Hoe voeg je een CTA-knop toe aan je Facebook-pagina [Quick Tip]

Facebook heeft in December 2014 een zeer handige functie toegevoegd: de mogelijkheid om een eenvoudige call-to-action knop bovenaan je Facebook pagina. Hoewel het in eerste instantie alleen beschikbaar was voor geselecteerde bedrijven, is Facebook onlangs begonnen het uit te rollen naar de VS en de rest van de wereld.

de functionaliteit van de CTA is vrij eenvoudig: u kiest uit zeven vooraf gemaakte knopopties (“aanmelden”, “nu winkelen”, “Contact opnemen”, “Nu boeken”, “App gebruiken”,” Video bekijken “en” Spel Spelen”) en koppelt deze aan elke website die u wilt. Het kan linken naar uw startpagina, een bestemmingspagina, een contactblad, een video … de mogelijkheden zijn eindeloos.

bijna eindeloos. Facebook zal deze links op dezelfde manier controleren als de huidige links, vertelde een woordvoerster van Facebook aan VentureBeat afgelopen December. Gebruikers kunnen ook pagina ‘ s met kwaadaardige links melden.

een goede vuistregel? Link uw nieuwe CTA naar een pagina die aansluit bij uw huidige bedrijfsdoelen. Facebook heeft ze immers gemaakt om ” het belangrijkste doel van een bedrijf naar de voorgrond te brengen van zijn Facebook-aanwezigheid.nu de meesten van jullie toegang hebben tot Facebook CTA ‘ s, laten we leren hoe je er een kunt toevoegen aan je Facebook-pagina, zodat je meer verkeer van Facebook naar je website kunt genereren. Het is snel en gemakkelijk, dat beloof ik.

Hoe voeg je een CTA knop toe aan je Facebook pagina

Stap 1: Log in en ga naar de Facebook pagina van je bedrijf.

Stap 2: Klik op de knop” Call-to-Action maken”.

Het moet zich bovenaan uw pagina bevinden, direct links van de Like-knop. Als je het niet ziet, betekent dit dat Facebook nog geen toegang tot je locatie heeft uitgerold. Als dat het geval is, blijf dan wachten en blijf terug kijken — het zou snel moeten komen.

 create-CTA-button-2

Image Credit: John Haydon

Stap 3: Kies de CTA-knop Kopiëren.

Er zijn zeven opties om uit te kiezen:”aanmelden”, “nu winkelen”, “Contact opnemen”, “Boek Nu”, “app gebruiken”,” Video bekijken “en” spel spelen.”Kies degene die het beste overeenkomt met de webpagina waarnaar je ze wilt sturen. Als een top zakelijk doel bijvoorbeeld is om uw abonneebestand te laten groeien, kunt u “aanmelden” kiezen en gebruikers naar een bestemmingspagina sturen waar ze zich kunnen abonneren op uw blog of nieuwsbrief. Als u een non-profitorganisatie bent met een geweldige “over”video, kunt u “video bekijken” kiezen en gebruikers naar uw video sturen.

 choose-CTA-button

Stap 4: Voer de link in waarnaar de CTA gebruikers moet sturen. Klik vervolgens op ” Volgende.”

zorg ervoor dat de bestemming overeenkomt met de knop Kopiëren die u hebt gekozen in Stap 3.

voeg een unieke UTM-trackingcode toe aan uw URL, zodat u kunt bijhouden hoeveel gebruikers op de knop klikken. (HubSpot-klanten: hier is hoe u een tracking-URL voor een bestemmingspagina in HubSpot kunt maken.)

Stap 5: Selecteer de bestemming voor mobiele gebruikers.

Op de twee schermen die volgen, kies je waar iOS-en Android-gebruikers naartoe gaan: naar een website of naar een app.

 facebook-CTA-ios

Stap 6: Klik op ” Create.”

… En je bent klaar!

u kunt uw CTA op elk gewenst moment bewerken of verwijderen door in te loggen op uw pagina, op de CTA-knop te klikken en “call-to-action bewerken” of “call-to-action Verwijderen” te selecteren.”

 edit-facebook-cta

hoe de effectiviteit van de CTA te meten

hoeveel mensen klikken er eigenlijk op die CTA? Er zijn twee manieren om dat uit te zoeken.

1) Facebook ‘ s Pagina statistieken

Facebook zal u vertellen het aantal klikken de knop ontvangen in de afgelopen zeven dagen. U kunt dit nummer vinden door in te loggen, naar uw belangrijkste Facebook-pagina te gaan en in de kolom “deze WEEK” aan de rechterkant te kijken. Het nummer wordt gelabeld met de kopie van de CTA-knop-in ons geval: “aanmelden.”

 cta-clicks

Beweeg uw muis over dit getal en er verschijnt een kleine grafiek met CTA-klikken per dag gedurende de afgelopen zeven dagen, samen met een procentuele toename of afname van klikken sinds het begin van de periode van zeven dagen.

2) de UTM-trackingcode van uw URL

weet u nog in Stap 4 wanneer u een unieke UTM-trackingcode aan de URL van de knop hebt toegevoegd?gebruik de analytics op die trackingcode om te zien hoe de knop verkeer en conversies genereert. (Lees hier hoe u UTM-trackingcodes kunt implementeren en meten.)

hoewel deze CTA-knop Eenvoudige functionaliteit en analyses heeft, is het super eenvoudig te implementeren en heeft het Sommige merken merkbare resultaten opgeleverd. Brian Kim, directeur acquisitie van Dollar Shave Club, vertelde Facebook bijvoorbeeld: “in de loop van een test van drie weken leverde de Call-to-action-knop een 2,5 X hogere conversieratio op ten opzichte van andere vergelijkbare sociale plaatsingen die gericht waren op het stimuleren van nieuwe gebruikersacquisitie.”

heb je de nieuwe CTA-functie op je Facebook-pagina geprobeerd? We horen graag  of je resultaten hebt gezien. Deel je gedachten en observaties met ons in de comments hieronder!

Plaats een reactie