Hoe zoekwoordonderzoek uit te voeren en te rangschikken in 2020 van HubSpot ‘ s SEO Senior Strategist

het zoeken is de laatste jaren ongetwijfeld veranderd.

denk bijvoorbeeld aan wat er gebeurt als ik zoek naar de term “skiën”:  

skiing-gif-1

Ik krijg direct beelden van skiërs te zien, evenals topverhalen met betrekking tot skiën, en zelfs een lokaal Google Maps-paneel met nabijgelegen skibergen. Ik krijg zelfs video ‘ s van skiërs te zien voordat ik eindelijk het eerste artikel over het onderwerp “skiën”bereik.

vanuit het perspectief van de gebruiker is dit logisch. De meeste mensen die op zoek zijn naar “skiën” zijn niet geïnteresseerd in het lezen van een blogpost erover — ze zijn geïnteresseerd in het visueel zien via YouTube, of het vinden van nabijgelegen locaties zodat ze zelf kunnen skiën.

in 2020 zal search zich blijven ontwikkelen in de richting van zero-click search. Maar dat betekent niet dat je SEO-strategie zinloos is. Het betekent gewoon dat je creatief moet worden om op pagina één te scoren.

Ik sprak met Senior SEO-strateeg Braden Becker om zijn zoekwoordonderzoeksstrategie te bespreken, hoe u featured snippets in uw voordeel kunt gebruiken en wat hij het meest enthousiast is om te verkennen in de wereld van SEO in 2020 en daarna.

Keyword Research gaat over het vertellen van een verhaal

laten we beginnen met de basis.

Becker adviseert u om uw zoekwoordonderzoek te starten met concurrentieanalyse, waarmee u kunt zien welke vergelijkbare domeinen worden gerangschikt voor dat u niet bent. SEO tools zoals SEMrush kunnen je hierbij helpen.

” daar beginnen we-we verfijnen voortdurend een lijst van concurrenten die we in de gaten willen houden en waarvan we denken dat ze de moeite waard zijn om inspiratie uit te halen,” vertelde Becker me. “Dit is een goede eerste stap in zoekwoordonderzoek en je kunt van daaruit gerelateerde SEO-mogelijkheden verkennen.”

We zullen dit concept niet te diepgaand onderzoeken in dit bericht, omdat we het al eerder uitgebreid hebben behandeld, inclusief in onze Ultieme Gids Voor SEO in 2019.

bovendien adviseert Becker: “wanneer je begint met het maken van inhoud, moet je nadenken over je kansen in groepen of clusters, niet slechts één opdracht tegelijk.”

” niet elk zoekwoord dat je vindt is slechts één blogpost. In plaats daarvan is het de mogelijkheid om een grotere marketingcampagne te maken die een verhaal vertelt rond dat zoekwoord. Vervolgens kunt u dat zoekwoord gebruiken om gerelateerde zoekopdrachten te vinden waarvan u denkt dat dezelfde bezoeker antwoorden zou willen.”

bijvoorbeeld, laten we zeggen dat er een hoog maandelijks zoekvolume (MSV) is op het Long-tail-zoekwoord, “How to improve your open-rate.”

op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof dat slechts het potentieel heeft om één blogpost te zijn over ” hoe je je open-rate kunt verbeteren.”Maar dit mist het grotere plaatje dat je zou moeten verkennen.

zoals Braden me vertelde: “Als je eenmaal ziet dat ‘hoe je je open-rate kunt verbeteren’ een long-tail-zoekwoord is, zou je moeten denken: ‘Oké, misschien is er een vergelijkbaar zoekwoord met nog meer MSV, of misschien is er ook een ander tangentieel onderwerp dat we kunnen behandelen …’ en terwijl je onderzoekt, vind je misschien tonnen onderwerpen met betrekking tot e-mailmarketing, en je marketingteam kan ‘e-mailmarketing’ beslissen omdat een cluster van inhoud een weg is die je wilt verkennen.”

je kunt nog steeds een sterke contentstrategie hebben als je Product eendimensionaal is

dus-dat is allemaal goed en wel. Maar wat als je product niet zo interessant is om over te schrijven?

Wat als je bijvoorbeeld sokken verkoopt? Er zijn maar zo veel onderwerpen, en zo veel verhalen, die je kunt vertellen over sokken-toch?

Braden sympathiseert hiermee, maar hij heeft een oplossing voor ogen: “dit probleem is evenzeer een B2C-probleem als een realiteit van e-commerce, waarbij de customer journey anders is dan het zou zijn voor een software-as-a-service (SaaS) bedrijf. Als je bijvoorbeeld sokken of kleding verkoopt, moet je een beetje creatiever zijn met de vragen die je jezelf stelt-zoals ‘wat voor soort sokken verkoop je? Wat is het doel van deze sokken? Waarom kopen mensen deze sokken, waar gebruiken ze ze voor en waar geven ze nog meer om?”

stel dat je sportsokken verkoopt. Zoals Becker opmerkt: “nou, dan, welke sporten spelen ze? Welke andere kleding dragen ze als ze sokken dragen, en is ademend vermogen een zorg voor hen?”

