Micro-conversies: wat ze zijn, waarom ze ertoe doen en hoe ze te volgen

als marketeers weten we allemaal wat macroconversies zijn-simpel gezegd, een macroconversie is het primaire doel van uw site.

De macroconversie van Amazon is bijvoorbeeld wanneer een gebruiker een product koopt. De macro-conversie van Boston Web Group is daarentegen wanneer iemand een consultatie-afspraak aanvraagt.

maar vaak springt een gebruiker niet rechtstreeks naar een macroconversie. Ik ben nog nooit een site tegengekomen waar ik nog nooit van heb gehoord en heb onmiddellijk op “Nu Kopen” op een product geklikt-en ik denk dat jij dat ook niet hebt gedaan.

Dit is waar micro conversies in het spel komen.

net als bij de warming-up voor de volledige sprint is een microconversie een noodzakelijke stap in de buyer ‘ s journey.

Hier zullen we onderzoeken wat microconversies precies zijn, waarom ze ertoe doen en hoe ze te volgen.

Microconversies: wat ze zijn en waarom ze ertoe doen

een microconversie is elke stap die een gebruiker kan nemen om initiële interesse in uw merk of product te tonen.

als u alleen aandacht besteedt aan degenen die een macroconversie voltooien-zoals het aanmelden voor een gratis proefperiode, het aanvragen van een consult of het kopen van een product-dan mist u de kracht van uw microconverters.

bijvoorbeeld, laten we zeggen dat ik struikel over je blog via een Google-zoekopdracht. Ik heb je artikel gelezen en ik vind het zo leuk, dat ik ervoor kies om het te delen met vrienden op Facebook. Daarnaast schrijf ik me in voor je wekelijkse e-mailnieuwsbrief, zodat ik in de toekomst soortgelijke blogberichten kan ontvangen.

Ik heb je product niet gekocht, maar dat betekent niet dat ik onbelangrijk ben voor de bedrijfsresultaten. In feite kunnen mensen die deelnemen aan microconversies voordat ze de sprong naar volledig converteren maken, betere merkvoorstanders zijn-door die microconversies hebben ze geleerd om uw merk te vertrouwen en de legitimiteit van uw bedrijf te zien als een thought leader in de industrie.Jennifer Cardello van Nielsen Norman Group verdeelt microconversies in twee categorieën: Procesmijlpalen zijn conversies die een lineaire beweging naar een primaire macroconversie vertegenwoordigen. Door deze te monitoren, kunt u de stappen definiëren waar UX-verbeteringen het meest nodig zijn.

 • secundaire acties zijn niet de primaire doelen van de site, maar het zijn wenselijke acties die indicatoren zijn van potentiële toekomstige macroconversies.
 • voorbeelden van microconversies, zowel procesmijlpalen als secundaire acties, zijn:

  1. een e-mail nieuwsbrief aanmelden.
  2. een bepaald aantal pagina ‘ s van uw site bekijken.
  3. wanneer een sitebezoeker commentaar geeft op een van uw blogartikelen.
  4. deel een van je pagina ‘ s via sociale media.
  5. tweeten over je bedrijf.
  6. Een ebook downloaden.
  7. een account aanmaken.
  8. een video bekijken.
  9. het uitvoeren van een bepaald aantal stappen in de conversiecyclus van uw bedrijf-het toevoegen van een product aan een winkelwagentje, het beginnen met het invullen van een formulier, enz.

  uiteindelijk kunnen microconversies u helpen het gedrag van uw koper beter te begrijpen en uw site te optimaliseren voor hogere conversiepercentages. Onderweg kunnen deze gegevens u helpen meer gerichte campagnes te maken en zelfs sneller te converteren.

  Wholesale Suite gebruikt bijvoorbeeld tweestapsconversies van OptinMonster om gekwalificeerde leads naar hun e-maillijsten te leiden-wat op zichzelf een microconversie is. Deze microconversie stelt Wholesale Suite echter in staat om leads in de verkoop te voeden. Alleen al van die ene bestemmingspagina verzamelt Wholesale Suite elke dag 15-20 gekwalificeerde leads.

  uiteindelijk kunnen kleine stappen gelijk staan aan grote overwinningen.

  nu we het belang van microconversies hebben behandeld, laten we eens kijken hoe we ze kunnen volgen.

