Maken Merken Gebruik Van Instagram Shopping Tools? [Gegevens van 500 + Instagram marketeers]

herinnert iemand zich de dagen dat alles wat we op Instagram zagen slecht verlichte foto ‘ s waren die onze vrienden namen en memes die we deden willen onze ouders het niet zien op Facebook? Vanaf dat moment zijn we allang weg.

het platform is geëvolueerd van een eenvoudig sociaal platform voor het delen van afbeeldingen naar een platform voor het maken van geld. Met de toevoeging van Instagram ‘ s shopping tools, stuurt het meer naar e-commerce en minder naar het sociale aspect.

wat betekent dat Voor merken? We hebben meer dan 500 marketeers ondervraagd om meer te weten te komen over hun Instagram-strategie. Ontdek hieronder wat we hebben ontdekt met betrekking tot de winkeltools van het sociale platform.

de voordelen en uitdagingen van Instagram ’s Shopping Tools

toen we marketeers vroegen wat het grootste voordeel was van het gebruik van Instagram’ s shopping tools, was hun nummer één antwoord de verhoogde productontdekkbaarheid.

in het verleden moesten gebruikers naar de website van een merk navigeren om product-of servicegegevens te krijgen. Vandaag kunnen ze alles leren wat ze erover moeten weten. Daarnaast kunnen gebruikers met de “wishlist” – functie van Instagram ook producten opslaan die ze leuk vinden in een specifieke map in de app.

lucid poll asking

Image

Het tweede grootste voordeel is de vereenvoudigde winkelervaring. Voorbij zijn de dagen dat je de app moet verlaten om de aankoop te doen. U kunt een merk ontdekken en een aankoop doen in één adem. Dit betekent een aangenamer proces voor consumenten, wat kan leiden tot meer aankopen voor merken.

een ander belangrijk voordeel van Instagram ‘ s shopping tools is de mogelijkheid om gemakkelijk samen te werken met influencers.

momenteel kunnen makers eenvoudig de producten die ze promoten taggen en verkeer rechtstreeks naar de winkelpagina van het merk sturen.

Daarnaast is Instagram momenteel bezig met het testen van een affiliate programma, waarbij influencers een eigen Shoppagina hebben.

instagram affiliate programma voor beïnvloeders

Dit stelt gebruikers in staat om eenvoudig producten aanbevolen door hun favoriete beïnvloeders en het maken van een aankoop naadloos in elkaar over.

nu, op de niet-zo-grote obstakels van Instagram shopping tools.

het grootste wat marketeers ondervroegengeklaagd over is supply chain problemen na vele aankopen. Sinds de pandemie is dit een veel voorkomende hindernis voor veel bedrijven, omdat fabrikanten een maand of een jaar lang achterstand hebben.

een andere zorg waarmee marketeers worden geconfronteerd, is dat ze niet genoeg inkomsten genereren uit het gebruik van de winkeltools van Instagram of toegang hebben tot bepaalde functies.

37% van de marketeers klaagde ook over de verkoopkosten van Instagram, die momenteel 5% per zending zijn, of een vast bedrag van $0,40 voor zendingen van $8,00 of minder. Voor merken is dit een extra kostenpost die ze kunnen vermijden door in plaats daarvan verkeer naar hun website te leiden.

een andere grote zorg is het verlies van gebruikersgegevens. Wanneer Instagram fungeert als het end-to-end platform, kunnen merken waardevolle gegevens verliezen om toekomstige strategieën te informeren.

nu je de voor-en nadelen van de shopping tools kent, laten we eens uitleggen hoe marketeers ze gebruiken.

hoe marketeers Instagram Shopping Tools gebruiken

van de marketeers die we ondervroegen in ons HubSpot-Blogonderzoek, maakt 32% momenteel gebruik van Instagram-winkels in hun marketingstrategie en is 48% van plan hun investering in 2022 te verhogen.

terwijl sommige merken de winkelhulpmiddelen probeerden zodra deze werden geïntroduceerd, duiken anderen er nu net in. 36% van de marketeers zal dit jaar voor het eerst meer investeren in Instagram Shops.

ondertussen zal 14% van de marketeers in 2022 prioriteit geven aan Instagram-winkels boven alle andere functies.

een ding om op te merken is echter dat in vergelijking met alle functies die beschikbaar zijn op Instagram, marketeers zeggen dat de winkeltools geen hoge ROI bieden als het gaat om leads. Het plaatsen van content en live gaan bieden veel betere resultaten.

Dat gezegd hebbende, hoewel het misschien niet ideaal is voor het genereren van leads, kan het goed werken voor het bereiken van andere marketingdoelen.

instagram shopping tools

van alle shopping mogelijkheden die beschikbaar zijn op Instagram (Winkel tabblad product tagging, gidsen, Live-shopping), de Winkel tabblad is de meest gebruikte tool door 47% van de ondervraagde marketeers.

echter, in termen van ROI, het is in de # 2 plek. Wat zit er bovenop? Instagram Shopping van makers, waarmee influencers de producten die ze gebruiken kunnen taggen in een afbeelding of video.

wat betreft shopping tools per formaat: het lijkt erop dat in-feed shopping, Stories shopping en Guides shopping in hetzelfde tempo worden gebruikt door meer dan één op de drie marketeers.

hoe marketeers productlanceringen op Instagram benaderen

een van de meest interessante bevindingen uit ons onderzoek is dat Voor veel merken de winkeltools van Instagram hun enige e-commerceplatform zijn.

sterker nog, 41% van de ondervraagde marketeers zei dat de meeste merken waarmee ze werken uitsluitend de winkeltools van het platform gebruiken. De andere 59% zegt dat hun merken buiten het sociale platform aanwezig zijn via een e-commerce website.

instagram in-feed shoppable post

Dus de vraag is, hoe Instagram ‘ s shopping tools impact van een product te lanceren? Eén op de vier marketeers zegt dat het veel beter is om een product exclusief op het platform te lanceren.

in feite zegt 83% van de ondervraagde marketeers dat ze hebben gewerkt met een merk dat een product exclusief op het platform heeft gelanceerd.

15% zegt dat het lanceren van een product/dienst exclusief op Instagram erger is dan het lanceren elders.

We hebben hier veel besproken. Een feit dat duidelijk is, is dat meer marketeers zullen investeren in de winkeltools van Instagram dan in het verleden. Wat goed werkt voor het ene merk, werkt misschien niet voor een ander, afhankelijk van het publiek, het publiek en meer.

wees dus niet bang om te experimenteren met alle functies en analyseer uw gegevens om erachter te komen wat het beste rendement op investering voor uw bedrijf biedt.

 

Plaats een reactie