Instagram verwijdert de Swipe Up: wat het betekent en hoe de nieuwe Linksticker te gebruiken

als je al een paar jaar op Instagram zit, heb je waarschijnlijk de evolutie van influencer marketing gezien ontvouwen.

en een teken van influencer marketing? De swipe-up functie.

Ik kan me ontelbare uren herinneren van het scrollen door verhalen en het horen van mijn favoriete influencers die me aanmoedigden om ” swipe up, swipe up!”(Mijn bankrekening onthoudt het ook…)

maar vanaf 30 augustus is de optie om omhoog te vegen niet meer beschikbaar. In plaats daarvan heeft Instagram het vervangen door een nieuwe linksticker, die effectief op dezelfde manier werkt: het stelt gebruikers in staat om te linken naar externe websites.

Hier zullen we onderzoeken waarom Instagram de veeg omhoog heeft verwijderd en hoe HubSpot (en andere merken) in plaats daarvan gebruik hebben gemaakt van de stickertool.

waarom Instagram de Swipe Up verwijdert

terug in juni 2021 vertelde Vishal Shah, voormalig hoofd van het Product van Instagram, aan The Verge dat ze een alternatief testten voor de populaire swipe up — functie van Instagram-die, als herinnering, influencers in staat stelt kijkers naar externe links te leiden.

zoals Shah The Verge vertelde, passen stickers meer samenhangend in de bestaande Instagram-infrastructuur. Hij zei: “[Deze test] brengt verbindingen in hetzelfde soort algemeen systeem, wat vanuit een eenvoud van systeemperspectief ook veel zin heeft.”

in augustus maakte Instagram bekend dat stickers de swipe up-functie zouden vervangen. In een verklaring zei een woordvoerder van Instagram dat stickers “de ervaring van het maken van verhalen zouden stroomlijnen” en meer “creatieve controle”zouden bieden.

wat betekent dat precies? Nou, in tegenstelling tot de swipe up-functie, die er voor iedereen hetzelfde uitzag, kunnen linkstickers worden aangepast afhankelijk van kleur, tekst, grootte en plaatsing in het verhaal.

Plus — misschien wel het beste van alles-kijkers kunnen nog steeds met het verhaal omgaan door erop te reageren of te reageren, wat de swipe up-functie mensen eerder had belemmerd om te doen.

Hier is een voorbeeld van wat ik bedoel. Op de linker telefoon, hieronder weergegeven, zie je een oudere HubSpot stories — post met een “See More” CTA onderaan-wat bekend stond als de swipe up-functie.

Aan de rechterkant, zie je een nieuwere HubSpot verhalen posten met een “Visit Link” CTA, die verschijnt wanneer u klikt op de link:

Het is belangrijk om op te merken — vergelijkbaar met de swipe-up-functie, de nieuwe link sticker zal alleen beschikbaar zijn voor geverifieerde accounts of accounts met meer dan 10.000 volgers. (Althans voor nu.)

het toevoegen van links als een sticker is logisch voor de creatieve richting van Instagram, aangezien de meeste andere functies al beschikbaar zijn in stickervorm (inclusief polls, vragen en locatiestickers).

om te onderzoeken hoe sociale mediateams de nieuwe linksticker gebruiken, sprak ik met het sociale team van HubSpot. Laten we hun advies volgen.

hoe HubSpot Social Media Teams zich voorbereiden

Ik sprak met Kelsi Yamada, een Marketing Manager van Social Media campagnes bij HubSpot, om te leren hoe het team zich had voorbereid op de ruil om stickers te koppelen.

Yamada vertelde me: “het grootste advies dat ik heb, is om te plannen dat de sticker ruimte inneemt. Met de swipe up-functie kon je een link opnemen zonder dat deze deel uitmaakte van het creatieve, maar [de linksticker] heeft eigenlijk wat onroerend goed op het scherm nodig.”

bij het toevoegen van een sticker, na te denken over hoe het kan overeenkomen met de esthetiek van de post. Als je verhalen allemaal hetzelfde visuele thema volgen, overweeg dan om je sticker zo te ontwerpen dat deze overeenkomt met dat thema.

