedurende de dag betaalt uw dagbudget Twitter uw ingestelde bedrag op de specifieke cadans die u zelf kunt instellen.

de cadans van uw gepromote inhoud kan worden ingesteld op ‘ standaard (aanbevolen)’, waarmee advertenties worden weergegeven aan uw doelgroep met intervallen die Twitter het meest efficiënt acht; of ‘versneld’, waarmee uw advertenties zoveel mogelijk gedurende de dag worden weergegeven. Versnelde advertenties zijn gericht op advertentiecampagnes die u in korte tijd goed wilt laten presteren.

4. Maak een advertentiegroep binnen uw campagne.

 twitter-campaign-ad-groups

vervolgens Maak je een advertentiegroep voor je campagne-er moet minstens één vooraf gemaakt zijn aan de linkerkant van je Twitter Ads-pagina. Als u meer dan één advertentiegroep wilt maken, selecteert u ‘advertentiegroep Kopiëren’ aan de rechterkant van uw huidige advertentiegroep en ziet u nieuwe advertenties verschijnen in het kader van uw advertentiecampagne, zoals hierboven weergegeven.

advertentiegroepen zijn individuele advertenties die bestaan uit hun eigen budgetten, doelgroepen en begin-en eindtijden, maar die worden uitgevoerd onder de paraplu van uw grotere campagne.

Als u bijvoorbeeld een twee weken durende Twitter Ads-campagne hebt met als doel websiteklikken en een budget van $100, kunt u ook een of meer advertentiegroepen maken die elk slechts een paar dagen worden uitgevoerd, afzonderlijke webpagina ‘ s op uw website promoten en verschillende soorten Twitter-gebruikers targeten. U zult zien hoe u deze parameters kunt instellen in de volgende stappen.

voer op het tabblad ‘Details’, hierboven weergegeven, de naam van een advertentiegroep, een begin-en eindtijd, een budget voor de advertentiegroep en een biedingstype in. Met bieding kunt u” bieden ” op een gepromote advertentieplaatsing. Advertentieplaatsingen kosten verschillende bedragen, afhankelijk van uw doelgroep en waar de advertentie op Twitter wordt weergegeven.U kunt uw advertentiegroep op een van de volgende drie manieren instellen om te bieden voor plaatsing:

 • automatisch bod: met dit type bod kan Twitter u het meest kosteneffectieve bedrag factureren telkens wanneer uw doelgroep uw advertentie-inhoud gebruikt. De kosten die Twitter u in rekening brengt, zijn gebaseerd op het budget en de doelgroepparameters van uw advertentiegroep.
 • maximaal bod: dit type bod geeft u volledige controle over hoeveel geld u bereid bent te betalen elke keer dat uw publiek zich bezighoudt met uw advertentie-inhoud.
 • Doelbod: met dit type bod kunt u opgeven hoeveel geld uit het budget van uw advertentiegroep u wilt dat Twitter u factureert telkens wanneer uw publiek uw advertentie-inhoud gebruikt. De prijs die u wordt gefactureerd, weerspiegelt de dagelijkse gemiddelde kosten van elke advertentieplaatsing binnen uw doelgroep.

5. Selecteer uw doelgroep voor elke advertentiegroep.

selecteer Onder het tabblad ‘Details’ van uw advertentiegroep ‘Targeting’.”Hier stel je de parameters van je doelgroep in.

het is belangrijk om je publiek aan te passen om goed bij je bedrijf en je boodschap te passen. Op die manier betaalt u alleen voor betrokkenheid van mensen die misschien interesse hebben in het downloaden van uw inhoud of meer te weten komen over uw product of service. Een meer gerichte doelgroep is meer kans om u te helpen bij het genereren van gekwalificeerde leads.

Wat zijn mijn opties?

als u een doelgroep wilt selecteren voor elke advertentiegroep die u maakt, past u de volgende criteria aan:

 • geslacht: als uw product of dienst voornamelijk gericht is op mannen of vrouwen, moet u gebruik maken van de optie gender targeting.
 • leeftijd: het instellen van een leeftijdsbereik is handig voor advertenties die een product of evenement promoten dat een bepaalde leeftijdsbeperking of interessegebied heeft.
 • Locatie: u wilt targeten op locatie als u een lokaal bedrijf runt of als u voornamelijk verkoopt aan specifieke regio ‘ s (of dat nu uw stad of Noord-Amerika is).
 • taal: dit criterium moet mogelijk worden gebruikt in combinatie met het hierboven beschreven locatiefilter als een advertentie is gericht op een regio in de wereld die een andere taal dan Engels spreekt.
 • apparaat: Dit is een geweldige targeting optie als uw product of dienst meer specifiek geschikt is voor mensen onderweg, of als uw websitebezoekers waarschijnlijk converteren op uw aanbod wanneer ze op kantoor zijn.
 • Audience features: Deze omvatten trefwoorden, films en shows, gespreksonderwerpen, evenementen en gerelateerde interesses.

u kunt ook selecteren op welke apparaten u wilt dat uw gepromote tweets worden weergegeven – elke combinatie van desktop en de verschillende mobiele apparaten.

