Hoe word je gesponsord op Instagram (zelfs als je momenteel 0 volgers hebt)

Het is geen verrassing dat je een betaalde Instagram-influencer wilt worden, maar het idee om je berichten gesponsord te krijgen, kan het lijkt lachwekkend als je gewoon foto ’s van je brunch plaatst in plaats van parachutespringen foto’ s in Australië.

Je bent waarschijnlijk meer verhandelbaar dan je denkt, omdat Instagram een populair kanaal is voor influencers om samen te werken met allerlei bedrijven om allerlei inhoud te plaatsen over onderwerpgebieden voor alle soorten influencers, van micro-influencers tot virale Beroemdheden.

Hier laten we je alles zien wat je moet doen om gesponsord te worden op Instagram. Blijf lezen om aan de slag te gaan of klik op de onderstaande links om naar een specifiek gedeelte van dit artikel te gaan.

inhoudsopgave

 • bovendien moet u een website of blog gebruiken als uw kans om uw merk uit te breiden en uw veelzijdigheid te demonstreren. Overweeg om een Perspagina aan uw website toe te voegen, zodat merken uw diensten kunnen bekijken. Zodra je begint met het sponsoren van merken, kun je ze toevoegen aan deze pagina, zodat merken kunnen zien dat je influencer-ervaring hebt.

  Contents

  7. Pitch betaalde sponsoring.

  Er is niets mis met het bereiken van merken en het aanbieden van uw diensten. Met de juiste toonhoogte kun je misschien wat optredens doen zonder te wachten tot merken je vinden.

  zoek naar merken die duidelijk tijd en geld investeren in hun Instagram-aanwezigheid. Je zou kunnen beginnen door te onderzoeken welke soortgelijke influencers in je branche al sponsoren. Vergeet niet dat het goed is om klein te beginnen. Werken met kleinere merken zal u toelaten om een portfolio op te bouwen.

  zodra u een lijst met merken hebt samengesteld die mogelijk met u willen samenwerken, stuurt u ze een e-mail. In je pitch, duidelijk en kort schetsen wie je bent, wat je doet, en alle prestaties die je hebt op het gebied dat je een expert te maken. Leg vervolgens uit waarom je goed bij het merk past en voeg gegevens toe zoals het aantal volgers en de gemiddelde betrokkenheid.

  als alternatief kunt u overwegen om een merk rechtstreeks van Instagram een DM te sturen. Het is zeker relevanter voor de baan waar je om strijdt, maar het kan verloren gaan als een merk honderden DM ‘ s per dag krijgt.

  8. Word lid van Instagram ‘ s creator marketplace.

  De creator marketplace helpt merken influencers te vinden om mee samen te werken op Instagram. Als influencer of creator kun je lid worden van de creator marketplace om je content en profiel te laten zien door merken die op zoek zijn naar mensen zoals jij.

  u kunt aangeven welke merken en interesses relevant voor u zijn, zodat u wordt gecontacteerd door mensen die relevant voor u zijn, en u kunt eenvoudig merken berichten in de inbox van Partnership Messaging.

  9. Ken je waarde.

  zorg ervoor dat je weet hoeveel je in rekening gaat brengen wanneer merken contact met je opnemen. Uit onderzoek van HubSpot Blog bleek dat marketeers meestal tussen de $501 en $10k betalen voor nano -, micro-influencers en macro-influencers, met $10k+ budgetten gereserveerd voor meestal mega-influencers.

  hoewel u een minimumset wilt, kunt u onderhandelen om merken aan te moedigen meer te betalen. Misschien voor $ 300, gooi je vijf Instagram Story-berichten en een link in je bio naar hun website voor 24 uur. Je kunt andere Instagram-functies gebruiken om de deal te zoeten. Naarmate je groeit, kun je meer opladen.

  Wat is een gesponsorde Instagram Post?er zijn twee hoofdtypen gesponsorde Instagram-berichten: een merk maakt een bericht en betaalt Instagram voor toegang tot een aangepast publiek, en een merk dat een influencer of maker betaalt om inhoud te delen die het merk/bedrijf op de een of andere manier bevat.