” als dat het geval is, heb je ineens een heel onderwerp rond ademende stoffen waarvoor je content kunt maken voor je klanten.”

als uw product niet zo snazzy is als” e-mailmarketing “of zo Google-Bekwaam als” skiën”, is dat oké. Wanneer uw product Een beetje meer eendimensionaal is, Wilt u zoveel mogelijk leren over uw klanten en u richten op het doel van uw product bij het maken van een contentmarktstrategie en het onderzoeken van zoekwoorden.

uiteindelijk hebben uw klanten andere zorgen, Interesses en passies dan uw product of dienst. Als je hun gerelateerde interesses vanuit een zakelijk oogpunt kunt aanboren, heb je honderden potentiële onderwerpen om te verkennen.

hoe te winnen bij het nieuwe Zero-Click spel

voor veel marketeers vormt de introductie van featured snippets, image carousels en andere nieuwe SERP — functies een probleem, omdat deze nieuwe functies de gebruiker meestal een antwoord bieden op de SERPs-pagina-dus de gebruiker hoeft niet langer op uw website te klikken.

Becker geeft toe: “Featured snippets zijn een soort loterij. Er is geen echte rijm of reden waarom de ene uitgever ze over de andere wint, maar dat betekent niet dat je geen actie kunt ondernemen die overeenkomt met het helpen van je om die Grotere antwoordvakken bovenaan de resultatenpagina te winnen.”

uiteindelijk zegt Becker dat hoogwaardige, beknopte inhoud altijd een betere kans heeft ophet winnen van een featured snippet. Bovendien zegt hij dat standaard schrijfconventies, zoals het opnemen van een samenvatting aan het begin van je bericht en een conclusie aan het einde, je goed kunnen helpen in SEO.

” content van hoge kwaliteit is ook goede SEO, en dat idee gaat soms verloren”, voegt hij eraan toe. “Veel schrijvers denken dat ze hun schrijfstijl moeten ‘SEO-optimaliseren’, maar als je een goede schrijver bent, doe je al veel dingen goed zonder het te beseffen.”

samen met inhoud van hoge kwaliteit, is het even belangrijk dat je leunt op de gebruikerservaring, in plaats van te proberen het te bestrijden.

uiteindelijk steelt zero-click search verkeer van websites, maar het is nog steeds een kans om uw concurrenten te overtreffen.

zoals Becker opmerkt: “functies zoals ‘How-to’ – panelen, ‘mensen vragen ook’ – boxen of ‘FAQ’ – fragmenten onder bepaalde resultaten … deze functies gaan niet weg en ze kunnen verkeer van iedereen op de SERP stelen. Het is dus beter dat je voor hen optimaliseert ten opzichte van je concurrenten. Zelfs als sommigen van hen het verkeer van je stelen, gaat iemand dit onroerend goed krijgen. Jij kunt net zo goed degene zijn die het krijgt. U kunt deze fragmenten nog steeds gebruiken om te bewijzen dat u een nuttig, betrouwbaar merk bent door middel van SERP-functies op de pagina, zelfs zonder de klik.”

blijven groeien zowel verticaal als horizontaal

als marketeer wiens rol afhangt van de noodzaak om voortdurend hoogwaardige inhoud te publiceren op een 10+jaar oude blog, vraag ik me vaak af: “is er ooit een punt waarop bedrijven zoveel inhoud hebben dat ze officieel hun plafond hebben bereikt, en alles wat ze echt kunnen doen is oude berichten bijwerken?”

toen ik met Becker ging zitten, dacht ik dat het een goed moment was om deze vraag te stellen. Gelukkig lijkt er nog hoop te zijn.

“je kunt bijna altijd zowel verticaal als horizontaal groeien,” legde hij uit.

verticale groei betekent meer verkeer met behulp van uw huidige contentkanalen en verticals. Horizontale groei zou meer verkeer betekenen door je publiek uit te breiden, een nieuwe contentcampagne toe te voegen en verkeer toe te voegen via een nieuw type bezoeker. 

verticale groei

” verticaal, “zei Becker,” vereist dat je creatiever bent met de manieren waarop je zoekwoordonderzoek doet, of erachter komt of er stukjes van een verhaal zijn die je nog niet hebt verteld, gebaseerd op je onderwerpclusters. Bovendien kunt u kijken naar onderpresterende berichten en beslissen of u de URL wilt recyclen, de inhoud opnieuw wilt optimaliseren of uw verliezen wilt verminderen en de URL uit uw domein wilt verwijderen-door deze te vervangen door inhoud die beter resoneert met uw lezers.”

