Hoe werkt het TikTok-algoritme In 2023?

als een platform met een hoge betrokkenheid en groeipotentieel, TikTok is een gunstige app voor bedrijven die willen hun oplossingen voor meer mensen.

volgens TikTok zoekt en ontdekt 49% van de gebruikers (meer dan 490 miljoen mensen) elke maand iets nieuws in de app. TikTok ‘ s zeer gepersonaliseerde algoritme levert relevante inhoud aan gebruikers via De for You-feed, waardoor gebruikers betrokken blijven.

Hier is wat merken moeten weten over het algoritme van TikTok en het unieke pad om in de app te kopen.

TikTok Retail Path to Purchase

Image

TikTok vernieuwt het verouderde lineaire verkoopproces en richt zich op het stimuleren van groei op schaal. De soepelere en meer naadloze klantervaring van hun unieke pad naar aankoop wordt beschreven als een “oneindige lus”.”In plaats van een verkooptrechter met een gedefinieerd begin en eindpunt, gaan TikTok-gebruikers de reis van de koper in, verlaten ze en gaan ze opnieuw in het stadium dat het beste overeenkomt met hun behoeften en wensen.het enorme succes van TikTok is te danken aan het volgen van het voorbeeld van de gebruiker, het bouwen rond hun gedrag en het bieden van de juiste inhoud op basis van het stadium waarin ze zich bevinden in de customer journey.

waarom merken in 2023 op TikTok moeten zijn

laten we eerlijk zijn. Het samenstellen van een hele strategie voor elk sociaal platform, het monitoren van de resultaten en het optimaliseren van de prestaties is veel werk. En merken aarzelen om TikTok in hun bestaande sociale strategie op te nemen.

of dit nu komt door de beperkte interne bandbreedte, het wordt beschouwd als een “Gen Z” — app, of niemand op kantoor die achter de camera wil staan-het potentieel van TikTok valt niet te ontkennen als je naar de cijfers kijkt.

laten we duiken in de top TikTok statistieken merken moeten weten:

 • TikTok maandelijkse actieve gebruikers: er zijn 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers op TikTok.
 • Aantal App-installaties: TikTok is 3 miljard keer gedownload en had de meeste niet-game app-installaties gedurende 6 maanden in 2021, met 383 miljoen downloads van januari tot juni 2021.
 • in 2021 was TikTok de 7e gerangschikte social media-app. Het overtreffen van Pinterest, Twitter, Snapchat, Reddit voor maandelijkse actieve gebruikers is indrukwekkend gezien het pas in 2016 werd gelanceerd.
 • Engagement Rate: met een sessieduur van 10,85 minuten is TikTok erkend als het beste sociale mediaplatform voor betrokkenheid. Dit is twee keer Pinterest op rank #2 met 5.06 minuten.
 • groeipercentage: in de VS had TikTok een gebruikersgroei van 787,86% en een toename van 1157,76% in zijn gebruikersbestand wereldwijd.
 • Influencer earnings: TikTok influencers en creators kunnen tot $5 miljoen per jaar verdienen als ze tot 100 miljoen volgers hebben. De meest populaire categorieën voor influencer content zijn schoonheid, fitness, dans, grappen en entertainment.

Het innovatieve en unieke algoritme van deze snelgroeiende sociale media-app stelt gebruikers in staat om meer mensen te bereiken op basis van hoe ze omgaan met uw inhoud.

TikTok ‘ s belangrijkste onderscheidende factor is het gevoel van gemeenschap op de app. TikTok ‘ s niche communities bieden een plek voor iedereen om verbinding te maken, en er ontstaan voortdurend nieuwe communities naarmate meer mensen zich aansluiten bij de app.

als je nieuw bent in TikTok, bekijk dan #BusinessTok of #BrandTok. Deze niche communities bieden content voor marketeers, ondernemers en bedrijfseigenaren over tips, real-life ervaringen en live streams van hun netwerkevenementen.

gina Nacnac, manager brand partnerships bij HireInfluence, deelde met ons het belang van TikTok marketing voor merken in 2022:

In 2022 zullen we een toename zien van Content Creators op TikTok die content maken specifiek voor het eigen kanaal van het merk en verschijnen als het gezicht van het merk voor een gecontracteerde periode, zoals driemaandelijks of om de zes maanden. Dit zal meer mogelijkheden bieden voor kleinere makers om geld te verdienen en zal manieren bieden voor merken om authentiek contact te maken met consumenten via relatable creator-inhoud.

 

TikTok ‘ s unieke aankooppad

TikTok transformeert hoe merken zich verbinden met hundoelgroepen, drive aankopen en vinden succes. Het platform heeft onlangs een wereldwijd onderzoek uitgevoerd om de rol en percepties van TikTok in de retail-consumentenreis te begrijpen.