  Hier is meer detail over elk type gesponsorde post:

  gepromote berichten & advertenties

  net als Twitter, LinkedIn en Facebook wordt Instagram geleverd met een native advertentiebeheerplatform. Adverteerders kunnen deze tool gebruiken om een doelgroep aan te passen — met behulp van kenmerken zoals leeftijd, geslacht, locatie en interesses — en een bepaald bedrag te investeren om hun bericht voor Instagrammers te krijgen die zich met dit publiek identificeren.

  het ding om hier te onthouden is dat de adverteerder de post maakt en publiceert. Ze betalen Instagram voor het publiek waartoe ze toegang willen, maar de post is van hen om te maken.

  betaalde sponsoring

  betaalde sponsoring gebeurt tussen een merk en een influencer of makelaar op Instagram. De maker zal een merk en een publiek hebben dat relevant is voor het bedrijf.

  zie het als productplaatsing op sociale media; net zoals een bedrijf een TV-show zou kunnen betalen om hun merk frisdrank op het aanrecht te hebben in de seriefinale, kunnen ze ook een persoon op Instagram betalen om dezelfde frisdrank in een foto op hun Instagram-feed te houden.

  Er zijn tal van influencers voor elke branche. Hier is een grote lijst van de bekende influencers van vandaag en de soorten doelgroepen die ze aantrekken.

  #ad en #spon Hashtags gebruiken

  merken zijn in het verleden onder vuur gekomen omdat ze met influencers werkten, maar niet duidelijk maakten dat de influencers werden betaald om inhoud te delen.

  Warenhuis Lord & Taylor, bijvoorbeeld, schikkingen kosten met de FTC in 2016 na het betalen van 50 influencers om een jurk te dragen in hun berichten zonder hashtagging #sponsoring of #advertentie.

  Instagram geeft er de voorkeur aan dat influencers betaalde sponsoring markeren als betaalde partnerschappen, zodat hun publiek de intentie achter de post kent. Het is van cruciaal belang dat uw volgers weten of u wordt betaald om een product te promoten. Afgezien van ethiek, kan het de geloofwaardigheid van je account vernietigen als je wordt betrapt en alles verliezen waar je hard aan hebt gewerkt-namelijk een authentieke, vertrouwensvolle gemeenschap.

  in 2017 bracht Instagram een functie voor betaald partnerschap uit om dit probleem te bestrijden — als je een merk in een bericht tagt en het merk de relatie bevestigt, wordt de advertentie bovenaan gemarkeerd met een label “betaald partnerschap”. Dit helpt het merk ook om gegevens te verzamelen over hoe goed de campagne presteert.

  als je echt geen #ad of #spon wilt posten, zijn er een aantal manieren om het te omzeilen — Airbnb heeft bijvoorbeeld de hashtag #Airbnb_partner gemaakt, om een betaald partnerschap aan te geven zonder het woord “advertentie”te gebruiken.

  houd je bij twijfel aan het beleid van Instagram. Je kunt het volledige beleid voor branded content van Instagram hier lezen.

  Hoe maak je betaalde partnerschappen bekend op Instagram

  Het is een best practice om betaalde partnerschappen bekend te maken aan Volgers, zodat ze weten dat jij en je partner zullen profiteren van de betrokkenheid die je hen brengt. U kunt eenvoudig partnerschappen met merken bekendmaken voor Feed, verhalen, Live, Reels en video ‘ s.

  Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor zakelijke en creator-accounts en de stappen zijn hetzelfde voor desktop-en mobiele apparaten.

  voeg betaald Partnerschapslabel toe aan Instagram-Feedberichten

  1. Upload uw inhoud en voeg uw favoriete bijschrift en eventuele filters of effecten toe en tik vervolgens op Volgende.
  2. Tik op Geavanceerde instellingen.
  3. Toggle voeg betaald partnerschap label onder Branded content.
  4. Tik op merkpartners toevoegen om naar het merk te zoeken en ze aan je bericht toe te voegen. U kunt maximaal twee merken toevoegen.
  5. optioneel: als uw overeenkomst met het merk hen toestaat om uw inhoud te gebruiken om advertenties weer te geven, schakelt u Brand partner in om te promoten naar de on-positie.
  6. Tik op Gereed om te postenuw inhoud.

   add betaald partnerschap label instagram post

  Image

  voeg betaald Partnerschapslabel toe aan Instagram Stories

  1. nadat je het verhaal hebt geüpload en elementen zoals tekst of een filter hebt toegevoegd, tik je op het tagpictogram bovenaan het scherm.
  2. Tik op label betaald partnerschap toevoegen.
  3. Tik op merkpartners toevoegen en zoek naar het merk waarmee u werkt. U kunt maximaal twee merken toevoegen.
  4. optioneel: als uw overeenkomst met het merk hen toestaat om uw inhoud te gebruiken om advertenties weer te geven, schakelt u merkpartners in om te promoten naar de on-positie.
  5. Tik op Gereed om je verhaal te plaatsen.

  voeg betaald Partnerschapslabel toe aan Instagram-Reels

  1. tik op Volgende nadat u uw Reel hebt geüpload en bewerkt naar uw keuze.
  2. Tik op Geavanceerde instellingen.
  3. Toggle voeg betaald partnerschapslabel toe aan de on-positie.
  4. Tik op merkpartners toevoegen en zoek naar het merk waarmee u werkt. U kunt maximaal twee merken.
  5. Tik op Gereed om je Reel te posten

  de onderstaande video toont het betaalde Partnerschapslabel in een gesponsorde Reel van Yes Williamsburg.

                                                                                        & Instagram sans-serif; font-size: 14px; line-height:17PX; margin-bottom:0; margin-top:8px; overflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;”>een bericht gedeeld door yes Williamsburg (@yeswilliamsburg)

  voeg betaald partnerschapslabel toe aan Instagram Live

  als je live bent,kun je alleen merken taggen waarvoor je goedkeuring hebt van

  1. wanneer je live gaat, tik je op details

  2. Tik op merkpartners toevoegen en zoek naar het merk waarmee je werkt om een tag aan je Live toe te voegen.

  dingen om te overwegen voordat je een Instagram-sponsoring accepteert

  1. Het publiek van het merk.

  voordat je een Instagram-sponsoring accepteert, is het belangrijkste om ervoor te zorgen dat je verbinding met het merk er is, daarom is het belangrijk om met merken in je niche te werken. Als u bijvoorbeeld een fitness-influencer bent, zou het logisch zijn om samen te werken met sportkledingbedrijven of lokale fitnessstudio ‘ s, maar niet relevant om samen te werken met een reisbureau.

  onderzoek het merk en kijk naar de aanwezigheid op Instagram, het type inhoud dat wordt gedeeld en het publiek dat zich bezighoudt met de inhoud om te zien of deze overeenkomt met uw merk en interesses.

  2. De vereisten voor partnerschap van een merk.

  merken hebben hun toelatingseisen wanneer ze samenwerken met influencers, dus je moet altijd hun criteria herzien om ervoor te zorgen dat je aan hun kwalificaties voldoet en dat hun capaciteiten geen onrealistische verwachtingen hebben voor jou en je processen.

  3. De kleine lettertjes van uw contracten.

  Het beschermen van uw inhoud en ervoor zorgen dat het merk het niet zal misbruiken, is essentieel. U kunt de kleine lettertjes van uw contract en partnerschap lezen om precies te zien hoe uw inhoud kan worden gebruikt, en u kunt zich registreren voor een DCMA-account om ervoor te zorgen dat het wordt beschermd door auteursrechtwetgeving en niet kan worden misbruikt.

  4. Instagram ‘ s partner monetization beleid en richtlijnen.

  om Instagram ‘ s monetisatie-en promotietools op Instagram te gebruiken, moet je aan een paar specifieke vereisten voldoen.

