Maken Meldingen Ons Gek?

Hoe begin je je ochtenden?

als je net als Ik bent, kan je ochtendroutine er ongeveer zo uitzien: je controleert e-mail van je telefoon voordat je zelfs uit bed komt, je scant koppen op Twitter terwijl je je ochtendkoffie zet en je kijkt naar Facebook, Instagram en Snapchat tijdens je woon-werkverkeer om te zien wat je vrienden van plan zijn.

Ik doe dit allemaal omdat ik nieuwsgierig ben naar wat er online gebeurt, maar ik doe het ook om de rode symbolen te verwijderen die opduiken wanneer ik een ongelezen e-mail, SMS, like, snap of tweet heb.

Het blijkt dat er een nadeel kan zijn aan alle voordelen die mobiele technologie biedt. We kunnen misschien overal op onze smartphones of tablets werken, maar dergelijke mobiliteit en toegankelijkheid hebben een prijs-en te veel technologie zou ons eigenlijk minder productief kunnen maken.

in dit bericht zullen we onderzoeken hoe meldingen van invloed zijn op je hersenen en je mentale en fysieke gezondheid, en wat je kunt doen met je apparaten om de negatieve effecten van de kleine rode stip te minimaliseren.

meldingen, of Drugs voor je geest

Studies hebben aangetoond dat het ontvangen van SMS-berichten en andere mobiele meldingen de afgifte van dopamine veroorzaakt, een neurotransmitter die geassocieerd wordt met beloningszoekend gedrag en verslaving. En net als drugs-of alcoholverslaving, kunnen meldingen ons een goed gevoel geven als we ze ontvangen — en negatieve gevoelens van terugtrekking krijgen als we dat niet zijn. dat klopt, mensen — meldingen zijn een soort drugs.

constante informatie-overload brengt ook onze besluitvormings-en productiviteitsvaardigheden in gevaar. Volgens Microsoft Research duurt het gemiddeld 25 minuten om weer aan de slag te gaan na een onderbreking door een e-mailmelding tijdens de werkdag. Vermenigvuldig dat met hoeveel e-mails u op een bepaalde dag ontvangt en bedenk hoeveel tijd u zou kunnen verspillen.

 canva_notifications1.png

pushmeldingen, of meldingen die automatisch naar je telefoon worden verzonden, zijn bijzonder schadelijk. Uit een onderzoek onder meer dan 2000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk bleek dat pushmeldingen giftige stress veroorzaakten, vooral wanneer e-mailmeldingen ongelezen werden gelaten. Dit probleem kwam het meest voor bij media -, marketing-en PR-professionals, waarvan 60% pushmeldingen gebruikte als onderdeel van hun dagelijkse werk.

 FWC_email_study.png

: Future Work Centre

bovendien is overmatig gebruik van sociale media, vooral Facebook, gekoppeld aan negatieve gevoelens van sociale vergelijking en de angst om iets te missen (FOMO). Onderzoek toont aan dat gebruikers die sociale media-apps controleren vaak beginnen te geloven dat hun vrienden een beter leven leiden, en deze gevoelens van FOMO en concurrentie kunnen leiden tot sociale angst, gevoelens van eenzaamheid en stemmingswisselingen.dit constante leuk-en zoekgedrag-gretig klikken om te leren wat de e-mail, kennisgeving of tekst zegt-heeft invloed op ons vermogen om aandacht te besteden aan dingen, vooral het geschreven woord, zegt Emily Yoffe van The Atlantic. Het doet ook pijn aan de dopaminecentra in onze hersenen en maakt dit gedrag stressvol en minder plezierig naarmate we ze steeds opnieuw doen.

om dit alles te voorkomen, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om notification overload te voorkomen– terwijl je nog steeds je telefoon kunt gebruiken en je werk kunt doen.

wat u kunt doen om angst voor pushmeldingen te minimaliseren

1) Schakel meldingen voor specifieke apps uit.

schakel bureaubladmeldingen, geluiden en pictogrammen uit die u tijdens werkuren afleiden, zodat u alleen meldingen ontvangt wanneer u ervoor kiest om ernaar te kijken.

hoe Gmail-meldingen uit te schakelen:

Navigeer naar het tandwielpictogram met instellingen en selecteer “mailmeldingen uit” in het menu bureaubladmeldingen.

 gmail_desktop_notifications.png

 Gmail desktop notifications-1.png

Slack-meldingen uitschakelen:

Tik op het belpictogram om uw meldingsvoorkeuren te beheren. Vanaf daar kunt u aanpassen hoe en of u desktopmeldingen wilt ontvangen door op “meldingsinstellingen” te klikken.”

 slack notificaties.png

je kunt zelfs de vervelende rode stip uitschakelen die elke ongelezen activiteit aangeeft als je echt moet focussen.

 slack desktop meldingen.png

u kunt ook instellingen voor meldingen voor specifieke kanalen beheren door op het tandwielpictogram boven aan elk kanaal te tikken.

 slack_channel_notifications.png

2) Schakel meldingen volledig uit.

schakel pushmeldingen uit voor elke app die je niet meteen hoeft te controleren. Een recente studie toonde aan dat pushmeldingen net zo storend kunnen zijn als een telefoontje-zelfs als u de melding niet onmiddellijk controleert. Schakel ze volledig uit voor apps waar je kunt beheren hoe vaak je springt om dingen te controleren, zoals sociale media of gaming-apps.

hoe meldingen op iOS-apparaten uitschakelen:  

Navigeer naar het menu Instellingen, tik op Meldingen en scroll naar beneden in de lijst met uw apps. Daar heb je de optie om “allow Notifications” uit te schakelen.”

 steponeiphonenotifications-1.png

 step2iphonenotif-1.png

hoe om meldingen op Android-apparaten uit te schakelen: 

Navigeer naar je instellingenmenu, selecteer” Geluid& melding”, tik op” App-meldingen ” en blokkeer meldingen van specifieke apps, zoals te zien is in de tweede afbeelding hieronder.

androidstep1-1.png

block-toggle-1.png

3) pas meldingen aan.