 • mensen op TikTok hebben 1,5 x meer kans om direct iets te kopen dat ze op het platform hebben ontdekt dan gebruikers van andere platforms.
 • TikTok is 1,7 x meer kans om het product te ontdekken in vergelijking met andere sociale platforms.
 • TikTokers hebben 1,4 x meer kans dan de andere platformgebruikers om producten/merken te onderzoeken die ze op het platform vinden.
 • TikTok-gebruikers hebben 1,5 keer meer kans dan andere platformgebruikers om vrienden of familie te overtuigen om een product of dienst te kopen die ze in de app hebben gevonden.TikTok-gebruikers hebben 2,4 x meer kans dan andere platformgebruikers om een bericht te maken en een merk te taggen na het kopen van een product.
 • TikTok-gebruikers hebben meer dan twee keer zoveel kans om commentaar te geven of een merk te D. M. A. Na de aankoop van een product in vergelijking met andere platformgebruikers.

merken die enorm succes zien op TikTok zijn niet alleen het pushen van producten en het creëren van inhoud wanneer het tijd is om te verkopen. In plaats daarvan ontwikkelen ze een consistente aanwezigheid door een TikTok-planningstool te gebruiken en zich te concentreren op de rol van hun merk als maker van entertainment. Succesvolle merken maken gebruik van hun TikTok Business-Account om een thuis op het platform te creëren, hun unieke merkstem te vestigen en een community op te bouwen.

 TikTok algoritme: welke social media platforms marketeers van plan zijn om investeringen in

TikTok revolutioneert het social media marketing landschap door zijn oneindige loop buyer ‘ s journey. In vergelijking met andere platforms loopt TikTok voorop in elke fase van de customer journey — bewustzijn, overweging en beslissing.

hoe het TikTok algoritme werkt in 2023

een van de belangrijkste ranking signalen op het TikTok algoritme is video completion. Elke keer dat een gebruiker een video volledig bekijkt, zal die video eerder worden voorgesteld aan de feeds van andere gebruikers.

een andere belangrijke invloed op het TikTok-algoritme zijn hashtags en gebruikersweergavegewoonten. TikTok zal rekening houden met het type video ‘ s dat je bekijkt en uit welke niche-gemeenschappen ze komen. Het zal dan vergelijkbare video ‘ s aan u voorstellen op basis van uw inhoudsconsumptie.

als je bijvoorbeeld geen genoeg kunt krijgen van DanceTok, goed nieuws — het algoritme blijft gerelateerde video ‘ s suggereren. Merken die het bereik van hun video ‘ s willen vergroten, moeten trending songs, hashtags en dansen gebruiken.

Dit is hoe TikTok zijn for You page algoritme heeft gedefinieerd:

“Deze feed wordt aangedreven door een aanbevelingssysteem dat inhoud levert aan elke gebruiker die waarschijnlijk interessant is voor die specifieke gebruiker. Een deel van de magie van TikTok is dat er niemand voor je feed is – hoewel verschillende mensen Enkele van dezelfde opvallende video ‘ s kunnen tegenkomen, is de feed van elke persoon uniek en afgestemd op die specifieke persoon.”

belangrijkste componenten van het TikTok-algoritme:

 • Video-informatie: video-informatie signalen zijn gebaseerd op de inhoud die u zoekt op het tabblad Ontdekken (bijschriften, geluiden, hashtags).
 • gebruikersinteracties: zoals hierboven vermeld, wordt het TikTok-algoritme beïnvloed door de contentconsumptie en interacties van een gebruiker op de app.
 • apparaat-en accountinstellingen: hoewel deze niet zo ‘ n sterke invloed hebben op het TikTok-algoritme, is het nog steeds het vermelden waard. Dit zijn instellingen (d.w.z. Taal, land, apparaattype) die een gebruiker op zijn account kiest en waarmee TikTok rekening houdt bij het optimaliseren van inhoud.

welke afspraken zijn niet belangrijk voor het TikTok-algoritme

zoals we hebben besproken, houdt het TikTok-algoritme rekening met een paar belangrijke ranglijstsignalen bij het voorstellen van video ‘ s aan je feed. Maar wat zijn de minst belangrijke metrics van engagement?

 • reeds bekeken inhoud
 • gedupliceerde inhoud
 • potentieel verontrustende inhoud (TikTok biedt voorbeelden van “legale consumptie van gereguleerde goederen “of”grafische medische procedures”)
 • inhoud die wordt gemarkeerd als spam

en het beste nieuws tot nu toe? Voor nieuwe gebruikers of TikTokers met een lage aanhang gebruikt het TikTok-algoritme het aantal volgers niet als een ranglijstsignaal. Dit betekent dat kleine accounts nog steeds het potentieel hebben voor een hoog bereik.

wil je zien wat andere bedrijven doen op TikTok? Bekijk deze roundup van TikTok marketing voorbeelden om uw merk te inspireren.

afsluiten

Het opnemen van de nieuwste platformtrends in de marketingstrategie van een merk kan hen helpen hun publiek effectiever te betrekken, op te leiden en naadloos te ondersteunen in de TikTok-gemeenschap. Weet je niet waar te beginnen? We hebben je gedekt! Bekijk de Trend Discovery Tool om te ontdekken wat trending is in uw verticale, wat er op de hoofden van consumenten, en wat viraal is op TikTok in real-time.In 2022 moeten bedrijven op de hoogte blijven van nieuwe marketingtechnieken, trends en opkomende platforms om belangrijke groei te stimuleren en beter contact te maken met hun publiek. Een van hen is TikTok, en er is geen teken van het vertragen. Er is een enorme kans voor bedrijven om te profiteren van het virale karakter van de app en deze in staat te stellen hun digitale campagnes naar een hoger niveau te tillen.

 

Plaats een reactie