Yamada voegt eraan toe: “Ik denk ook dat er een karakterlimiet is op de linksticker, dus wees voorbereid om aangepaste ijdelheidslinks te maken, of maak het heel duidelijk waar de link naartoe gaat-bijvoorbeeld voor een productaankondiging, zouden we bit.ly, maar omdat het op de sticker verscheen als een bit.ly link, we hebben besloten om gewoon te gebruiken hubspot.com/new het leek dus authentieker.”

laten we vervolgens een paar extra best practices bekijken die merken kunnen volgen als ze de linksticker in hun verhalen opnemen.

Hoe merken kunnen navigeren

net als de swipe-up functie stelt de link sticker merken in staat om nieuwe productpagina ‘ s, aankomende evenementen of de homepage van het bedrijf te promoten.

maar deze links moeten spaarzaam worden gebruikt. Als elk verhaal dat je publiceert een link bevat om volgers elders mee te nemen, zullen je volgers het beu worden om te klikken.

daarnaast wilt u dat uw link zo relevant mogelijk is voor de inhoud. Als je een bericht plaatst over een aankomende productaankondiging, link dan niet naar je startpagina — neem volgers rechtstreeks mee naar de landingspagina van het product.

Hier zijn een paar andere acties die je volgers kunt aanmoedigen om te nemen met de linksticker:

  • verkeer naar je andere sociale media-accounts genereren. U kunt bijvoorbeeld een korte clip van een YouTube-video met een merk plaatsen en de link naar de volledige video opnemen.
  • breng verkeer naar je blog door inhoud te plaatsen die gerelateerd is aan de blogpost, met een link naar het volledige artikel.
  • maak promotionele aanbiedingen rechtstreeks via Instagram. Moedig volgers aan om op een verhaallink te klikken om 10% korting te verdienen, een weggeefactie te winnen, enz. Dit kan je helpen de betrokkenheid op Instagram te vergroten en de verkoop te stimuleren.

Hier zijn een paar slimme voorbeelden van hoe merken de nieuwe link sticker gebruiken.

1. ASHYA, een tas en bagage merk gevestigd in New York City, creëerde een recente verhaal post die de nieuwe val tas van het bedrijf benadrukt.

het ontwerp van de post is minimalistisch om de aandacht te vestigen op het nieuwe product — en om ervoor te zorgen dat het nietgebruikers afleiden, ASHYA ‘ s link sticker (die rechtstreeks naar de productpagina linkt) is grijs en wit en past mooi in de achtergrond.

2. Lil’ Libros®, een boekhandel die schattige tweetalige prentenboeken voor kinderen verkoopt, creëerde een verhaalpost om een aanstaande boeksignatuur te benadrukken. De post maakt gebruik van een mix van bruine, zwarte en witte kleuren — en de link sticker, ontworpen in een kleurrijk blauw, past perfect bij het thema van de post.

bovendien vestigde Lil’ Libros® de aandacht op de sticker door tekst toe te voegen met een “Click link” pijl die gebruikers rechtstreeks naar de sticker wijst. Overweeg hoe u uw bericht op dezelfde manier rond de sticker kunt ontwerpen om volgers precies te laten zien wat u hen vraagt te doen.

3. Netjes geneste

Boston-gebaseerde home decor winkel netjes Nested heeft een schone, verfijnde thema over hun Instagram berichten. In de onderstaande post gebruikt het team neutrale en bruine kleuren om hun nieuwe herfstcollectie te benadrukken. De sticker onderaan is dezelfde kleur als de achtergrond en wordt onder de foto geplaatst om ervoor te zorgen dat er niets aan afdoet.

En daar heb je het! Je bent goed op weg om de link sticker als een pro te gebruiken. Houd in gedachten-net als bij alles wat met sociale media te maken heeft, wil je vooral doen wat het beste is voor je publiek.

houd bij het testen van de linksticker bij welke soorten links het meeste verkeer genereren. Na verloop van tijd kunt u uw strategie herhalen om meer van uw publiek te verrassen. Happy linking!

Plaats een reactie