Pas de geluids-of trillingspatronen aan die verschillende applicaties maken, zodat u weet welke berichten u ontvangt zonder uw apparaten te hoeven controleren. Maak bijvoorbeeld een langere toon voor tekstberichten en een kortere toon voor inkomende e-mails.

hoe meldingen op iOS-apparaten aanpassen: 

Navigeer naar het menu Instellingen, selecteer “geluiden” en scroll naar beneden naar “geluiden en trillingspatronen.”Van daaruit kunt u klikken op verschillende gebeurtenissen(“beltoon”,” teksttoon”,” nieuwe Voicemail”), en kies een specifiek patroon voor elk.

 mobiele meldingen 2.png

mobile_notifs2.png

mobile_notifs3.png

hoe om meldingen op Android-apparaten aan te passen: 

Navigeer naar je instellingenmenu, tik op ‘geluiden en meldingen’, vervolgens op ’trillingen’ en klik op ’trillingsintensiteit’ en ’trillingspatroon’ om te wijzigen hoe verschillende gebeurtenissen klinken en aanvoelen wanneer je waarschuwingen ontvangt.

 android_vibrations_final.png

: Inside Galaxy

4) Wijzig hoe de weergave van uw mobiele apparaat is georganiseerd.

organiseer het bureaublad van uw mobiele apparaat en verplaats minder belangrijke apps naar uw tweede scherm van uw standaardtelefoonscherm. Op die manier, wanneer de meldingen verschijnen en beginnen te knipperen, hoeft u ze alleen naar keuze te openen wanneer het tijd is om te zien wat er aan de hand is.

Als u bijvoorbeeld een iOS-gebruiker van een mobiel apparaat bent, weet u dat de App Store een bijna constant rood meldingssymbool heeft dat een beschikbare app-of apparaatupdate aangeeft. Dit is geen exacte wetenschap, maar ik heb de twee schermen van mijn iPhone georganiseerd door mijn meldingsgevoelige apps naar het tweede scherm te verplaatsen. Op deze manier moet ik besluiten om naar ze te gaan kijken in plaats van gestrest en afgeleid te worden wanneer ik mijn telefoon open om snel te bellen of te sms ‘ en.

homescreen_1.png

homescreen_2.png

de meldingen zijn er nog steeds (tenzij ik ze uitschakel), maar ik heb tenminste wat scheiding bereikt en afleiding van het gevreesde rode nummerpictogram geminimaliseerd.

5) Geef specifieke tijden aan voor het beantwoorden van e-mails, sms ‘ jes en berichten op sociale media.

probeer je pushmeldingen per e-mail uit te schakelen wanneer je aan het eind van de dag het kantoor verlaat. Stel tijdslimieten in voor wanneer u uw sociale media-apps kunt gebruiken tijdens uw persoonlijke tijd. Probeer op zijn minst één limiet op jezelf af te dwingen, zodat je het gevoel hebt dat je genoeg tijd hebt om je meldingen te controleren en genoeg tijd om van het leven te genieten zonder meldingsstress.

je kunt ook je gebruiksgewoonten volgen op een productiviteitstool om de hoeveelheid tijd die je doorbrengt op websites zoals Facebook, Twitter, Instagram en anderen te beperken-vooral tijdens het werk. Hier zijn een paar die je misschien leuk vindt om te gebruiken:

  • StayFocusd
  • RescueTime
  • Self Control

verwijder apps die je niet gebruikt.

deze is simpel genoeg. Het is gemakkelijk genoeg om een app te vergeten die je hebt gedownload maar die je niet meer gebruikt. Als er een app is die u meldingen stuurt die u niet gebruikt, verwijdert u deze gewoon uit uw browser of mobiele apparaat.

Chrome-browserextensies verwijderen:

Tik op de drie puntjes aan de rechterkant van uw browser om toegang te krijgen tot uw Chrome-instellingen in het vervolgkeuzemenu. Ga vervolgens naar het menu Extensies en schakel meldingen uit of verwijder de extensie helemaal door op het prullenbakpictogram te klikken.

 chrome_extensions.png

Hoe iOS-apps te verwijderen:

Verwijder iOS-apps door uw vinger op een app-pictogram ingedrukt te houden totdat alle pictogrammen zweven met kleine grijze x-symbolen in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op de x-pictogrammen van de apps die u wilt verwijderen.

 ios-apps verwijderen.png

Hoe Android-apps te verwijderen:

Ga naar het menu Instellingen, klik op “Apps” en tik vervolgens op de naam van de app die u wilt verwijderen. Tik vanaf daar op “Uitschakelen” of ” verwijderen.”

 verwijderen.jpg

: UpToDown

Hoe ga je om met push notification stress? Deel het met ons in de comments hieronder.

Plaats een reactie