” ‘People Also Ask’ boxes, featured snippets en andere opkomende SERP — functies-ja, ze worden gezien als traffic stealers, maar ze zijn ook s van gegevens en kansen. U kunt deze SERP ‘ s bekijken, bepaalde hulpmiddelen gebruiken om SERP-gegevens in een spreadsheet te stapelen, de functies die u ziet vergelijken met uw huidige ranglijst en zoeken naar gaten waar u kunt proberen te zijn op plaatsen waar u niet bent.”

om de hierboven genoemde strategie uit te proberen, kunt u overwegen om STAT Search Analytics te gebruiken, een tool die ons SEO-team bij HubSpot gebruikt, om rapporten te verzamelen die u niet zou kunnen met een gemiddelde onderzoekstool en dieper in nieuwe gebieden van uw contentlandschap te duiken.

horizontale groei

natuurlijk is er ook de mogelijkheid om horizontaal te groeien, wat betekent dat je de behoeften van je klanten opnieuw moet evalueren. Zijn er onderwerpen waar je het nog niet over hebt gehad? Kunt u een volledig nieuwe emmer openen en nieuw terrein verkennen om uw klanten meer te leren over uw branche als geheel?

hoewel het van cruciaal belang is dat u gegevens gebruikt om de meeste beslissingen rond inhoud te nemen, raadt Becker verrassend genoeg af om te zwaar in uw SEO-strategie te leunen als een end-all-be-all-benadering van marketing.

ten eerste wil je je bedrijf nooit op één kanaal ondersteunen. Om duurzame groei te garanderen, zelfs tijdens natuurlijke wijzigingen in het algoritme van zoekmachines, is het van cruciaal belang dat u uw kanaalportfolio diversifieert.

bovendien noemt Becker nog een belangrijke reden waarom je niet alleen op SEO wilt vertrouwen — “je wilt ervoor zorgen dat je bedrijf goed in balans is en geen na-Aper wordt. Omdat SEO zo geavanceerd wordt, kent iedereen alle bewegingen en alle spelers. Dit betekent dat er redundanties zijn in de informatie die u op een SERP krijgt, dus u moet een concurrentievoordeel hebben.”

“dat concurrentievoordeel, “voegt hij eraan toe,” kan komen in de vorm van thought leadership, en het maken van grote weddenschappen, zoals ‘Oké, er is geen zoekvolume over dit onderwerp, maar het is iets waar we een standpunt over willen innemen en het is belangrijk voor ons, dus laten we bereid zijn om te investeren in iets dat geen onmiddellijk toewijzingspad naar het bedrijfsleven heeft.hoewel het merendeel van de blogstrategie van HubSpot draait om SEO en het gebruik van verkeers-of ranglijstgegevens om beslissingen te nemen, publiceren we nog steeds berichten die een uniek perspectief kunnen bieden aan onze lezers of onderwerpen omvatten die in de voorhoede van de marketingindustrie staan, maar nog geen hoge MSV-spelers zijn geworden. Dit is nog steeds belangrijk.

Dit kan het vermogen van uw merk aantonen om zowel inhoud te leveren waarnaar uw lezers al op zoek zijn, als inhoud waarvan ze nog niet weten dat ze deze nodig hebben of willen.

zoals Becker opmerkt: “alleen omdat SEO een zeer intensief verkeerskanaal is, betekent dit niet dat het het belangrijkste is.”

een laatste woord

of je nu een doorgewinterde veteraan bent in de SEO-industrie of nieuw bent in een SEO-rol, het is van cruciaal belang om op te merken dat er altijd gelegenheid is om te verkennen en te groeien, en dat ‘ongemakkelijke gevoel’ van in-over-je-hoofd zijn is niet ongewoon.In feite, ondanks Braden ‘ s bijna twee jaar volledig ondergedompeld in SEO, geeft hij nog steeds toe dat hij een gevoel van ongemak heeft rond nieuwe SEO-onderwerpen: “als iets op dit moment niet interessant voor mij is in de SEO-wereld, is dat omdat ik er niet genoeg van weet. In mijn ervaring, hoe meer ik weet over iets, hoe interessanter het wordt. Het niet hebben van controle over een concept is een ongemakkelijk gevoel, dus het is gemakkelijk om te zeggen ‘dat is gewoon niet voor mij’, maar ik ben op het punt waar ik wil beginnen met het in kaart brengen van nieuw terrein, zelfs als het ongemakkelijk is.”

bijvoorbeeld het leren lezen, bewerken en manipuleren van de robots van een website.txt-bestand is een eenvoudig maar vaak onderbenut gebied van kansen bij het zoeken naar verkeer groei. 

“dingen als een robot.txt-bestand, of de sitemap van je blog-Dit zijn als je verbindingen met de index van Google,” vertelde hij me. U kunt Google vertellen welke pagina ’s u in de index moet toestaan of weigeren, optimaal gebruik maken van uw crawlbudget en ervoor zorgen dat u geen pagina’ s blokkeert die organisch verkeer voor u zouden moeten genereren. Voor mij is dat waar technologie creativiteit ontmoet.”

uiteindelijk zou je kunnen stellen dat SEO als geheel is waar technologie creativiteit ontmoet-daarom is er nog steeds genoeg ruimte voor u om wijzigingen in het algoritme van zoekmachines in 2020 te gebruiken als een kans om nieuwe strategieën te verkennen en nieuwe doelgroepen te bereiken, in plaats van een belemmering op uw manier.

Plaats een reactie