Maak Ebooks in de helft van de tijd met deze essentiële bronnen

de eerste keer dat ik een ebook moest schrijven, was ik bang — echt bang. Natuurlijk, ik had het schrijven van blog posts elke dag voor het grootste deel van een paar maanden, maar eigenlijk zitten om te schrijven en ontwerpen van een meerdere pagina ‘ s, downloadbare ebook was beangstigend.  heb ik genoeg content? Zou mijn ontwerp eruit zien alsof ik Microsoft Paint heb gebruikt?zou mijn baas het ebook leuk vinden?  zouden de resultaten van het ebook De tijd die ik erin heb geïnvesteerd, daadwerkelijk uitbetalen?

Yup, ik was doodsbang … maar er was echt geen reden om dat te zijn. Ik ga je hier een geheim vertellen: je bent niet de eerste persoon ter wereld die ooit een e-book heeft moeten maken. In feite zijn er veel res en sjablonen beschikbaar om u te helpen de tijd, moeite en het budget dat u in uw e-boek gaat stoppen, te verminderen. 

het probleem? Deze res en sjablonen zijn verspreid over het hele internet, dus de tijd die u bespaart op het maken van inhoud wordt gebruikt om ze te vinden. Om ervoor te zorgen dat uw eBook creatie zo pijnloos mogelijk is, hebben we besloten om deze res allemaal samen te stellen in deze blogpost. Je zou geen probleem moeten hebben met het maken van een ebook na het bekijken van al deze sjablonen, blogposts en gratis res.  

dus haal diep adem en ontspan-we hebben je gedekt. Hier is alles wat je nodig hebt om een geweldig ebook te maken.

begin met een gratis ebook template.

als het denken over design je in het zweet doet zweten of als je een heel strakke deadline hebt voor een e-boek, kun je beter een van deze vijf gratis e-boeksjablonen downloaden. Op die manier, voordat je een woord op papier zet, heb je een prachtig ontworpen lay-out die klaar is om aan te passen aan vrijwel elke pagina-indeling die je in je ebook wilt hebben.

Als u merkt dat u de lay-out of kleur of vrijwel elk ander ontwerpaspect wilt aanpassen, kunt u de sjablonen bewerken in zowel PowerPoint als InDesign. Als ik een flexibel, probleemloos sjabloon had gehad toen ik mijn eerste ebook maakte, zou 99% van mijn zorgen ter plekke zijn verdampt. 

dus ga door, download hier uw gratis e-boeksjablonen.

schrijf, schrijf, schrijf.

als je eenmaal een set template hebt, moet je het ding echt schrijven. Geweldig, toch? Als je een inbound marketeer bent die graag schrijft, klinkt dat als een droom … maar als je een van onze nummers-gerichte vrienden bent, kan dit het deel zijn waar je bang voor bent. 

eerste dingen eerst: je hebt een werktitel nodig. Dit is een zeer ruwe (en zeker niet definitieve) titel die je een richting moet geven om te schrijven, en dat is het ongeveer. Probeer het nog niet te perfectioneren – dat komt later wel. 

als je vervolgens een beetje vastzit aan wat je eigenlijk in je e-boek moet schrijven, volg dan de tips in deze blogpost. Je moet geen bloemige of jargony taal gebruiken – de ogen van je lezers zullen glazuur krijgen en er kan een serieuze mogelijkheid zijn om te luieren. Als je moeite hebt om je schrijven down-To-earth te laten klinken, probeer het dan hardop te lezen en onderdelen te repareren die funky klinken.

nadat je klaar bent met het schrijven van de kopie van het ebook, moet je je werktitel veranderen in een afgeronde, kick-ass titel. Die titel kan het merk of de breuk zijn van iemand die je ebook downloadt, dus zorg ervoor dat je je due diligence hebt gedaan om het te verzinnen. Als je hulp nodig hebt, bekijk dan deze eenvoudige formule voor het bedenken van geweldige titels.

