Nieuwe regels voor contentmarketing toepassen op advertentiestrategieën

Aberdeen Group heeft onlangs opgemerkt in een rapport dat de gemeenschappelijke onderwerpen onder effectieve content marketeers is als volgt: de adoptie van technologie en data-driven planning en besluitvorming.

in toenemende mate kunnen deze trends worden toegepast op reclame. Hoewel traditioneel, promotioneel creatief altijd een cruciale factor zal zijn in succesvolle reclamecampagnes, zijn er nieuwe contentstrategieën en nieuwe technologieën die niet kunnen worden genegeerd als adverteerders hun beste beentje voor willen zetten.

Er is geen betere plek om dit te zien dan met mobiele reclame. Zoals het mobiele analysebedrijf Flurry onlangs ontdekte, gebruikt 86% van de Amerikaanse mobiele consumenten nu mobiele apps, vergeleken met de 14% die nog steeds mobiele browsers gebruiken.

Dit biedt zowel een uitdaging als een kans voor de gemiddelde adverteerder: hoewel het betekent dat je individuen beter kunt targeten, betekent het ook dat je individuen zorgvuldiger moet targeten. Je content moet voldoen aan de ‘so-what’ – test. Vertelt het je prospect iets dat hij niet weet en wil weten? Dit is de standaard voor goede content marketing.

het kan niet zomaar promotioneel zijn. Ook kun je je advertentie niet richten op een breed scala aan mensen en hopen dat het resoneert met sommigen.

om daar te komen, maken CMO ‘ s, merkmanagers en andere marketeers gebruik van verschillende tactieken. Een van de meest veelbelovende is real-time bidding (RTB). In feite zijn we op weg om de voorspelling van eMarketer te halen dat de uitgaven van RTB aan digitale display-advertenties in 2014 met 73% zouden groeien.

voordat RTB werd geïntroduceerd, imiteerden digitale adverteerders de tactieken van gedrukte adverteerders om hun beoogde doelgroepen te bereiken. Met RTB kunnen marketeers nu in realtime consumenten bereiken en targeten op basis van hun demografie en online aanwezigheid. Volgens het onderzoek van Aberdeen is dit een cruciaal voordeel. “Best-in-class marketing organisaties zijn 93% meer kans dan hun collega’ s om content af te stemmen op specifieke stadia van hun buyer ‘ s journey, en dat marketeers die een dergelijke afstemming bereiken 73% hogere conversiepercentages bereiken.”In het verleden werd de ‘spray and pray’ – methode gebruikt om het beoogde publiek te bereiken. Hoewel deze techniek wel resultaten opleverde, waren ze niet in de buurt van die welke met RTB kunnen worden bereikt. Nu hebben marketeers de mogelijkheid om de juiste consumenten te targeten op basis van gegevens van eerste, tweede en derde partijen.

een ander belangrijk kenmerk van RTB is snelheid. Het lijkt misschien geen rocket science dat een betere targeting van uw publiek met geloofwaardige, domeingerichte inhoud betere resultaten zal opleveren. Maar door RTB te gebruiken, kunnen merken en marketeers de exacte advertentie kopen die ze willen laten zien wanneer een gebruiker een app of webpagina op zijn apparaat opent — binnen milliseconden. Het tempo dat RTB biedt is er een die het traditionele reclamemodel niet heeft kunnen bijhouden. De rapportageprocessen voor advertentiekopers, uitgevers en uitwisselingen vereisen over het algemeen een paar uur tot meerdere dagen dat het dezelfde resultaten verzamelt en evalueert die RTB kan produceren.

over een paar jaar zal elke CMO RTB gebruiken om relevantere advertenties aan hun doelen te leveren, met name op mobiele apparaten. Het stelt marketeers in staat om hun doelmarkt te beperken op basis van de inhoud waarmee ze zich bezighouden en het gedrag dat ze online hebben vertoond.

merken hoeven reclame niet langer te zien als een educated guess, maar als een goed uitgevoerde programmatische marketingmachine.

Plaats een reactie