  • woon in een land waar monetization en promotietools beschikbaar zijn.
  • zich te houden aan en te voldoen aan alle richtlijnen van de gemeenschap.
  • voldoen aan het beleid voor het genereren van inkomsten uit inhoud.
  • Vermijd het delen van verkeerde informatie.
  • alleen geld verdienen met authentieke betrokkenheid (je kunt geen geld verdienen met kunstmatige weergaven of betrokkenheid)
  • voldoen aan betalingsvoorwaarden
  • moet een authentieke aanwezigheid hebben

  u moet ook bekend zijn met regels en wetten die zijn opgesteld door de Federal Trade Commission (of het equivalent in uw land). Niet voldoen aan de vereisten en transparant zijn kan leiden tot aanzienlijke juridische problemen en kan het voor u moeilijker maken om in de toekomst partnerschappen aan te gaan.

  5. Het type content waar je geld mee kunt verdienen.

  alle inhoud die makers en uitgevers helpt verdienen, moet specifieke regels volgen:

  • U kunt geen inkomsten genereren met statische video ‘s, statische beeldpeilingen, diavoorstellingen van afbeeldingen, loopingvideo’ s, tekstmontages of ingesloten advertenties.
  • Je kunt geen geld verdienen met engagement bait, waarbij je mensen stimuleert om op een link te klikken of te reageren op een bericht via likes of opmerkingen, om betrokkenheid te vragen,
  • Je kunt geen geld verdienen met inhoud die verkeerde informatie, misleidende medische informatie, onoriginele inhoud of drugs is.

  6. Betalingsbedrag en betalingsvoorwaarden.

  Het is altijd belangrijk om de aanbiedingen te evalueren om ervoor te zorgen dat u eerlijk wordt gecompenseerd en in overeenstemming met uw tarief, partnerschapsvereisten (zoals hoeveel inhoud u deelt) en de moeite die u doet om de inhoud te maken.

  als de betaling niet overeenkomt met uw werkniveau, hebt u het recht om te onderhandelen over een tarief dat overeenkomt met wat u moet doen, of u kunt stappen als ze u niet compenseren met uw tarief.

  voors en tegens van Instagram Sponsorships

  voors

  • vertrouwen opbouwen – werken met gerenommeerde merken kan je geloofwaardigheid opbouwen bij je kijkers en publiek omdat je werkt met een die ze kennen, en het vertrouwen wordt nog groter als je een product of dienst aanbeveelt die ze kopen die een positieve invloed heeft op hun leven.
  • Uw bereik vergroten – samenwerken met een merk vergroot uw bereik naar het publiek van uw partners, helpt u uw bewustzijn te vergroten en nieuwe volgers aan te trekken die graag van u willen horen.
  • monetisatie – samenwerken met merken kan u helpen geld te verdienen met uw platform en betaald te worden voor de berichten of campagnes die u uitvoert en die u al een expert bent in het maken.

  Cons

  • Verlies van authenticiteit – gesponsorde inhoud kan niet authentiek aanvoelen voor kijkers, vooral als de inhoud te verkoopmatig lijkt. aangezien consumenten authentieke inhoud boven al het andere verkiezen, kunnen ze sceptisch zijn over uw advertenties.
  • juridische problemen – Als u niet voldoet aan de wettelijke vereisten en de vereisten voor het genereren van inkomsten en sponsoring van inhoud door Instagram, loopt u het risico niet te voldoen en de mogelijkheid te verliezen om de Instagram-functie of zelfs het platform te gebruiken.
  • tijdrovende gesponsorde partnerschappen kunnen veel tijd en moeite kosten om inhoud te coördineren en te maken, wat afbreuk kan doen aan uw andere inspanningen voor het maken van inhoud.

  Over naar u

  gesponsord worden op Instagram kan een uitdaging zijn — het kost tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Maar als je hard werkt om jezelf te onderscheiden in de branche en op een persoonlijk niveau contact maakt met je volgers, kan het buitengewoon lonend zijn.

Plaats een reactie