Hoe we meer dan 200 vergaderingen boekten met één e-mail

hier bij HubSpot, als we besluiten dat we iets echt leuk vinden, gaan we all-in. Dat omvat zaken als e-mailpersonalisatie, een wereldwijde aanwezigheid en seizoensgebondenheid in onze marketing.

dus toen het tijd werd voor het Latijns-Amerikaanse marketingteam-of LatAm-om een e-mailmarketingexperiment te strategiseren, vroegen we ons af of er een manier was om alle drie te combineren.

Het begon eenvoudig genoeg — we wilden weten of een e-mail die rechtstreeks van een verkoper werd verzonden en een link bevatte om een vergadering te boeken, beter kon worden omgezet dan een van onze populaire aanbiedingen. Maar toen dachten we: “We kunnen het beter doen. Laten we de personalisatie een stapje hoger zetten.”en dat deden we-en dit is wat er gebeurde.

hoe een enkele e-mail verzenden leidde tot 200+ vergaderingen geboekt

de hypothese

binnen onze marketinginspanningen voor LatAm-partners houdt onze inbound funnel vaak in dat potentiële agentuurpartners worden doorverwezen naar de Spaanse versie van onze Inbound Marketing Assessment (IMA). Maar toen Semana Santa, de gevierde week voor Pasen in Latijns-Amerika en Spanje, naderde, wisten we dat veel van onze e-mailontvangers enkele dagen vrij zouden nemen voorafgaand aan de vakantie.

dat betekende dat we de inhoud en toon van onze boodschap moesten veranderen. Aangezien deze ontvangers waarschijnlijk dagen verwijderd waren van verschillende opeenvolgende vrije dagen, wilden we hen niet vragen om een beoordeling in te vullen. We hadden een call to action (CTA) nodig. Wat was anders het nut van het verzenden van een e-mail? Maar het moest iets zijn dat rekening hield met deze timing-iets dat nog steeds waarde bood, maar de komende vakantie erkende.

dat creëerde een basis voor onze hypothese:

door mensen vlak voor een grote vakantie in hun regio te bereiken met berichten die conversatief en op maat zijn, zullen we een hoger niveau van betrokkenheid zien in termen van geboekte vergaderingen.”

het Experiment

het doel

ons doel was om erachter te komen of een e-mail van een verkoopvertegenwoordiger met een directe link om een vergadering met hen te boeken tot meer conversies zou leiden dan onze traditionele-de e-mail van een marketeer met een CTA om het IMA-formulier in te vullen.

wat we deden

om onze hypothese te testen, in plaats van de lezer naar ons traditionele ima-formulier te leiden, hebben we een link opgenomen om rechtstreeks een vergadering met een verkoopvertegenwoordiger te boeken. Maar met de vakantie die eraan komt, zou de manier waarop we die optie om een vergadering te boeken hebben geformuleerd, moeten worden gewijzigd.

dat stelde ons in staat om een aantal parameters in te stellen voor een A/B-test, waarbij we twee verschillende versies van dezelfde e-mail creëerden-een van Stefano Gasbarrino, die destijds een vertegenwoordiger was, en een van Carlos Villalobos, de LatAm Partner Marketing Manager. Elke versie bevatte een eigen bericht bij een link om een vergadering met een vertegenwoordiger te boeken:

  • Versie 1: een e-mail van Gasbarrino met het bericht: “hier is mijn agenda-Boek tijd met mij.”

< center>

 Spaanse e-mail preview.png

  • versie 2: een e-mail van Villalobos met de boodschap: “als je meer wilt weten over het programma, nodig ik je uit om tijd te boeken met mijn collega, Stefano, wanneer je weer op kantoor bent. Hier is de link naar de bijeenkomsten.”

natuurlijk moest het bericht een andere context hebben dan het boeken van een vergadering. Dus als alternatief voor het investeren van tijd in het invullen van de IMA, boden we de ontvanger iets “leuk om te lezen” op hun gemak tijdens de vakantie-in dit geval was het de Spaanse versie van onze Partner Program Info Kit. Dit was opgenomen in beide versies van de A/B-test.

 partnerprogramma InfoKit-Spaans.png

de resultaten

Truth time: de resultaten verrasten ons een beetje.

om te beginnen toonde de e-mail van Gasbarrino een 8% hogere open rate dan die van Villalobos. Dat kan te wijten zijn aan een aantal redenen-misschien waren ontvangers een beetje te gewend om e-mails van Villalobos te zien en waren ze geïntrigeerd door de nieuwe naam in hun inbox.

maar aan de andere kant resulteerde de e-mail van Villalobos in 10% meer geboekte vergaderingen. Die resultaten suggereren dat, wanneer mensen de e-mail hebben geopend, ze de flexibelere taal van deze versie waardeerden.

We wilden ook testen hoe een e-mailbericht van deze aard presteerde ten opzichte van onze traditionele. Dus om het succes van de “book a meeting” CTA VS.de “complete an IMA form” CTA te meten, vergeleken we ook de Average open en clickthrough rate (CTR) van onze typische ima e-mail verzendt, versus die van de e-mails verzonden als onderdeel van dit experiment.

simpel gezegd, de e-mail verzendt geassocieerd met dit experiment presteerde merkbaar beter dan onze traditionele ima e-mails. Naast een 15% hogere open rate en een 7,2% hogere CTR, resulteerde de e-mail die links bevatte om een vergadering te boeken in 40x de conversieratio van Ima-formulierinzendingen van traditionele e-mails. We boekten 200 sales meetings van deze ene e-mail!

waar gaan we heen?

volgende stappen

hoewel het experiment over het algemeen een succes was, raden we aan om vangrails op hun plaats te zetten voordat we dergelijke tests uitvoeren. Hoewel we blij waren dat we meer dan 200 vergaderingen hadden geboekt als gevolg van een enkele e-mail, was dat veel te veel voor een enkele vertegenwoordiger om te verwerken. Een goed probleem om te hebben, maar Stefano was toch overweldigd.

in de toekomst zullen we meer fijn gerichte segmentatie gebruiken bij het plannen van deze e-mailverzendingen en zullen we een lead owner toewijzen die namens meerdere vertegenwoordigers “boek een vergadering” – links kan verzenden.

onze #1 Afhaalmaaltijd

onze grootste afhaalmaaltijd van dit experiment was echter de sterke herinnering aan marketeers om hun publiek niet uit het oog te verliezen. Het is maar al te gemakkelijk om te vergeten dat er een mens aan de andere kant van het scherm is-en over het algemeen willen mensen snellere, meer gepersonaliseerde oplossingen. Het invullen van een formulier vereist dat ze wachten om gecontacteerd te worden-het boeken van een vergadering, aan de andere kant, krijgt die persoon meteen op de agenda van een vertegenwoordiger, bij hunconvenience. Het aanpakken van die tijdsgevoeligheid kan ervoor zorgen dat uw publiek zich gewaardeerd en geprioriteerd voelt.

bovendien kan de mogelijkheid om een vergadering te boeken met een persoon die een naam, een gezicht en beschikbaarheid heeft, een merk veel meer vermenselijken dan een formulier kan doen.

Hoe heb je e-mail gebruikt om je conversiepercentages te verbeteren? Laat ons weten over je beste experiment in de reacties-en hey, we kunnen het zelfs op onze blog plaatsen.

 

Plaats een reactie