Off-Page SEO: wat het is en waarom je het nodig hebt [+een handige Checklist]

stel je voor: je hebt er alles aan gedaan om je website te optimaliseren.

van het optimaliseren van uw afbeeldingen en het uitvoeren van zoekwoordonderzoek tot het opzetten van een sitestructuur en interne koppelingsstrategie.

toch heb je nog steeds moeite om te scoren op Google.

Het kan zijn dat je slechts de helft van de puzzel hebt voltooid. Wat is de andere helft? Off-page optimalisatie.

hoewel uw website van vitaal belang is voor uw SEO-strategie, zijn er extra acties die u buiten uw website kunt ondernemen om u te helpen rangschikken.

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO omvat alle acties die u onderneemt om uw zoekmachine ranking te beïnvloeden die buiten uw website Vallen. Dit kan bestaan uit het bouwen van backlinks, actief zijn op sociale media en gastbloggen.

zoekmachines wegen veel factoren bij het bepalen van de ranking van een pagina. Hoewel sommige factoren zijn gebaseerd op de inhoud en prestaties van de website, verzamelt Google ook inzicht in uw website via s buiten uw domein. Daarom is off-page SEO zo belangrijk.

linkbuilding, bijvoorbeeld-een effectieve off-page SEO strategie-is een van de top ranking factoren. Dat komt omdat Google is gebouwd op PageRank, een algoritme dat kijkt naar de backlinks van een pagina voor kwantiteit en kwaliteit.

een off-page SEO-strategie ondersteunt uw website-inspanningen (d.w.z. on-page SEO) en werkt om geloofwaardigheid, relevantie, betrouwbaarheid en autoriteit aan uw domein toe te voegen.

on-Page SEO Versus Off-Page SEO

in de eenvoudigste termen omvat on-page SEO elke actie die u op uw website onderneemt om uw positie in zoekmachines te beïnvloeden. Off-page gebeurt buiten je website.

welke acties specifiek? Hier is een korte visuele gids:

 off-page SEO versus on-page SEO

deze lijst is niet uitputtend, maar het moet enige duidelijkheid geven over het verschil tussen deze twee SEO-strategieën. De belangrijkste afhaalmaaltijd is dat beide even belangrijk zijn om een hoge zoekranglijst te behalen en te behouden.

Off-Page SEO Checklist

 1. Link Building
 2. Social Media
 3. Local SEO
 4. Content Marketing

1. Linkbuilding

Links van andere sites op de webserver Als stemmen van vertrouwen in uw domein.

hoe meer stemmen je krijgt, hoe groter de kans dat je in zoekmachines scoort. Omgekeerd, hoe minder stemmen je hebt, hoe moeilijker het zal zijn om Google ervan te overtuigen dat je een betrouwbare, gezaghebbende site bent.

je hebt andere pagina ‘ s nodig om voor je in te staan — dat is wat backlinks doen. Het bouwen van een Externe link is een off-page strategie die Nummer één op uw lijst zou moeten zijn.

Er zijn verschillende soorten links die u kunt krijgen:

 • natuurlijke of verdiende links, waarin redactionele uitgevers of consumenten uw merk organisch vermelden.
 • gebouwd links, die enige inspanning van uw kant vereisen, zoals het bereiken van uitgevers voor link attributie of vermelding.

Het is belangrijk om white hat-strategieën te gebruiken om backlinks te krijgen, omdat methoden zoals het overspoelen van forums en commentaarsecties met links naar uw webpagina u kunnen bestraft door Google. Voor creatieve manieren om backlinks te krijgen, bekijk deze backlinks strategy guide.

je kunt ook naar dit gedeelte springen waar we bespreken wat je moet zoeken in een backlink-kans. 

2. Social Media

je hebt waarschijnlijk gedacht aan social media als een merkbekendheid tool, meer dan een SEO spel.

maar sociale media is een geweldige manier om domein autoriteit te krijgen en uw zoekmachine ranking te verhogen.

wanneer u inhoud op sociale media deelt en verkeer naar uw website leidt, laat het Google zien dat u verkeer van verschillende websites krijgt en interessante inhoud van hoge kwaliteit moet hebben.

daarom is het belangrijk om je community consequent te betrekken op sociale media en deze te gebruiken voor de distributie van inhoud. Meer betrokkenheid zal waarschijnlijk resulteren in meer shares, backlinks en Klikken, wat helpt bij het opbouwen van domeinautoriteit.