Targeting by Keywords

Targeting by “keywords” — een optie opgenomen in het veld “Audience features”, hierboven vermeld — stelt u in staat om mensen te bereiken die zoeken, tweeten over of zich bezighouden met specifieke zoekwoorden. Als ik bijvoorbeeld het eBook van HubSpot promoot, How to Use Twitter for Business, kan ik mijn publiek filteren op zoekwoorden die ik relevant acht voor deze advertentie, zoals deze:

twitter-keywords-audience-targeting

Dit doelgroepgerichte criterium is handig als je precies wilt weten hoeveel Twitter-gebruikers momenteel een zoekwoord gebruiken. Zoals je in de bovenstaande screenshot kunt zien, wordt het trefwoord “marketing” door 7,67 miljoen mensen gebruikt. Deze gegevens kunnen u helpen bij het kiezen tussen onderwerpen die op elkaar lijken, maar verschillende populariteitsniveaus hebben die u anders niet zou kennen.

Targeting by Interests and Followers

met Targeting by interests and followers kun je een lijst met Twitter-gebruikersnamen maken en vervolgens gebruikers targeten waarvan de interesses vergelijkbaar zijn met de interesses van de volgers van die gebruikers.

een groot gebruik van dit type targeting is bij het samenstellen van een kleine lijst van de top influencers in uw branche. Bijvoorbeeld, om HubSpot ‘ s hoe Twitter te gebruiken voor bedrijven ebook te promoten, wil ik een publiek van gebruikers die geïnteresseerd zijn in sociale media targeten. Targeting door Interesses en volgers stelt me in staat om te zeggen: “laat deze tweets zien aan mensen die net zo zijn als de volgers van zus en zo.”Als gevolg daarvan heb ik een groot publiek gecreëerd dat nog steeds is afgestemd op het onderwerp van mijn inhoud.

met deze targetingoptie kunt u ook een lijst met interessecategorieën toevoegen. Ik zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “laat deze tweets zien aan mensen die geïnteresseerd zijn in marketing, sociale media of leadgeneratie.”Nogmaals, dit creëert een breed publiek gericht op het onderwerp van de inhoud of producten die u promoot.

6. Selecteer de creatieven die u met elke advertentiegroep wilt uitvoeren.

uw laatste taak bij het maken van een Twitter Ads-campagne is om de creatieven te kiezen die u wilt uitvoeren met elke advertentiegroep die bij uw campagne hoort. “Creatives” zijn gewoon de tweets die je wilt promoten en je kunt ze selecteren in de lijst met tweets die worden weergegeven onder het tabblad Creatives van elke advertentiegroep. Selecteer het tabblad “creatieven” Onder het tabblad Targeting om aan de slag te gaan.

Dit is het leuke gedeelte. Je kunt kiezen uit bestaande tweets in je account of nieuwe tweets maken.

om een nieuwe tweet samen te stellen, klikt u op het blauwe penpictogram helemaal rechts van het scherm van uw creatieven. Wanneer u een nieuwe tweet maakt, kunt u de knop’ alleen gepromoot ‘ aanvinken als u deze alleen wilt promoten via uw Twitter Ads-campagne en de tweet niet organisch wilt laten verschijnen op de nieuwsfeeds van uw volgers. Bekijk hieronder hoe deze optie eruit ziet.

naast het promoten van je tweets op de tijdlijnen van je doelgroepen, kun je er ook voor kiezen om je tweets te laten verschijnen in gebruikersprofielen en de detailpagina’ s van specifieke twitter-gesprekken. Het voordeel van dit type targeting is dat het U helpt een meer gekwalificeerde doelgroep te definiëren, omdat deze mensen actief op zoek zijn naar of zich bezighouden met die specifieke zoekwoorden die relevant zijn voor uw aanbod. U kunt deze optie selecteren aan de rechterkant van het tabblad Creatives, zoals hieronder weergegeven.

where-your-promoted-ads-appear

7. Bekijk en start je campagne.

Selecteer ten slotte de knop” uw campagne bekijken”, zoals hierboven weergegeven, om uw campagnegegevens te bekijken. Als alles er correct uitziet, klikt u op “campagne starten” in de rechterbovenhoek van het scherm om de campagne uit te voeren.

hoe een Tweet te promoten

door tweets te promoten, kunt u kritische stukken inhoud aan een breed publiek tonen en weergaven genereren naar de bestemmingspagina ‘ s die leads genereren voor uw bedrijf. Deze Twitter Ads-optie geeft je veel meer flexibiliteit in termen van de inhoud die je wilt dat potentiële kijkers en klanten zien.

