POV: Interview met Tim McMullen, oprichter en CEO van redpepper

vertel ons over redpepper en wat het onderscheidt van andere agentschappen.

Redpepper is gebouwd op een kerngeloof dat een cultuur van groei en creativiteit centraal staat in wie we zijn en essentieel is voor ons succes. Redpepper is niet een plek waar van mensen alleen wordt verwacht dat ze hun werk elke dag gedaan krijgen. Integendeel, het is een plek waar mensen elke dag hun beste werk doen en het gelukkig doen, zonder al dat ademende, geblokkeerde websites spul. Er is geen bedrijfsladder om op te klimmen. In plaats daarvan verhuizen werknemers naar posities waar ze het meest effectief en gepassioneerd zijn, wat uiteindelijk creativiteit combineert met structuur. Maar bovenal richten we onze cultuur op het helpen van onze mensen om actief te groeien binnen hun sterke punten en passies. Cultuur eerst, mensen tweede en klanten derde. Het is de enige duurzame manier om klanten tevreden te houden.

je hebt het bureau opgericht met je broer Dave. Hoe heeft het creëren van een “familiebedrijf” uw benadering van het opbouwen van een bureau veranderd?

Redpepper is geen typisch familiebedrijf.”In feite houden we 289 mijl tussen ons om ervoor te zorgen dat we niet uw typische familiebedrijf worden. Met in totaal drie partners, waarvan er twee broers zijn, zien we onszelf eerst als zakenpartners, en de broederschap is een extra bonus.

in de loop der jaren begonnen we rollen te verdelen om ons te concentreren op onze individuele passies en sterke punten, terwijl we er ondertussen op vertrouwden dat de ander deze rollen vervult en vervult. We noemen het “vertrouwen en bevrijding”.”Dit stelt ons in staat om ons als Agentschap op meer dingen te concentreren dan misschien een enkele eigenaar, terwijl we tegelijkertijd een geweldige communicatiedynamiek tussen de partners creëren.

veel bureaus hebben labs gelanceerd om innovatie aan te moedigen, maar redpepper zet elke vrijdag opzij als een Labdag voor alle werknemers. Waarom denk je dat het belangrijk is dat elke medewerker betrokken is bij innovatie, in plaats van innovatie een onderdeel van het bureau te maken?

wij geloven dat bureaus die zich uitsluitend richten op uitzendwerk het doel missen. Door af te breken van het traditionele agentschapsmodel en rpLab Fridays te implementeren, zijn we in staat om relevant te blijven in een voortdurend veranderende en evoluerende industrie.het verkennen en uitproberen van nieuwe dingen helpt ons een dieper inzicht te krijgen in marketinguitdagingen en praktische toepassingen terug te brengen naar onze klanten, wat ons op zijn beurt een beter bureau maakt. Het creëert ook een streep van onafhankelijkheid en stabiliteit. Door onze eigen toepassingen en producten uit te vinden, worden we minder afhankelijk van factureerbare uren.

wij vinden het belangrijk dat elke medewerker deelneemt, omdat elke medewerker een creatieve aanpak en een uniek perspectief aan tafel brengt. rpLab geeft ons de vrijheid om nieuwe terreinen te verkennen en grote ideeën tot leven te brengen. Het draait allemaal om het groeien, leren en verkennen van unieke en waardevolle ideeën — zowel voor onze klanten als voor onszelf.

Wat zijn jouw favoriete projecten van redpepper? Vertel ons over de gedachte en strategie achter deze campagnes?

een van onze favoriete klantprojecten is het werken met Kirkland ‘ s, een winkel met meer dan 300 winkels in het hele land. Toen we met deze retailer begonnen te werken, had het vrijwel geen sociale aanwezigheid, een passieve e-maildatabase en zeker niets dat het koppelde aan zakelijke statistieken. Daarom hebben we een volledige geïntegreerde marketingcampagne opgezet.

We creëerden eerst MyKirklands.com, een platformonafhankelijke bestemming waar merkliefhebbers hun nieuwste tips en creaties kunnen verbinden en delen. We hebben deze community-site en alle inhoud beheerd, terwijl de klant een bekwaam in-house team heeft opgebouwd.

kirklands-pin

de volgende stap van deze geïntegreerde campagne was om de MyKirklands.com gemeenschap. Onze strategie was om promoties te creëren die in wisselwerking stonden met de Interesses en behoeften van de klanten van Kirkland op een manier die overeenkwam met de natuurlijke mediaritmes van de klant en een verhoogde betrokkenheid met MyKirklands.com leden.

We hebben ook The Pinning Parlor gebouwd, een microsite die gericht is op het aantrekken van huidige klanten en het bereiken van nieuwe mensen via Pinterest. In slechts één maand was het aantal pins van Kirkland op Pinterest meer dan het aantal pins dat de merken West Elm, World Market en Hobby Lobby in de afgelopen drie maanden hadden ontvangen.

in slechts drie jaar tijd hebben we een succesvolle community-site gebouwd met volledig ontstoken merkliefhebbers, een bloeiende Facebook (619.000 fans) en Twitter (22.503 volgers) gevolgd en ze naar de top van Pinterest gebracht (24.038 volgers). De sociale database van Kirkland is nu 4 miljoen sterk en we hebben een directe correlatie kunnen meten tussen aanzienlijke inkomstencijfers en onze sociale en digitale strategieën.

tijdens een rpLab-dag wilden we een manier creëren voor consumenten en bedrijven om effectiever met elkaar te communiceren. Consumenten willen deals. Retailers willen verkopen, en tegenwoordig willen ze ook zoveel mogelijk leren over hun klanten en relaties met hen opbouwen.

de uitdaging was dat consumenten vaak niet beseften dat ze waarde ontvingen uit hun interacties met merken. Onze oplossing? Facedeals, dat marketing en technologie op een nieuw niveau samenbrengt om de meest intuïtieve en relevante berichten tot nu toe aan consumenten te bieden. Simpel gezegd, het is een manifestatie van de” like ” knop in de echte wereld, en het maakt wat golven. (We waren onlangs op 60 minuten en bespraken de impact van deze technologie.)