3. Lokale SEO is een strategie waarbij een site wordt geoptimaliseerd voor lokale zoekresultaten. Dit wordt meestal gebruikt voor fysieke bedrijven of bedrijven die consumenten in specifieke geografische gebieden bedienen, zoals kapsalons, airconditioningbedrijven of supermarkten.

om dit te laten werken, moet u signalen verzenden naar zoekmachines die consumenten in lokale gebieden bedienen. Hoe doe je dit? Hier zijn enkele belangrijke manieren:

 • voeg uw bedrijf toe aan lokale en nationale bedrijfsgidsen, namelijk Google Mijn Bedrijf.
 • Claim Je vermelding op beoordelingssites, zoals Trip Advisor en Yelp, en reageer op beoordelingen.
 • moedig uw klanten aan om positieve beoordelingen online achter te laten.
 • hebben consistente contactgegevens op alle digitale platforms

voor een uitgebreide gids over lokale SEO, Bekijk dit artikel.

4. Content Marketing

Content marketing helpt u uw doelgroep te bereiken en hen aan te trekken met informatie die tegemoet komt aan hun behoeften en pijnpunten.

naast uw inspanningen op het gebied van contentmarketing op de pagina, zoals blogposts, kunt u ook gebruikmaken van methoden zoals gastbloggen, downloadbare aanbiedingen, enquêtes en rapporten.

deze praktijken zijn geweldige manieren om verkeer naar uw website te genereren, nieuwe leads te genereren en uw zoekmachine ranking te verbeteren.

neem gastblogging, wat meerdere voordelen biedt. De eerste is de mogelijkheid om een nieuw publiek te bereiken dat binnen uw doelmarkt valt. De tweede is de waarde van de backlink die u kunt verdienen door te worden gepubliceerd op een ander domein met hoge autoriteit. Ten slotte kan gastbloggen u meer websiteverkeer opleveren-een andere belangrijke ranglijstfactor.

Off-Page SEO factoren voor linkbuilding

in de loop der jaren zijn Google en andere zoekmachines strenger geworden in welke acties ze belonen en straffen. Zodra iedereen wist dat linkbuilding een belangrijke ranking factor was, gebruikten mensen allerlei strategieën om backlinks te krijgen. Van het plaatsen van hun links op forums tot het betalen voor links.

vervolgens werden zoekmachines bewust en begonnen ze het gebruik van onethische of onnatuurlijke linkplaatsingen te bestraffen. Vandaag is dit wat u wilt overwegen bij het ontwikkelen van uw linkbuilding strategie:

 • het aantal verwijzende domeinen – hoe meer domeinen u naar uw website stuurt, hoe meer stemmen van vertrouwen u hebt, volgens Google.
 • link autoriteit – het is niet genoeg om veel verwijzende domeinen te hebben, u wilt worden verwezen door domeinen met hoge autoriteit.
 • relevantie-de link moet relevant zijn voor uw site. Stel dat je een speelgoedbedrijf bent. Een link van de National Dog Association weegt meer dan één van een lifestyle blogger.
 • Anchor tekst-de specifieke tekst die is gekoppeld en verwijst naar uw website moet beschrijvend en relevant zijn, zonder spam te klinken.

wat te zoeken in Off-Page SEO Tools

dus, je wilt werken aan je Off-page SEO strategie en je hebt een tool nodig. Voordat u een tool kiest, is het belangrijk om te weten naar welke functies u moet zoeken.

het eerste wat je wilt zoeken is een SEO tool die een backlink checker bevat. Het moet details bieden over uw verwijzende domeinen, ankerteksten, hun koppelingsbevoegdheid en meer.

SEMrush heeft bijvoorbeeld een backlinks-analysetool waarmee u uw website kunt vergelijken met uw concurrenten en verbeterpunten kunt identificeren.

 semrush off-page SEO tool

 

u wilt ook op zoek gaan naar een tool met een functie voor merkmonitoring. HubSpot ‘ s Social Media Management Software stelt u in staat om uw merkvermeldingen en die van uw concurrenten bij te houden.

 HubSpot off-page SEO tool

Image

Dit is een aanvulling op de CRM SEO Marketing Software, met on-page SEO functies zoals de website audit en aanbeveling, onderwerp ontwikkeling, en keyword data tools.

 Moz off-page SEO tool

Image

zoek daarnaast naar een SEO-tool die het identificeren van goede gastblogmogelijkheden gemakkelijk maakt. Met de MozBar-extensie van Moz kunt u bijvoorbeeld direct statistieken op elke webpagina krijgen en bepalen of deze geschikt is voor u.

het ontwikkelen van een robuuste off-page SEO strategie is net zo belangrijk als uw website inspanningen. Beide werken hand in hand om zoekmachines een volledig beeld van uw merk te geven om uw ranking te bepalen. Verwaarloos het dus niet, want het kan de sleutel tot je succes zijn.

 

Plaats een reactie