Leren coderen: 17 handige bronnen om aan de slag te gaan

Bill Gates kon al op jonge leeftijd programmeren omdat de voorbereidende school hij gaf studenten toegang tot een ge mainframe computer. Mark Zuckerberg had ondertussen een privé-programmadocent toen hij opgroeide. En hoewel dat vroege codeeronderwijs niet de enige factor was die ertoe leidde dat die jongens ongelooflijk succesvolle ontwikkelaars werden (en, weet je, miljardairs), deed het zeker ook geen kwaad.

De meesten van ons zijn echter niet opgegroeid met dit soort blootstelling aan de wereld van codering. En velen van ons zijn nog steeds onduidelijk hoe het allemaal werkt-hoe het schrijven en combineren van complexe reeksen woorden en tekens kan leiden tot het maken van webbrowsers, websites, besturingssystemen, smartphone-apps en meer.

het goede nieuws: het is nooit te laat om te leren. En om u te helpen leren coderen(of om u gewoon beter te helpen begrijpen hoe coderen werkt), hebben we een uitgebreide lijst van res samengesteld. laten we erin duiken.

17 Res voor het leren coderen

Online Coderingsscholen

1) Codeacademy

nu met meer dan 25 miljoen gebruikers, is Codeacademy een van de meest populaire res voor het leren coderen op de planeet. Het online onderwijsplatform biedt interactieve coderingscursussen in verschillende programmeertalen, waaronder JavaScript, Python en Ruby. Ze hebben ook cursussen die markup talen (bijvoorbeeld HTML) en stylesheet talen (bijvoorbeeld CSS) behandelen.

en voor de duidelijkheid: dit zijn geen cursussen in lezingstijl waar we het hier over hebben. Je kunt echt wat hands-on coderen en veranderingen in realtime zien. Het beste van alles: Codeacademy cursussen zijn 100% gratis.

2) Khan Academy

een andere belangrijke speler in de coderingsonderwijsruimte is de non-profit Khan Academy, wiens missie is om “een gratis onderwijs van wereldklasse te bieden voor iedereen, overal.”Net als Code Academy biedt Khan Academy cursussen in verschillende programmeertalen, waaronder interactieve segmenten waarin je met code kunt spelen.

Het enige grote verschil is dat Khan Academy cursussen meer afhankelijk zijn van video. Oprichter Salman Khan kreeg het idee voor de Academie na het maken en delen van tutorials op YouTube.

 Code_Hours_Khan_Academy.png

3) Treehouse

Online technologie school Treehouse biedt codering cursussen van beginnersniveau tot expert. Maar in tegenstelling tot de eerste twee opties op deze lijst, moet je wat geld overvork voordat je kunt beginnen met leren. Voor $25 per maand krijg je toegang tot de bibliotheek van Treehouse met meer dan 1.000 video ‘ s en neem je deel aan interactieve codeeruitdagingen. Voor $49 per maand kun je bonuscontent ontgrendelen en video ‘ s downloaden om offline te bekijken.

4) Code School

De toepasselijk genaamde Code School volgt een vergelijkbaar model als Treehouse: studenten bekijken video-tutorials en krijgen vervolgens de kans om wat ze hebben geleerd in actie te brengen met interactieve codeeruitdagingen. Voor $29 per maand krijg je toegang tot de 50+ cursussen en 200 video ‘ s van Code School. (Er is ook een gratis optie, FYI, die je toegang geeft tot 10 van hun cursussen.)

 Code_School_Ruby_Course.png

5) Code Avengers

Code Avengers is een andere online coderingsschool, die interactieve cursussen biedt over JavaScript, HTML, CSS en meer. Hoewel sommige van de inleidende cursussen gratis zijn, moet je ongeveer $30 per pop betalen om de meer geavanceerde te ontgrendelen. (Opmerking: U kunt geld besparen door meerdere cursussen in een bundel te kopen.)

6)SkillCrush — Break Into Tech

met meer dan 4.000+ alumni is Break Into Tech het meest robuuste, gepersonaliseerde online trainingsprogramma van SkillCrush. Het geeft deelnemers toegang tot 15 interactieve lessen in technische vaardigheden en loopbaanontwikkeling, Regelmatige een-op-een loopbaanbegeleiding en toegang tot een leergemeenschap.

SkillCrush

7) Bento

opgericht door Stack Overflow Ontwikkelaar Jon Chan, Bento is gratis een codering onderwijs website die twee verschillende manieren om te leren biedt. Een optie is om leertracks te volgen, die educatieve inhoud bevatten die is samengesteld door professionele programmeurs. De tweede optie is om door het Bento-raster te kijken (op de foto)hieronder), een zorgvuldig georganiseerde verzameling van de beste codering res op het web.

bento-grid.png

8) MIT OpenCourseWare 

MIT OpenCourseWare is een gratis online bibliotheek van cursusmateriaal van meer dan 2.200 mit graduate en undergraduate cursussen. Het idee achter het programma is volgens professor Dick K. P. Yue van de MIT School of Engineering eenvoudig: “al ons cursusmateriaal online publiceren en voor iedereen op grote schaal beschikbaar maken.”

elke OpenCourseWare-cursus bestaat uit twee componenten: een instructiecomponent (bijvoorbeeld een lezing of leeslijst) en een leeractiviteit (bijvoorbeeld een examen of opdracht).

