Social Media marketeers moeten kijken in 2023

wanneer u de App Store of Google Play bezoekt en zoekt naar “sociale media”, zijn er honderden apps om uit te kiezen van. Maar, naarmate de pool van sociale platforms groeit, zal een van hen dit jaar echt het spel voor marketeers veranderen?

In onze Social Media Trends Survey hebben we meer dan 1.000 social media marketeers gevraagd naar de social media platforms die ze in 2023 zullen gebruiken, en we hebben de gegevens voor u verzameld om te ontdekken. Hieronder kun je ook luisteren. 

2023 social Media Trends

de heetste social media trends in 2023 zijn short-form video en live streaming. Short-form video was ook het beste formaat dat social media marketeers gebruiken, en het heeft de hoogste ROI.

Dit is geen verrassing, omdat platforms zoals TikTok alleen maar populairder worden naarmate de tijd vordert. Platforms zoals TikTok en Instagram laten makers meer controle over hun inhoud hebben, nieuwe media maken versierd met speciale effecten, en gebruik maken van verschillende kanalen om het verkeer te diversifiëren.

begrijpen wat andere marketeers doen en al vroeg gebruik maken van trends op sociale media geeft u de tijd om op te pakken wat werkt, waardoor u concurrenten voor bent die wachten om te zien hoe een formaat werkt en presteert voordat u het zelf gebruikt.

om u te helpen op het snijvlak van sociale media te blijven, hebben we een lijst samengesteld met belangrijke platforms en functies die u dit jaar op uw radar zou moeten hebben — ze zijn allemaal in gebruik en gebruikersbestand gesprongen.

social Media Platforms marketeers moeten in 2023 kijken

het gebruik van Social media platforms onder social media marketeers in de VS is veranderd van 2021 naar 2022. Met name het gebruik van Instagram (+35% YoY), TikTok (+15% YoY) en Facebook (+12% YoY).

 grafiek met het gebruik van sociale mediaplatforms door marketeers

1. Instagram Instagram is het platform dat social media marketeers verwachten het meest te groeien in 2023, en ze zeggen dat het het meest nauwkeurige algoritme heeft en merken het beste potentieel biedt om hun publiek te laten groeien.

 grafiek met de sociale mediaplatforms met het grootste potentieel om te groeien in 2023

Instagram zal ook groeien met beginnende gebruikers, met 36% van de social media marketeers die het nog niet gebruiken, van plan zijn het in 2023 uit te proberen.

De toegenomen investeringen in Instagram zijn in lijn met de trend van social selling, omdat marketeers zeggen dat de app de beste ROI biedt voor het rechtstreeks verkopen van producten op een app, en consumenten zeggen dat het de beste in-app winkelervaring heeft.

 

We zijn toegewijd aan uw privacy. HubSpot gebruikt de informatie die u ons verstrekt om contact met u op te nemen over onze relevante inhoud, producten en diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze communicatie. Voor meer informatie, bekijk ons Privacybeleid.

new data

the state of social media in 2023

vul het formulier in om toegang te krijgen tot het gratis rapport.

 

2. TikTok

zoals gezegd is korte video een van de meest populaire, best presterende en hoogste ROI-trends. Gezien dit is het geen verrassing dat het gebruik van TikTok YoY is toegenomen omdat het geschikt is voor korte video ‘ s. Marketeers meldden dat TikTok het op een na hoogste potentieel biedt om het publiek in 2023 te laten groeien.

TikTok is een geweldig platform om Gen Z te bereiken, omdat uit onze consumer trends survey bleek dat 62% van de generatie TikTok gebruikt, en het is ook het platform waarop het de meeste tijd doorbrengt.

 grafiek die het sociale mediaplatform gen z het meest gebruikt

3. Facebook

gegevens tonen aan dat het gebruik van Facebook in 2022 aanzienlijk is toegenomen, dus het is de moeite waard om in 2023 te kijken. Zeker gezien het feit dat de toptrend voor 2023 is investeren in social media communities, en Facebook is het beste platform om dit te doen.

 grafiek met social media platforms het beste voor het opbouwen van een community

4. Live Audio Platforms

Live audio chatrooms zijn het mediaformaat dat in 2023 het meeste stoom krijgt en 23% van de marketeers is van plan om ze dit jaar voor het eerst te gebruiken. Onder social media marketeers als geheel is Facebook Live Audio het populairste platform (12% zegt Erin te hebben geïnvesteerd).

 graph displaying social media platforms for live audio

Facebook Live Audio is ook het meest populaire live audio platform dat wordt gebruikt door social media marketeers die al live audio gebruiken, gevolgd door Twitter Spaces.

 graph displaying social media platforms for live audio

dit is logisch, aangezien 80% van de Gen Z-consumenten, een demografische groep die gestaag groeit in zijn koopkracht, geniet van audio-inhoud omdat ze hun individualiteit kunnen uiten en verschillende kanten van hun persoonlijkheid kunnen verkennen.

welke platformen verliezen Steam?

volgens de gegevens is Twitter het platform met de grootste daling van het gebruik, met een verandering van -17% op jaarbasis. Twitch is ook gedaald in gebruik (-30% J-O-J), maar het had de op een na laagste investering onder social media marketeers in 2021.Platforms zoals Clubhouse en Twitter Spaces stegen in populariteit in 2020 tijdens het begin van de pandemie, maar ze zijn vertraagd in hun groei en gebruik naarmate andere live audio-platforms zijn gegroeid.

Clubhouse was bijvoorbeeld een van de top opkomende platforms/functies waar social media marketeers in hebben geïnvesteerd in ons 2022 Social Media Trends Report, maar het 2023-rapport wees uit dat Clubhouse, onder alle social media marketeers, op de 5e plaats staat op de lijst in termen van investeringen.

hoe te bepalen welke sociale mediaplatforms de investering waard zijn

marketeers bepalen welke sociale mediaplatforms de moeite waard zijn om in te investeren op basis van hun potentieel voor leadgeneratie, publiekbereik en het potentieel om verkeer naar uw website te genereren.

 grafiek met social media platforms marketeers geïnteresseerd in investeren in

het potentieel van een platform voor het bouwen van een actieve social media community rond een merk staat dit jaar hoog op de lijst, wat overeenkomt met 90% van de social media marketeers die zeggen dat het bouwen van een actieve social media community cruciaal is voor een succesvolle strategie in 2023.

moet je de social media trends van 2023 volgen?

consumentengedrag verandert snel in de digitale ruimte en bedrijven die zich aanpassen aan trends op sociale media kunnen succes zien.

als u dit soort marketingonderzoek in de gaten houdt en op maat maakt voor uw doelgroep, kunt u een geweldig social media-plan maken dat de bekendheid verhoogt en uw merk in een creatief licht laat zien.

vergeet niet dat elke trend niet zal werken om je doelen te bereiken, dus waag je niet in dit nieuwe sociale medialandschap zonder de meest up-to-date gegevens.

Plaats een reactie