Tips, sjablonen en voorbeelden [a 2023 Guide]

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is een zorgvuldig opgestelde brief van belang een krachtig hulpmiddel om zich te onderscheiden van de menigte.

In dit bericht leer je hoe je een uitstekende brief van interesse schrijft die je opviel, interesse opbouwt en positieve reacties oproept.

Wat is een letter of interest?

een letter of interest laat een bedrijf weten dat je voor hen wilt werken in een functie waarvoor ze momenteel niet of openlijk inhuren.

Het richt zich op het communiceren hoe je vaardigheden het bedrijf ten goede kunnen komen, zodat ze je in gedachten houden wanneer (en of) een specifieke rol beschikbaar komt.

Het sturen van een brief van interesse is een geweldige manier om jezelf voor te stellen aan een bedrijf, en het laat zien dat je bereid bent om het initiatief te nemen om proactief contact op te nemen.

als dit goed wordt gedaan, kan dit leiden tot een koffiechat of een informatief interview met de wervingsmanager van het team waarmee u wilt werken.

Infographic explaining the meaning of a letter of interest

Letter of Interest vs.Cover Letter

de belangrijkste verschillen tussen een letter of interest en een cover letter zijn hun doel en aanpak.

een sollicitatiebrief wordt meestal ingediend als een ondersteunend document in reactie op een specifieke vacature, terwijl een brief van belang ongevraagd en proactief is.

Het is niet geschreven als reactie op een open kans, maar is bedoeld om kansen te creëren door jezelf op de radar van het bedrijf te zetten en openlijk je interesse te uiten om met hen samen te werken.

een ander belangrijk verschil is hoe de inhoud van elk document wordt geschreven.

een sollicitatiebrief moet worden afgestemd op de eisen van een specifieke functie. Dit document zal de werkgever ervan overtuigen dat u het beste geschikt bent voor die functie. Aan de andere kant kunnen brieven van belang meer algemeen zijn.

hoewel je specifieke vaardigheden moet benadrukken, is het primaire doel om genoeg interesse te genereren om een gesprek te starten.

Hoe schrijf ik een brief van belang

uw brief van belang moet overtuigend genoeg zijn om de aandacht van een drukke manager te trekken en voldoende interesse in u als professional te genereren om een reactie op te wekken. Hoewel dit misschien ontmoedigend lijkt, is hier hoe u dit in 5 eenvoudige stappen kunt doen.

houd er rekening mee dat deze structuur ervan uitgaat dat er een specifiek team en een specifieke rol is waarvoor u in aanmerking wilt komen.

1. Stel jezelf kort voor.

je moet context geven zodat de ontvanger begrijpt waarom je contact opneemt. Als u dit niet doet, is dit een trefzekere manier om in de prullenbak of spammap te belanden.

Hier zijn enkele tips voor het schrijven van je inleiding:

  • Houd het beknopt. Je zult waarschijnlijk een van de duizenden e-mails in hun inbox zijn, dus ze zullen niet bijzonder geneigd zijn om door een kronkelende introductie te zitten.
  • Geef context voor je brief. Hoe specifieker en relevanter, hoe beter. Als je een wederzijds contact hebt, van een recente ontwikkeling hebt gehoord of ze gewoon al een tijdje volgt, is dit de plek waar je dat wilt benadrukken.
  • leg duidelijk uit waarom je contact zoekt. Ten slotte wil je uitleggen waarom je zo duidelijk en snel mogelijk contact opneemt. Dans niet rond het onderwerp; je wilt ze zo snel mogelijk naar het volgende deel van je brief verplaatsen.

2. Haak de wervingsmanager aan met bewijs dat je hun problemen begrijpt.

om onmiddellijk de aandacht van een wervingsmanager te trekken na je introductie, moet je laten zien dat je je huiswerk hebt gedaan en de problemen begrijpt die ze momenteel proberen op te lossen.

een geweldige manier om dit te doen is door te verwijzen naar vergelijkbare ervaringen bij een huidige of eerdere baan. Dit helpt u een verbinding tot stand te brengen en de wervingsmanager te laten zien dat u zich kunt verhouden tot het probleem dat zij aanpakken.

het creëert ook een haak die interesse opbouwt en hen ertoe aanzet de rest van de brief te lezen.

opmerking: Als u deze informatie niet hebt, is het zorgvuldig overwegen van de verantwoordelijkheden van de manager een manier om dit uit te zoeken. Welke taken hebben ze? Wat zijn de dingen die de naald bewegen? Welke metrics zijn echt belangrijk?