9) Programmr

zichzelf beschrijvend als de “speelplaats van de programmeur”, neemt het coderingsplatform Programmr een meer luchtige benadering om mensen te leren coderen. Naast het aanbieden van zeven verschillende interactieve cursussen, laat Programmr je je vaardigheden aanscherpen door uitdagingen aan te gaan, je aan te melden voor projecten en zelfs coderingsinhoud in te voeren waar je geldprijzen kunt winnen.

10) Udacity

vergelijkbaar in geest met MIT OpenCourseWare, kreeg Udacity zijn start in 2011 als een manier om Stanford University computer science cursussen gratis beschikbaar te maken. Sindsdien is het uitgegroeid tot een onderwijsplatform dat cursussen en “nanodegree-programma ‘s” aanbiedt van onderwijsinstellingen en technologiebedrijven zoals Google, Facebook en Twitter.

Massive Open Online Courses (MOOCs)

11) Coursera

Coursera is een for-profit, ed-tech bedrijf dat massive open online courses aanbiedt, ook bekend als “MOOCs. MOOC ‘ s zijn cursussen van universiteiten en andere instellingen die online beschikbaar zijn gesteld met weinig (of geen) beperkingen op wie eraan kan deelnemen.

met meer dan 15 miljoen gebruikers is Coursera een van de grootste aanbieders van MOOC ‘ s ter wereld en biedt honderden op het gebied van programmeren en aanverwante gebieden. Een van hun meest populaire MOOCs op dit moment: University Of Michigan ‘ s “Programming for Everybody (Getting Started with Python).”

Coursera.png

12) edX

net als Coursera is edX een MOOC-provider die miljoenen studenten bedient. Enkele van hun meest populaire cursussen (die binnenkort beginnen) zijn IIT Bombay ‘ s “Fundamentals of Computer Science” en een HTML5-introductiecursus die is ontwikkeld door W3C en Intel.

in tegenstelling tot Coursera is edX een non-profitorganisatie en is het open , dus iedereen kan tools bouwen voor en functies bijdragen aan het edX-platform. 

13) Udemy

het aanbieden van cursussen zoals de populaire “Complete Java Developer Course,” Udemy is een andere (for-profit) MOOC provider die u kan helpen uw codering vaardigheden te ontwikkelen. Een van de unieke kenmerken van Udemy is dat iedereen zich kan aanmelden om instructeur te worden en zijn eigen cursus te maken.

 Screen_Shot_2016-04-08_at_10.28.47_AM.png

Coding Apps

14) Scratch

hoewel het is ontworpen voor kinderen en tieners, kan de educatieve web-app Scratch-gemaakt in het MIT Media Lab-een leuke manier zijn voor volwassenen om te leren over de basisprincipes van coderen. Met de app kun je je eigen games, animaties en interactieve verhalen programmeren en kun je deze gecodeerde creaties delen met anderen via de online community van Scratch.

15) Hopscotch

De gratis iPhone en iPad app Hopscotch is een andere leuke optie voor het leren van codering basisprincipes. Met Hopscotch kun je unieke games maken en ze delen met anderen, zodat iedereen kan spelen. Er zijn ook in-app tutorials die lijn-voor-lijn instructies bieden voor het maken van specifieke soorten games. Hopscotch heeft momenteel 4,5 sterren in de app store (gebaseerd op 515 beoordelingen).

 Hopescotch.gif

16) Codea

Wired noemde Codea ooit de “Garageband van codering”.”De iPad-app van $ 14,99 is als een volwassen versie van Hopscotch. Door op verschillende elementen te tikken, te slepen en neer te zetten, kun je games, simulaties en andere visuele creaties coderen. Codea heeft momenteel 4,5 sterren in de app store (gebaseerd op 746 beoordelingen).

gratis

HubSpot Re

17) HTML-Hacks voor marketeers: gedecodeerd

deze sitepagina, die we samen met Codeacademy hebben gemaakt, is een geweldig startpunt voor marketeers die de basisprincipes van HTML willen begrijpen, ook wel bekend als “de taal van het web. Van het formatteren van tekst, tot het aanpassen van kleuren, tot het maken van interne paginalinks, deze gratis re biedt HTML-tips en trucs die zeker van pas zullen komen.

ken je nog andere geweldige res om te leren coderen? Deel ze in de comments hieronder.

Plaats een reactie