aangepaste lettertypen installeren.

als je je ebook in een PDF-formaat gaat distribueren (wat je meestal zou moeten doen), moet je zeker proberen om dingen op te fleuren met aangepaste lettertypen. Hoewel het een klein detail van uw e-boekontwerp is, kunnen aangepaste lettertypen een groot verschil maken in hoe uw e-boek wordt waargenomen. Mensen herkennen de lettertypen die ze hun hele leven hebben gezien: lettertypen zoals Arial of Times New Roman zullen er niet fris uitzien in vergelijking met een aangepast lettertype.

probeer twee verschillende lettertypes voor je ebook te kiezen: een voor kopteksten en een voor body copy. Natuurlijk zijn er veel gratis lettertypen die je kunt proberen-Bekijk dit bericht om 28 prachtige lettertypen te zien die je kunt proberen. Als u vervolgens hulp wilt bij het installeren van lettertypen, volgt hier een snelle stap-voor-stap om u door het proces te leiden.

Ondersteun uw geschreven inhoud met abstracte pictogrammen.

Oké, nu is je tekst vrijwel klaar – het is geschreven en ontworpen-dus nu is het tijd voor jou om visuals toe te voegen om je inhoud scanbaarder en begrijpelijker te maken.

met abstracte concepten is het gebruik van pictogrammen om uw idee over te brengen een geweldig idee. Omdat pictogrammen niet zo realistisch zijn, kunt u ze gebruiken op manieren die gewoon niet werken voor stockfoto ‘ s.bekijk bijvoorbeeld de afbeelding op deze bestemmingspagina-het is een set pictogrammen. Een echte foto van een redactionele kalender (waarschijnlijk een foto van Excel op uw computer) is niet zo boeiend … maar die iconen wel.

dus als je kijktom uw abstracte concepten te verfraaien met een set gratis pictogrammen, hoeft u niet verder te zoeken: hier zijn 135 gratis pictogrammen die u kunt gebruiken in uw marketing.

voeg stockfoto ‘ s toe om de rest van uw tekst te ondersteunen.

voor de delen van je ebook die niet zo abstract zijn, kunnen stockfoto ‘ s (de niet-cheesy variëteit) een geweldige aanvulling zijn om je verhaal visueel te vertellen. Wil je weten hoe je wel en niet stockfoto ‘ s moet gebruiken? Bekijk deze SlideShare die zich richt op de grootste do ’s en don’ ts voor het gebruik van stockfoto ‘ s. Zorg er dan voor dat je die don ‘ ts niet doet. Deal?

maar wacht … vergeten we hier niet iets? Stockfoto ‘ s kunnen duur zijn-niet een uitgave die elke baas wil goedkeuren. Voer onze gratis stock fotocollecties in, met algemene, zakelijke en vakantie stockfoto ‘ s. Bekijk ze, download ze en gebruik ze waar en wanneer je maar wilt-inclusief in je e-boek of zelfs op de bijbehorende bestemmingspagina van je e-boek. Serieus, go wild.

Link naar interne en externe inhoud met behulp van UTM-parameters.

Ik denk graag aan ebooks als echt lange blogposts die secties in hoofdstukken groeperen. Uiteraard is dat een zeer vereenvoudigde versie van een ebook, maar op die manier denken doet me meer nadenken over de ebook reader-ervaring. Wanneer mensen op hun computer lezen, veranderen hun leesgewoonten niet noodzakelijkerwijs-ze willen op links klikken, scannen en misschien zelfs naar extra secties springen. 

dus je moet het gemakkelijk maken voor mensen om dat te doen door te linken naar externe inhoud zoals je blogposts of zelfs te linken naar andere secties in het ebook. Dat moet allemaal eenvoudig te doen zijn in uw PDF-software. 

