Hoeveel kost een Explainer Video eigenlijk? [Nieuwe Gegevens]

Dit is een vraag met veel antwoorden, en meestal is de beste die iemand je kan geven: “het hangt ervan af”.

niet al te behulpzaam, toch?

bij Wyzowl wilden we deze vraag voor eens en altijd beantwoorden. In februari 2018 namen we contact op met 70 explainer videobedrijven uit de hele industrie en vroegen hen hoeveel het zou kosten voor een explainer video van 60 seconden. Vervolgens hebben we de gegevens samengevoegd en geanonimiseerd (en alle prijzen omgerekend naar USD voor consistentie) om de benchmarkkosten te evalueren.

om er zeker van te zijn dat we een eerlijk experiment uitvoerden, gaven we dezelfde drie voorbeelden van stijlgidsen, zodat iedereen een prijs stelde voor hetzelfde werkniveau. We vroegen ook om alle prijzen via e-mail en namen geen telefoontjes aan om het project te bespreken om de hoeveelheid tijd die we in beslag namen voor elk van de bedrijven waarmee we contact opnamen te beperken.

uit ons onderzoek hebben we 3 opvallende statistieken samengesteld: de laagste prijs, de hoogste prijs en de gemiddelde prijs. Laten we elk van hen om de beurt bekijken.

de laagste prijs die we werden geciteerd voor een 60 explainer video was $700.

het feit dat je een uitlegvideo kunt krijgen voor minder dan 4 cijfers is geweldig nieuws voor startups. Als je er echter voor kiest om met een goedkoper bureau te werken, wees dan voorzichtig: zorg ervoor dat je de totale prijs van je video kent. Sommige bureaus zullen een lagere prijs aanbieden, maar later extra kosten toevoegen, zoals een voiceover-toeslag en een toeslag voor elke wijziging.

de hoogste prijs die we kregen voor een 60-uitlegvideo was $72.000.

zoals u kunt zien, is er een enorm contrast tussen de laagste prijs en de hoogste prijs, wat de diversiteit van de industrie laat zien. Bureaus die meer vragen voor hun uitlegvideo ‘ s zullen waarschijnlijk bedrijven op bedrijfsniveau aanspreken die een royaal marketingbudget hebben om mee te spelen en die graag aan de professionals overhandigen om ervoor te zorgen dat hun product, merk of service een plons maakt.

wanneer u echter veel geld uitgeeft aan een uitlegvideo, is het belangrijk om rekening te houden met uw ROI. Hoewel 78% van de marketeers het erover eens is dat video hen een goede ROI geeft, hoe meer je investeert, hoe moeilijker het is om rendement te behalen.

eindelijk, na het samenstellen van de laagste prijs, de hoogste prijs, en al die daartussen, waren we in staat om de gemiddelde prijs te berekenen …

de gemiddelde prijs die we kregen voor een 60-uitlegvideo was $7.972.

We hebben ook een explainer video Prijs distributie grafiek gemaakt en berekend dat meer dan de helft van de explainer video bedrijven die we spraken tussen de $2.501-$10.000 in rekening brengen voor een video.

wanneer u rekening houdt met alle kosten die nodig zijn om een uitlegvideo te maken:

  • creatieven inhuren
  • Muziek en geluidseffecten inkopen
  • apparatuur
  • Software
  • tijd

Deze prijs lijkt juist over “op het geld” (excuseer de woordspeling).

een woord over doorlooptijd

doorlooptijd is een andere factor die de kosten van een uitlegvideo kan beïnvloeden, immers: tijd is geld. Daarom hebben we elk bedrijf ook gevraagd hoe lang het meestal zou duren om een video te maken, van het eerste onderzoek tot de voltooiing. De resultaten zijn als volgt:

  • de kortste doorlooptijd voor een uitlegvideo van 60 seconden is 14 dagen (2 weken)
  • de langste doorlooptijd voor een uitlegvideo van 60 seconden is 84 dagen (12 weken)
  • De gemiddelde doorlooptijd voor een uitlegvideo van 60 seconden is 38,5 dagen (5,5 weken)

Het is belangrijk om geduldig te zijn bij het inhuren van een bureau om iets creatiefs voor u te maken. Sommige bureaus bieden echter wel een “quick turnaround fee” aan als je haast hebt om je video te ontvangen en liever betaalt voor een snellere turnaround.

de waarheid is uit!

naast het achterhalen van de werkelijke kosten van een uitlegvideo, vroegen we bedrijven ook hoeveel ze in rekening brengen voor App preview-video ‘ s. Om erachter te komen de gemiddelde prijs die u kunt verwachten te betalen voor een van die, en voor nog meer sappige gegevens, neem een kijkje op het volledige rapport.

natuurlijk zullen deze gegevens in de loop van de tijd veranderen. De video-industrie is immers in een staat van constante evolutie, dus wie weet hoe deze cijfers er over een paar jaar uit gaan zien? Neem dan contact met ons op en we hebben een antwoord voor u.

 

Plaats een reactie