Medium voor uitgevers: wat mediabedrijven moeten weten

Neem een kijkje op Medium, en u zult vinden een enthousiaste community van slimme mensen die houden van grote inhoud: u ziet reageerders, delers, en schrijvers die op zoek zijn naar een forum voor het delen van hun gedachten. Medium werd in 2012 opgericht door Evan Williams, mede-oprichter van Twitter, en heeft een volledig ecosysteem voor sociale media gecreëerd rond doordachte, boeiende inhoud. En nu opent het bedrijf zijn deuren voor uitgevers die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om een nieuw publiek te bereiken.

voer Medium for Publishers in, “een nieuwe hoek van het Internet die speciaal is ontworpen voor mensen en uitgevers die een dieper niveau van discours en betrokkenheid willen ervaren.”Het nieuwe platform geeft mediabedrijven nieuwe tools om hun eigen identiteit op het platform uit te drukken.

dus waarom zouden mediabedrijven kennis moeten nemen van deze nieuwe kans? Ten eerste is Medium een nieuw, onaangeboord distributiekanaal voor inhoud dat een duurzame manier creëert voor uitgevers om nieuwe doelgroepen te bereiken. Lang verhaal kort, hier is wat je moet weten.

Publisher-Friendly Distribution & Monetization Features

zoals een recent artikel van Fortune opmerkt, is het doel van Medium om uitgevers een “one stop shop” te geven om nieuwe doelgroepen te bereiken met geweldige inhoud. Dat gezegd hebbende, zijn de belangrijkste kenmerken van de toekomst de mogelijkheid om gesponsorde inhoud in te pluggen en lezerslidmaatschappen te beheren. Met andere woorden, mediabedrijven kunnen beginnen met het testen van ideeën voor het genereren van inkomsten zonder dat ze een volledig aanbod van gesponsorde inhoud vanaf nul hoeven te bouwen. 

zoals Williams uitlegde in een recent interview voor AdAge, bevinden de functies voor het genereren van inkomsten op Medium voor uitgevers zich nog in de planningsfase. Het bedrijf onderzoekt momenteel hoe merken het platform gebruiken voor contentmarketing—gegevens die uitgevers waardevol zullen vinden bij het ontwikkelen van nieuwe marketingprogramma ‘ s voor adverteerders, van de grond af aan.”ik denk dat we onszelf op de lange termijn zeker zien als een marktplaats voor merken en uitgevers om elkaar op een efficiënte manier te vinden en dingen samen te doen”, zegt Williams voor AdAge.

hoewel nieuwe inkomstenmogelijkheden nog niet beschikbaar zijn, zijn er initiatieven aan de horizon. Medium heeft bijvoorbeeld een private beta gemaakt voor geselecteerde uitgevers die vroegtijdig van het platform willen profiteren. U kunt hier meer informatie vinden en zien of u in aanmerking komt. 

de mogelijkheid om een merk op te bouwen

mediabedrijven kunnen Medium for Publishers zien als een nieuwe deur voor publiekgroei die wordt opengebroken: het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar de uitgevers die vroeg in het platform investeren, zullen op de lange termijn een aantal van de sterkste beloningen oogsten.

Wat Medium nu op de markt heeft gebracht, is een reeks branding-tools die uitgevers kunnen gebruiken om hun identiteit op te bouwen. Nu, wanneer u een aanwezigheid op Medium vestigt, kunt u uw unieke merk onderscheiden van de vele stemmen die op het platform zijn. Hier is hoe Medium u kan helpen bij het opbouwen en optimaliseren van uw relaties met uw lezersbasis:

  • ontwerp uw homepage met uw unieke kleuren en logo, zodat uw mediamerk direct herkenbaar is.
  • maak uw eigen aangepaste domein zodat uw inhoud gemakkelijk te vinden is in één centrale hub.
  • Stuur gepersonaliseerde e-mailnieuwsbrieven naar uw bestaande fans en volgers door contacten van Facebook en Twitter te importeren.

Medium heeft ook verschillende bewegende stukken ingebouwd die vaak door de scheuren glippen voor uitgevers: SEO en mediarechten. In plaats van deze onderwerpen in een grijs gebied te laten rusten, heeft het sociale netwerk deze onderwerpen in zijn nieuwe aanbod ingebouwd. U bezit de rechten op uw inhoud en u hoeft geen extra stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat deze zichtbaar is voor zoekmachines.

ontbrekende stukken

Medium geeft uitgevers een gloednieuw platform om hun bereik uit te breiden en een merk op te bouwen onder slimme doelgroepen van enthousiaste lezers. U kunt zelfs inkomsten genereren met uw inhoud rechtstreeks op het platform. Maar uiteindelijk is het belangrijk om Medium te behandelen als één stuk van je algehele puzzel en een trechter terug te bouwen naar je bedrijf. Enkele extra stappen die u wilt nemen:

  • leg waar mogelijk e-mailadressen vast om een 1:1-relatie met uw lezers te blijven onderhouden (zodat u hun gegevens kunt verzamelen om ook uw eigen database op te bouwen).
  • zorg er niet alleen voor dat je je branding naar Medium brengt, maar zorg er ook voor dat je zichtbaarheid rondom je producten en diensten genereert. Als u een conferentie organiseert of uw onderwijsproducten wilt promoten, kan Medium een krachtig kanaal zijn voor het genereren van bewustzijn. 

voor een korte handleiding voor het beheersen van Medium, bekijk deze podcast hier. Het bevat een interview met Sophie Moura, head of B2B partnerships bij Medium, met gedetailleerde tips voor het bouwen van een contentstrategie. Zoals je je kunt voorstellen, wil je het volgende doen in je strategie:

  • investeer in kwaliteitsverhalen die opmerkingen en gesprekken genereren.
  • behandel Medium als een distributiekanaal, naast een hub.
  • Focus op tactieken om opgemerkt te worden.

de Bottom Line

een investering in Medium is een investering in uw mediamerk. Niet alleen sleutelen: gebruik de tools die Medium heeft gemaakt in uw voordeel. Neem nu stappen om je voor te bereiden op opkomende kansen die je helpen om je inhoud op te merken. Maak het pad vrij voor nieuwe monetization s onderweg.

 

Plaats een reactie