  Microconversies bijhouden

  Microconversies bijhouden is een relatief eenvoudig proces met behulp van een tool als Google Analytics.

  voordat u begint met het bijhouden van uw microconversie, wilt u echter met uw team bepalen welke fase van de microconversie u wilt volgen.

  stel bijvoorbeeld dat u gebruikers wilt volgen die een ebook downloaden. Uw criteria kunnen elke gebruiker zijn die het formulier op de bestemmingspagina van het e-boek invult, maar u kunt ook gebruikers volgen die de e-mail ‘Dank u’ ontvangen of de Bedankpagina voor de aanbieding bezoeken. Dit kan u helpen te onderscheiden waar uw gebruikers het e-boek voornamelijk downloaden, als u uw e-boek-CTA op verschillende pagina ‘ s van uw site plaatst, zoals blogposts.

  nadat u uw criteria voor een voltooide microconversie hebt gedefinieerd, kunt u uw microconversie in GA bijhouden. Laten we dat proces nu doorlopen:

  1. Wanneer u bent aangemeld bij uw Google Analytics-account, gaat u naar “Admin”.

  2. Klik vervolgens op” doelen “onder de kolom” bekijken”.

  3. Klik op de rode knop” + nieuw doel ” om een doel toe te voegen. (Opmerking: als je deze knop niet ziet, is dat omdat je al alle 20 toegestane doelen hebt gebruikt).

  4. U kunt een van de gemeenschappelijke doelsjablonen gebruiken die GA biedt — als u een microconversie bijhoudt, zoals het maken van een account, het delen van inhoud op sociale media of het afspelen van een video, is het een goed idee om een van de vooraf gebouwde sjablonen van GA te gebruiken. Als alternatief kunt u op “Aangepast” klikken om uw eigen te maken.

  5. Noem uw doel en kies vervolgens hoe u de microconversie bijhoudt-u kunt bijhouden of iemand een pagina bezoekt, hoe lang hij op een pagina doorbrengt, of hij een bepaald minimum aantal pagina ‘ s heeft bezocht of dat hij op een knop heeft geklikt of een video heeft afgespeeld. Wanneer u klaar bent, klikt u op “Doorgaan”.

  6. Zodra je je doel met succes hebt gemaakt, zie je het in je “doelen” – grafiek.

  7. Wanneer u de voortgang van uw micro-conversies moet volgen, kunt u dit doen onder “conversies”> “doelen”.

  Het is belangrijk om op te merken, als u hebt gebruikt HubSpot om uw website te bouwen of het bijhouden van uw google analytics kunt u ook gebruik maken van HubSpot voor het bijhouden van uw micro-conversies.

  het kan wat vallen en opstaan kosten, maar het bijhouden van microconversies kan u uiteindelijk helpen uw site te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring. Als u bijvoorbeeld merkt dat een blogbericht in het bijzonder een bericht met een hoge conversie is, kunt u het bericht bijwerken of meer CTA ‘ s op die pagina opnemen.

  Als u ook verrast bent dat één pagina in het bijzonder weinig converteert, kunt u proberen de CTA naar een hogere positie te verplaatsen of het ontwerp of de taal van de CTA A/b te testen. Of misschien vind je dat de meeste mensen een formulier dumpen voordat ze het invullen-dit geeft aan dat je formulier mogelijk opnieuw moet worden ontworpen voor eenvoud.

  hoewel micro-conversies klein kunnen lijken, zijn ze essentieel voor het vergroten van de naamsbekendheid, het vergroten van het vertrouwen in potentiële leads en uiteindelijk het converteren met een veel hoger percentage. Als u uw microconversies niet goed bijhoudt, mist u een hoop kansen om leads van hogere kwaliteit te converteren.

  Plaats een reactie