Kies Mij! Social Media Motivatie Begrijpen

Het is de marketingvraag van een miljoen dollar wat motiveert uw kopers? Dat is waar de menselijke psychologie kan helpen savvy sales en marketing professionals.

Een beetje kennis over het menselijk gedrag kan een groot verschil maken als het gaat om het contact met uw klanten op social media.  

Wat motiveert mensen?

In 1948 introduceerde de Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow wat hij een “hiërarchie van behoeften” noemde.”Deze piramide categoriseerde de meest elementaire menselijke vereisten in volgorde van belang.

in het midden van deze piramide is de belangrijkste motivatie als het gaat om social media marketing: liefde en erbij horen.

 pyramid-graph-01.png

de twee behoeften onder dit niveau van de piramide zijn basisbehoeften. De twee behoeften boven dit niveau zijn behoeften die voortkomen uit een verlangen naar liefde en verbondenheid.

in wezen komt het erop neer dat we afhankelijk zijn van sociale verbinding. Deze behoefte verklaart tot op zekere hoogte waarom sociale netwerken zelf zo populair zijn en waarom het zo moeilijk is voor nieuwe platforms om te gedijen. Bijvoorbeeld, nu meestal niet meer bestaande of nauwelijks bekende sociale sites Peach, Ello, app.net, en Imzy leed allemaal aan het fenomeen” maar mijn vrienden zijn hier niet”. Early adopters vertrokken uiteindelijk toen hun vrienden niet meededen. Sociale netwerken gebeuren niet zomaar. Ze komen het vaakst voor via andere mensen. Het is makkelijker om vrienden te maken als ze al verbonden zijn met iemand die je vertrouwt.

behoren als een kern Social Media Driver

De meesten van ons kregen onze eerste les in marketing op de speelplaats toen we op de lagere school zaten, in de hoop gekozen te worden voor het team met de populaire kinderen. We kennen allemaal dat gevoel – willen deel uitmaken van een groep. Willen horen. Niemand wil het laatste kind zijn dat Voor het team wordt gekozen.

 rawpixel-com-250087.gif

Photo: rawpixel.com, Unsplash

snel vooruit naar vandaag en de wereld van social media. Toen ik bij Keurig werkte, was het gebruikelijk dat klanten enthousiast waren als het merk hen terug volgde op Twitter. En ik moet toegeven dat er een speciale sensatie is wanneer een beroemdheid, een merk of iemand die ik bewonder me volgt op Twitter, omdat ik ben uitgenodigd in hun kring (of ze nu naar mijn tweets kijken of niet, is irrelevant). Er is een gevoel dat ik geaccepteerd ben. Steek je hand op, Ik wed dat je dat ook hebt gevoeld.

in wezen neemt sociale media de wens om tot een geheel nieuw niveau te behoren.

een verlangen om erbij te horen drijft individuen naar:

  • plaats een foto van een leuk evenement zodat familie en vrienden contact kunnen maken en commentaar kunnen geven
  • deelnemen aan het sociaal delen van informatie en inhoud via netwerken — een verlangen om gezien te worden als deskundig, behulpzaam of cool
  • sluit je aan bij een netwerk zoals Inbound.org om met gelijkgestemde personen te praten
  • aankopen doen op basis van hoge beoordelingen: “als ze dat product leuk vinden, vind ik het misschien ook leuk.”
  • Word lid van een club — voor speciale aanbiedingen, voor exclusieve toegang tot evenementen, om een product te testen of feedback te geven.

de kracht van Belonging: de onderbouwing van sociale strategie

Belonging is een krachtige motivator en call-to-action. Klanten die het gevoel hebben dat ze erbij horen, zullen eerder langer blijven, meer geld uitgeven, je aanbevelen bij familie en vrienden en af en toe een servicehiccup over het hoofd zien (een fout is niet het einde van de relatie).

om dit klantgedrag aan te boren, moet u bij het ontwikkelen van uw sociale campagnes rekening houden met het volgende:

  • Hoe zal de inhoud die u creëert uw klant doen voelen? Zal het hen een gevoel van troost, nostalgie, geluk, genegenheid of hoop geven? Dit zijn allemaalemoties die verband houden met het gevoel van verbondenheid van een persoon.
  • nodigt u uw klant uit in de vouw, in het team of om deel uit te maken van een exclusieve cirkel?
  • ben je luisterend naar je klanten en reageren op een manier waardoor ze zich belangrijk of speciaal voelen?

er zijn veel bedrijven die dit hebben uitgezocht. Het kopen van een Apple-product heeft klanten al lang het gevoel gegeven dat ze zich aansluiten bij een belangrijke, elite-groep. Coca-Cola ‘ s advertenties gaan allemaal over nostalgie en saamhorigheid.

vorige maand op de HubSpot blog was er een post — de 10 beste User-Generated Content campagnes op Instagram — dat merken belicht presentatie van de geweldige inhoud van hun klanten. Elk van die campagnes is een perfect voorbeeld van bedrijven die de kracht begrijpen om hun klanten het gevoel te geven dat ze geliefd zijn en dat ze erbij horen.

een ander bedrijf dat het gevoel van verbondenheid gebruikt om schijnbaar saaie onderwerpen te nemen en ze interessant te maken, is GE. In deze video laten ze zien hoe een treinliefhebber een treinmaker werd. Hij hoort erbij, hij heeft een stam en we zijn blij dat hij zijn roeping heeft gevonden, waardoor onze affiniteit voor het merk is gegroeid. 

 helaas is het maar al te gemakkelijk om in de val te lopen door je klanten te vertellen dat ze er niet bij horen door ze gewoon te negeren. Ik heb dit uit de eerste hand meegemaakt. Toen ik een jaar geleden in Italië was, had ik een teleurstellende ervaring met mijn telefoonmaatschappij. Ik wist dat ik waarschijnlijk snel door mijn extreem beperkte internationale dataplan zou branden. Om de een of andere reden toonde mijn app geen nauwkeurig gegevensgebruik. Wat nog frustrerender was, was toen ik de provider belde om de situatie te corrigeren, kreeg ik te horen dat het een vreemde storing was en dat ik zou moeten bellen en ze het handmatig voor me moest opzoeken elke keer dat ik wilde weten hoeveel gegevens ik had gebruikt. Ik twitterde mijn frustratie en vroeg mijn volgers naar een alternatief kosteneffectief plan met onbeperkte internationale minuten. Mijn koerier heeft nooit de moeite genomen om te reageren. Maar hun grootste concurrent deed dat binnen vijf minuten na mijn tweet, en bood me niet alleen informatie, maar ook een speciale deal om over te schakelen. En dus ging ik met het bedrijf dat me het gevoel gaf dat ik erbij hoorde in plaats van het bedrijf waar ik al 20 jaar bij was. waar ik 20 jaar bij was.  erbij horen tromped zelfs het gedoe van het maken van de overstap.

sociale media hebben ons op een hyper-gerichte manier in de wereld van de gemeenschap gedreven. Als gevolg daarvan verandert ons denken. Het idee van erbij horen is belangrijker voor ons als mensen, misschien nu meer dan het ooit is geweest. Het is tijd om jezelf af te vragen, hoe kun je je klanten het gevoel geven dat ze erbij horen — dat je ze hebt gekozen voor je team?

Plaats een reactie