Oneven-Even prijzen: wat het is en hoe het te gebruiken

het aanscherpen van de juiste prijsstrategie voor uw bedrijf kan een strijd zijn — een met veel factoren om overweeg en tal van opties tot uw beschikking.

in de meeste gevallen zal de prijs van uw producten of diensten een combinatie zijn van meerdere concepten — idealiter ondersteund door een zekere mate van concurrentieanalyse en marktonderzoek. Maar die meer openlijke overwegingen zijn niet de enige die je moet maken. Sommige aspecten van prijzen zijn subtiel genoeg om gemakkelijk te bekijken of als vanzelfsprekend te beschouwen.

een van die factoren is het laatste nummer dat u aan uw prijzen vasthoudt, en hoe eenvoudig dat ook klinkt, het is nog steeds belangrijk. De gevolgen van de prijsstelling van uw product op $99,99 in plaats van $100,00 gaan veel verder dan het verschil van één cent tussen de twee.

dat kleine onderscheid – bekend als Oneven-even prijzen — kan een aanzienlijke impact hebben op het imago dat uw product, dienst of merk projecteert.

Hier gaan we wat verder in op het concept, onderzoeken we de verschillen tussen oneven en even prijzen, bekijken we de juiste tijd en plaats voor elke strategie en zien we enkele voorbeelden die beide methoden illustreren.

Wat is een oneven-even prijs?

Oneven-even prijzen verwijst naar twee psychologische prijsstrategieën die bedrijven helpen de waardepercepties van consumenten vorm te geven — een waarbij bedrijven de prijzen beëindigen met oneven getallen (d.w.z. $99,99) en een andere die hetzelfde doet met hele getallentienden (d.w.z. $100,00).

hoewel Oneven-even prijsstrategieën in vrijwel elke branche kunnen worden gebruikt, worden ze meestal geassocieerd met detailhandel en e-commerce. Oneven prijsstrategieën komen vaker voor dan even strategieën, maar dat betekent niet dat uw bedrijf dat soort prijzen standaard moet aannemen.

het vastpinnen van de strategie die voor u werkt, zal berusten op de aard van uw bedrijf en de klantenkring die u hoopt aan te spreken. Laten we beide opties grondig bekijken om u te helpen bepalen welke optie het beste bij u past.

Odd Pricing

Odd pricing is gestructureerd om kopers de onbewuste indruk te geven dat uw product met korting wordt verkocht. De psychologie achter de praktijk hangt af van de bijzondere aandacht die consumenten besteden aan het eerste nummer van een prijs. Dat eerste getal heeft de neiging om de perceptie van een consument van de waarde van een product meer te kaderen dan de prijs als geheel.

bijvoorbeeld, wanneer een product geprijsd is op $9,99 in tegenstelling tot $10,00, zijn de meeste consumenten onbewust geneigd om de initiële “9” als belangrijker te zien dan de “0,99” die erop volgt — waardoor de indruk van waarde wordt gecreëerd.het gebruik van oneven prijzen is een relatief eenvoudige, nog steeds effectieve manier om consumenten te laten geloven dat je een koopje aanbiedt. Dus als uw bedrijf geïnteresseerd is in het aantrekken van waardebewuste consumenten en het aantonen van prijsgevoeligheid, overweeg dan om oneven prijzen te gebruiken.

Even Pricing

Even pricing speelt aan de andere kant van dat psychologische token. Als de prijs van $99,99 wordt gezien als een koopje, dan moet de prijs van $100,00 standaard worden gezien als een premie.

daarom wordt de strategie voornamelijk gebruikt door high-end merken, die premium kwaliteit willen projecteren. Dus als u probeert om dat soort merkidentiteit te creëren, dan is het in uw belang om een gelijkmatige prijsstrategie te gebruiken.

beide gebruiken

hoewel beide strategieën verschillende doeleinden dienen en vaak door verschillende soorten bedrijven worden gebruikt, sluiten hun toepassingen elkaar niet uit. De twee kunnen effectief in tandem worden gebruikt.

sommige bedrijven zullen beide strategieën tegelijkertijd gebruiken om hun premier-opties te onderscheiden van lagere-tier, verkoop-of clearance-items. Het is een goede optie voor veelzijdige merken met een breed scala aan aanbiedingen, die consumenten met verschillende interesses en budgetten willen aanspreken.

voorbeelden van Oneven-Even prijzen

Odd: Men ’s Wearhouse

Hier hebben we een voorbeeld van de Men’ s Wearhouse clearance sectie. In dit geval, de outlet is agressief duwen aanbiedingen voor deze specifieke sport jassen. Het is minder bezig met het gieten van deze jassen als premium items en meer met het verplaatsen van overtollige voorraad tegen een koopje. Dus koos het bedrijf ervoor om oneven prijzen te gebruiken om dat punt te benadrukken.

Image : Men ‘ s Wearhouse

Even: Brooks Brothers

Brooks Brothers, een premium kledingmerk, probeert die reputatie te projecteren door middel van zijn prijsstrategie. Deze jassen worden tegen de volle prijs verkocht aan een consumentenbasis die bereid is koopjes te negeren ten gunste van wat zij geloven dat een hogere kwaliteit is. Dus het bedrijf maakt gebruik van zelfs prijzen.

Odd even pricing BB

Image : Brooks Brothers

Odd: Mattress Firm

Dit is een lagere-tier optie beschikbaar bij matras groothandel Mattress Firm. Het bedrijf probeert vooral een beroep te doen op kopers met dit specifieke product, dus koos het ervoor om oneven prijzen te gebruiken tijdens het promoten ervan.

Odd zelfs prijzen MF 1

Afbeelding : Matras Bedrijf

Zelfs: Ook Stevige Matras

Matras Firma is een voorbeeld van een stopcontact met een breed spectrum van producten en een divers klantenbestand. Aangezien het dat soort bereik heeft in termen van zijn aanbod en kopersbudgetten, kan het zowel oneven als even prijzen in tandem gebruiken om de koopjes van zijn opties met lagere niveaus en premiekwaliteit van zijn opties met hogere niveaus te projecteren.

Odd even pricing MF 2

Image : Mattress Firm

Het overwegen van Oneven-even prijzen is een aspect van uw algemene prijsstrategie dat gemakkelijk kan worden overschaduwd. Beslissen of je beter af bent met het in rekening brengen van $9.99 in plaats van $10.00 lijkt misschien onbelangrijk, maar het kan nog steeds een aanzienlijke impact hebben op hoe je merk wordt waargenomen en het soort klant dat je aanspreekt.

ongeacht de aard van uw bedrijf, het is de moeite waard om serieus na te denken over dat laatste cijfer van uw prijzen.

Plaats een reactie