POV: Interview met Dan Khabie, CEO en mede-oprichter van Digitaria

vertel ons over Digitaria en wat het onderscheidt van andere agentschappen.

We zijn echt een full-service digitaal bureau. Nou, we gebruiken een WPP mediabureau voor het kopen, maar we doen vrijwel al het andere in-house. Dat is zeldzaam. Maar wat ons echt onderscheidt, is dat ons technische team en ons creatieve team even sterk zijn. Als we iets bedenken, kunnen we het bouwen. We kunnen fysiek maken wat we creëren in onze geest. Weinig organisaties hebben de capaciteit om dat te doen.

een jaar geleden kocht Digitaria het digitale kantoor van JWT in het Midwesten. Welke cultuuruitdagingen liep u tegen tijdens de transitie en welk advies kunt u geven aan andere bureaus die vergelijkbare transities doormaken?

Midwesterners zijn zeer nederige mensen-zeer bescheiden, niet veel opschepperij. Ons SoCal hoofdkantoor is ook relaxed; er is ook niet veel ego, maar het is een heel ander soort persoonlijkheid. Er waren veel diepgewortelde gedachten en manieren om dingen te doen. Maar ik denk dat je geduld moet hebben en moet luisteren. Zelfs als je dingen doet die in het begin niet erg populair zijn, moet je luisteren en mensen horen. Je kunt niet totalitair zijn; je moet ze laten beseffen dat dit een gezamenlijke inspanning is voor iedereen. Vaak hoor je een perspectief waar je niet aan had gedacht. We hebben het kantoor in Minneapolis veranderd, maar het kantoor in Minneapolis heeft ons ook veranderd — zowel ten goede.

Hoe gebruikt u big data om campagne-en klantprojecten te beïnvloeden?

wat merken betreft, maakt big data van ons allemaal de sterren van onze eigen kleine privé “Truman Show”, zoals de voorzichtige Jim Carrey-film van meer dan tien jaar geleden. Digitaria heeft bijvoorbeeld multichannelcampagnes ontworpen om gegevens te verzamelen en op te slaan om onderzoeksmethoden te ontwikkelen die best practices blootleggen om bewustzijn, merkbekendheid, klantactie en gedragsverandering te stimuleren. Op basis van deze onderzoeksmethoden, attributiemodellen, correlatieanalyse, gedragssegmenten, op sociale media gebaseerde focusgroepen, enz. we creëren hypothesen en testen wat we leren door nieuwe marketingactiviteiten te lanceren, resultaten te volgen en te consolideren wat we leren. Deze kennis wordt vervolgens gedeeld door middel van Best practice gidsen op maat van onze klanten over wat werkt/niet werkt.

denk je dat bureaus dingen moeten “maken” om relevant te blijven in een op technologie gerichte omgeving?

Ja. Het is misschien nog niet helemaal essentieel, maar we gaan die kant op.

hoe evolueert de relatie tussen een merk en zijn klant?

het speelveld is geëgaliseerd. Marketingboodschappen zijn niet langer eenrichtingsverkeer. Als je met respect met mensen omgaat, word je beloond. En het is veel, veel moeilijker om je te verstoppen en te wachten tot de dingen voorbij waaien. Merken kunnen worden vernietigd-vernietigd! – als ze de verkeerde stap zetten. Kijk wat er is gebeurd met de Susan B. Komen foundation of Disney ‘ s remake van “The Lone Ranger.”Ze werden afgeslacht op Twitter.

Wat zijn jouw favoriete projecten van Digitaria? Vertel ons over de gedachte en strategie achter deze campagnes.

crisis-tracker

zeker de LRA Crisis Tracker voor onze non-profit klant Invisible Children is het beste wat we ooit hebben gedaan. Het heeft levens gered. Hoeveel bedrijven van welke aard dan ook kunnen dat zeggen? De Crisis Tracker was een stuk technologie dat we creëerden om rapporten uit dorpen in afgelegen Centraal-Afrika te verzamelen die de verblijfplaats zouden geven van oorlogsmisdadiger Joseph Kony en zijn Lord ‘ s Resistance Army, die mannen doodde, vrouwen verkrachtte en kinderen ontvoerde als dienstplichtigen voor zijn leger — het ergste soort kwaadaardig persoon. Door de LRA Crisis Tracker zijn de aanvallen van Kony afgenomen. Het is erkend door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

al het andere verbleekt in vergelijking daarmee. Hoe kon het niet? De laatste tijd ben ik echter erg trots op het werk dat we voor Rolex hebben gedaan. Sommige van onze banneradvertenties waren zo opvallend dat de klant ze ook in printadvertenties maakte. Ik ben ook trots op ons Webwerk dat Qualcomm naar China brengt; het is mooi en opvallend.

welke marketing/reclame trends vind je het meest fascinerend?

dat de kleine telefoon die je in je zak draagt krachtiger is dan elk billboard waar je langs rijdt. Ik vind het nog steeds verbazingwekkend hoe de snelheid van mobiel ons gedrag heeft veranderd. Ik kan me niet voorstellen zonder te leven en ik geloof dat de echte toekomst van mobiel nog voor ons ligt.

een reden waarom je houdt van wat je doet: Ik ben geobsedeerd door merken en mensen. Ik hou ervan om tijd door te brengen met internationale bedrijven en te leren wat hen geweldig maakt, en ik hou evenzeer van tijd doorbrengen met getalenteerde mensen en leren wat hen ertoe brengt om geweldige dingen te doen en te maken.

favoriete advertentie: bedoel je een tv-spot? Ik hou van die auto reclame met de underdog jongen die rondt een heleboel andere kinderen om te helpen verslaan een team van pestkoppen op football. Maar om eerlijk te zijn, moest ik het googlen om te onthouden dat het een Hyundai-advertentie is.

Must-read boek: omdat ik van reclame en communicatie hou, raad ik “Adland” van James Othmer ten zeerste aan. Het helpt echt om dezelfde soort liefde vast te leggen die ik heb voor wat ik doe en doet ook geweldig werk om te beschrijven hoe de grote holdingmaatschappijen zijn ontstaan.

Plaats een reactie