Als u wilt bijhouden om te zien op welke externe links mensen klikken, moet u UTM-parameters toevoegen aan het einde van die URL ‘ s (Hier is een korte zelfstudie voor het geval u wilt weten hoe). Helaas kunt u klikken op interne links niet bijhouden, omdat die interne documentkoppelingen niet zijn verbonden met uw websiteanalyses, maar ze helpen uw inhoud nog steeds gemakkelijker te lezen.

maak de content deelbaar.

naast het klikken op links om meer informatie te leren, zijn mensen zo gewend geraakt aan het delen van inhoud die ze leuk vinden via sociale media-en je wilt dat je ebook een van die super Deelbare stukjes inhoud is.

Hoe zorg je ervoor dat mensen je ebook delen, vraag je je af? Je moet recht in hun gezicht staan en erom vragen. Gebruik knoppen voor het delen van sociale media op elke pagina in je e-Boek-op die manier hoeven mensen, als ze iets vinden dat ze willen delen in het e-boek, de pagina niet eens te verlaten om het te plaatsen. 

Als u de gratis e-boeksjablonen gebruikt, zijn deelknoppen er al in geïntegreerd-u hoeft deze knoppen alleen maar te koppelen. Als je nog geen deelknoppen in je e-boek hebt of als je die deelknoppen in de sjabloon wilt opfrissen, bekijk dan een gedeelte van de gratis icons download genaamd “social icons.”Dan, hyperlink die pictogrammen volgens de bovenstaande instructies  en je bent klaar om te gaan!

werk lezers in je marketing funnel.

Oké, je ebook is ongeveer 80% klaar op dit punt. Net als elk ander stuk inhoud dat u maakt, moet uw e-boek aan het einde een call-to-action (CTA) hebben-maar het moet leiden tot een stuk inhoud dat lezers verder naar beneden brengt in uw marketingtrechter. Dit betekent dat als iemand je e-boek heeft gedownload, ze al een lead zijn-dus je moet proberen ze te converteren om dichter en dichter bij het worden van een klant te komen.

Deze CTA kan leiden tot een productdemo, een proefversie, een gratis consult of zelfs een verzameling casestudy ‘ s. Ongeacht waar u naar gaat linken, weet gewoon dat de CTA aan het einde van een e-book moet leiden tot inhoud die iemand zal helpen klant van uw bedrijf te worden. 

om mensen op die CTA te laten klikken, moet je ervoor zorgen dat deze alle belangrijke componenten van een klikbare CTA heeft. Om ervoor te zorgen dat u niets mist tijdens het ontwerpproces, zijn hier enkele CTA-sjablonen die u kunt downloaden en een handige checklist die u kunt volgen bij het aanpassen van die CTA-sjablonen.

geef het een goede ol ‘ edit.

ten slotte, en zeker niet in de laatste plaats, moet je je hele ebook een bewerking geven-zowel voor kopie als voor ontwerp. Uiteraard wilt u ervoor zorgen dat grammatica, spelling en opmaak allemaal consistent zijn en dat uw objecten zijn uitgelijnd en kleurgecoördineerd … maar dat is gewoon krassen op het oppervlak van de bewerking.

of je nu besluit om zelf te bewerken (wat ik sterk aanraad om niet te doen) of de hulp inroept van een collega om het de bewerking te geven die het verdient, je kunt de ultieme bewerkingschecklist gebruiken om ervoor te zorgen dat je gepolijste en kwalitatieve inhoud de wereld in stuurt. Op zijn minst bespaar je jezelf een gezichtspalm op de weg wanneer je je realiseert dat een flagrante fout door de scheuren is gevallen omdat het ebook nooit is bewerkt.

en dat is het zo ‘ n beetje! Met al deze res zou je goed op weg moeten zijn om een ebook te maken waar je leads van houden-en converteren. 

heb je nog tips voor het maken van e-books? Deel de jouwe met ons in de comments hieronder.

Plaats een reactie