Hier is een snelle definitie van deze advertentie, zodat u kunt begrijpen hoe deze verschilt van de advertentiecampagne die we u in het bovenstaande gedeelte hebben doorlopen:

gepromote Tweets

gepromote tweets zijn betaalde advertenties die Twitter voor uw doelgroep plaatst op basis van hun interesses of locatie. Elke advertentie ondersteunt één tweet en u kunt de doelgroep van elke afzonderlijke advertentie aanpassen. Momenteel kunnen bedrijven alleen tweets promoten in de VS, het VK en Japan.

zo promoot je een tweet:

1. Selecteer ” Promote Mode “in het campagnemenu en klik op” aan de slag.”

je begint vanaf dezelfde plek waar je begint bij het maken van een volledige, multi-tweet Twitter Ads-campagne: dit menuscherm. Eenmaal daar, klik op ” aan de slag.”Als je klaar bent, klik je op” Volgende ” in de rechterbovenhoek van de pagina.

2. Selecteer het land en de tijdzone van je gepromote tweet.

momenteel kun je tweets alleen promoten bij doelgroepen in de VS, het VK en Japan. Begin met het maken van uw advertentie door een van deze drie opties te selecteren, evenals de beoogde Tijdzone. Wanneer u klaar bent, klikt u op “Volgende” in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Kies “Interesses” of “locatie” als uw targetingmethode.

Twitter kan tweets promoten bij een publiek op basis van hun interesses of locatie. Kies een van deze methoden en volg stap 4 of Stap 5 hieronder, afhankelijk van uw keuze.

4. Kies maximaal vijf interesses die zijn gekoppeld aan uw doelgroep.

audience-interests-promoted-tweets

Als u ervoor kiest om een doelgroep te targeten op basis van hun interesses, selecteert u deze optie, klikt u op “Volgende” en Twitter brengt u naar de bovenstaande pagina. Hier kunt u maximaal vijf interesses selecteren die verband houden met uw ideale doelgroep.

houd er rekening mee dat hoe meer Interesses u selecteert, hoe meer soorten mensen uw gepromote tweet zal verschijnen.

5. Kies maximaal vijf locaties die zijn gekoppeld aan uw doelgroep.

audience-location-promoted-tweets

als u ervoor kiest om een doelgroep te targeten op basis van hun locatie, selecteert u deze optie, klikt u op “Volgende” en Twitter brengt u naar de bovenstaande pagina. Hier kunt u zoeken in een specifieke stad, staat en land waar u uw advertentie wilt weergeven.

je kunt maximaal vijf locaties selecteren waar je wilt dat je tweet wordt gepromoot. Houd er rekening mee dat je alleen gepromote tweets kunt plaatsen voor gebruikers die in de VS, het VK of Japan wonen.

6. Bekijk uw advertentiecriteria en selecteer ” Doorgaan.”

zodra je de interesses of locatie van je doelgroep hebt aangepast, klik je op ‘Volgende’ en Twitter toont je een overzicht van je advertentiecriteria, inclusief je factuur.

hoeveel kost het om een tweet te promoten?

de kosten voor het promoten van een tweet zijn veranderd sinds Twitter voor het eerst dit type advertentie begon aan te bieden. In tegenstelling tot Twitter Ads-campagnes kosten gepromote tweets momenteel een vast maandelijks bedrag van $99 per maand. Voor elke nieuwe tweet die je promoot, betaal je een apart maandelijks bedrag.

klinkt dat goed? Bekijk uw advertentiecriteria en controleer of u akkoord gaat met de Servicevoorwaarden van de Twitter-Promotiemodus onderaan deze pagina. Klik vervolgens op” Doorgaan ” in de rechterbovenhoek van uw scherm.

7. Voeg uw factuurgegevens toe en start uw gepromote tweet.

als je nog geen factuurgegevens hebt toegevoegd, zal Twitter je vragen deze in het volgende scherm in te voeren. Selecteer “Opslaan” en volg de aanwijzingen om je tweet officieel te promoten.

daar heb je het! Het maakt niet uit welk type Twitter-advertentie je maakt, zorg ervoor dat je je campagnes in de gaten houdt terwijl ze worden uitgevoerd en blijf ze optimaliseren voor betere resultaten in de toekomst.

 

Plaats een reactie