De stimulans om lid te worden van Facedeals was gebaseerd op een beloningssysteem dat retailers en klanten in staat zou stellen om wederzijds te profiteren van een interactie. Om de klant te identificeren, bespraken we het gebruik van RFID-chips of mobiele GPS-tracking, maar uiteindelijk hebben we onze toevlucht genomen tot camera ‘ s met gezichtsherkenningstechnologie om de punten tussen fysieke locaties en fysieke aanwezigheid te verbinden.

nadat ze zich hebben aangemeld voor de service, controleren gezichtsherkenningscamera ’s gebruikers op een locatie en sms’ en ze tegelijkertijd een aangepaste deal op basis van de Facebook-voorkeuren en-geschiedenis van die persoon. Dit labproject ging binnen enkele dagen viraal en werd overal getoond, van CNN en TechCrunch tot Adweek en The Wall Street Journal.

https://vimeo.com/58470327

Wat is de grootste barrière voor klanten om een geïntegreerde marketingcampagne te implementeren?

de grootste barrière waar we tegenaan lopen is angst. Veel klanten willen geïntegreerde marketingcampagnes niet op de juiste manier of helemaal implementeren omdat ze bang zijn voor het onbekende. Mensen willen vaak snelkoppelingen nemen. Ze willen een geïntegreerde campagne creëren met behulp van een lineair creatief proces zonder een algemene strategie vast te stellen.

je moet eerst een uniforme strategie, merkstem en messaging ontwikkelen die effectief wordt gecommuniceerd via alle marketingkanalen door gebruik te maken van een geïntegreerd creatief proces — een stap die vaak over het hoofd wordt gezien. Een uniforme strategie leidt niet alleen de stem van het merk en het algehele creatieve concept, maar ook welke marketingkanalen moeten worden gebruikt en hoe de berichten moeten worden aangepast aan het publiek van elk kanaal.

het kost veel discipline voor alle betrokkenen om tijd, geld en moeite te investeren in het ontwikkelen van een strategie en vervolgens naar die strategie te verwijzen als een controlepunt voor elk aspect van de campagne om consistente communicatie over alle kanalen te garanderen. Het hebben van een duidelijk doel en focussen op het bereiken van één doel is de sleutel tot het ontwikkelen van succesvolle campagnes.

welke trends in marketing/reclame vind je het meest interessant/spannend?

we zeggen vaak dat marketing zich beweegt met de snelheid van technologie. Marketing, technologie en menselijk gedrag zijn allemaal met elkaar verweven en marketeers moeten nu inventiever zijn.

het gaat niet meer alleen om het creëren van relevante berichten. Het gaat erom technologie en klantervaringen te gebruiken om de boodschap te kruisen met het leven van mensen in plaats van het te verstoren. Het is alsof je marketingwetenschappers bent en experimenteert met nieuwe platforms, technologieën en marketingkanalen om nieuwe manieren te vinden om de verhalen van onze klanten te delen.

We vinden het leuk om nieuwe en onverwachte manieren te verkennen om een bestaande technologie of product te gebruiken, en we houden absoluut van de mogelijkheid om onze eigen technologie of product uit te vinden. Wij geloven dat de toekomst van onze industrie verder gaat dan innovatie naar uitvinding, en dat maakt ons enthousiast om elke dag naar het werk te komen.een reden waarom je houdt van wat je doet: de Nummer één reden waarom ik hou van wat ik doe is omdat het niet kan worden geperfectioneerd; er is altijd een kans om te verkennen, te groeien en beter te worden in wat ik doe. Een andere reden voor mijn passie is omdat ik graag werk met mensen die constant hun creatieve geest uitoefenen.

bij redpepper kan ik zien hoe mensen elke dag nieuwe ideeën ontwikkelen en aandacht krijgen voor klanten. Het inspireert me om te zien hoe iedereen bij redpepper niet alleen graag nieuwe dingen leert, maar ook mogelijkheden zoekt om die kennis te delen door anderen les te geven. Dat is het soort cultuur dat gelukkige mensen en gelukkige klanten voortbrengt.

favoriete advertentie: de onderdanige kip voor Burger King is een goed voorbeeld van het gebruik van een niet-traditionele aanpak in het juiste kanaal om een boodschap op een onverwachte manier te communiceren die steeds opnieuw door consumenten wordt gedeeld. De berichten bleven trouw aan hun merkbelofte en werden op een leuke manier afgeleverd, waardoor mensen al voor de obsessie met sociale media over het merk praatten.

Must-read boek: “Hoopla” door Crispin Porter + Bogusky en Warren Berger.

Maak contact met Tim op Twitter @timmcmullen of op LinkedIn.

Plaats een reactie