3. Laat zien dat je een uitstekende kandidaat bent.

Hoe zorg je ervoor dat een hiring manager de waarde beseft die je aan het team kunt brengen? Door de nadruk te leggen op unieke sterke punten, ervaring en vaardigheden die waardevol zijn binnen uw branche.

Als u bijvoorbeeld ervaring hebt met het gebruik van geavanceerde tools of toegang hebt tot moeilijk bereikbare doelgroepen, kunnen dit opvallende verkooppunten zijn die het vermelden waard zijn.

Dit positioneert u als een kandidaat die niet lang op de markt zal zijn en creëert een gevoel van urgentie om op uw brief te reageren.

4. Versterk uw competentie met relevante cijfers, voorbeelden, enz.

Het is essentieel om de wervingsmanager te laten zien hoe je je vaardigheden hebt gebruikt om pijnpunten op te lossen die ze momenteel kunnen ervaren. Dit is waar je nummers moet gebruiken die laten zien hoe je vaardigheden resultaten hebben opgeleverd in je vorige banen.

door uw resultaten te kwantificeren in plaats van alleen eerdere werkervaring op te sommen, geeft u de wervingsmanager concrete gegevens die hen helpen de impact in de echte wereld te begrijpen die u op hun team zou kunnen hebben.

5. Vol vertrouwen verzoek om door te gaan naar de volgende stap.

u moet opnieuw uw interesse in het verkennen van aankomende mogelijkheden aan het einde van uw brief te uiten. Een call-to-action is cruciaal omdat het de wervingsmanager laat weten hoe hij de bal aan het rollen kan krijgen als hij geïnteresseerd is.

tot slot, als een extra tip om uw kansen op het krijgen van een reactie te verbeteren, overweeg dan rechtstreeks contact op te nemen met de manager.

de ideale manier om dit te doen is via een introductie vanuit een wederzijdse verbinding; als dat echter geen optie is, overweeg dan om verbinding te maken met de manager op LinkedIn.

Infographic explaining how to write a letter of interest

Letter of Interest Example

al met al kan een succesvolle letter of interest er zo uitzien:

Letter of Interest Example

Letter of Interest Template

Als u deze structuur wilt gebruiken voor uw letter of interest, is hier een eenvoudige plug-and-play sjabloon.

Hi [voornaam van de Hiring Manager],

I [Context invoegen van waarom je hebt besloten om contact op te nemen]. Ik heb [waarom je specifiek met hen wilt werken], dus ik kon de kans niet missen om mijn hoed in de ring te gooien.

Als [plaats je rol] bij [meest prominente bedrijven waar je voor hebt gewerkt], Weet ik hoe moeilijk het is om [pijnpunt] te maken.

Dat gezegd hebbende, ik zie dat je momenteel niet aan het aannemen bent, maar als er een functie opengaat, zou ik graag in aanmerking komen. Ik heb [Insert Unique SkillSet/Experience 1]. Ik heb ook [Insert Unique Skillset/Experience 2].

Laatste [specifieke tijdsbestek], bij [huidige of oude bedrijf], Ik [een lijst van uw verantwoordelijkheden en beschrijf de Impact die u hebt gemaakt]. Het [specifieke tijdsbestek] voor, bij [huidige of oude bedrijf], Ik [Maak een lijst van uw verantwoordelijkheden en beschrijf de Impact die u hebt gemaakt].

Ik zou graag mijn vaardigheden en ervaring meenemen naar het [Naam bedrijf invoegen] team. Ik heb oprechte interesse in het bedrijf getoond en het zou een droom zijn die uitkomt om op een dag rechtstreeks van iedereen in het team te leren.

Ik zou graag eventuele aankomende rollen in je team bespreken; zo niet, dan zou ik het op prijs stellen als er een functie wordt geopend. Mijn CV is bij deze e-mail gevoegd en mijn contactgegevens staan in mijn e-mailhandtekening. Dank u voor uw tijd!

oprecht,

[uw naam]

gebruik de kracht van brieven van belang

het beste deel van het verzenden van brieven van belang is dat je absoluut niets te verliezen en alles te winnen. In plaats van te wachten op kansen om te kloppen, plaatst deze krachtige tool je in de driver ‘ s seat van je carrière.

Plaats een reactie