Hoe vind je Sales Leads op LinkedIn & Twitter: een stap-voor-stap handleiding

Sinds de overgang naar een kamer vol met verkopers een paar weken geleden, ik ben in een constante staat van verwondering te kijken naar mijn collega ‘ s werk. Verkoop is een veld dat mensen nodig heeft om de hele dag, elke dag, op de top van hun spel te zijn, en ik ben omringd door enkele van de beste hustlers in het veld. 

wat me altijd het meest verbaast, is echter kijken hoe ze over prospectie gaan.ze gebruiken elke re en strategie die beschikbaar is. Serieus, iedereen. Maar ze hebben wel hun favorieten, vooral: LinkedIn en Twitter.

beide tools zijn uiterst nuttig en bieden unieke voordelen. Maar niet elke verkoper begrijpt de kleine hacks om het meeste uit elk platform te halen. We zullen, we willen dat veranderen. Hier is hoe te prospecteren op LinkedIn en Twitter.

Hoe vind je Leads op LinkedIn

volgens de website is LinkedIn ‘ s werelds grootste professionele netwerk met meer dan 300 miljoen gebruikers. Het is een plek waar mensen kunnen laten zien waar ze zijn in hun carrière, en een ideale locatie voor verkopers om besluitvormers, beïnvloeders en prospects te identificeren. 

met LinkedIn is het eenvoudig om een lijst met verkoopdoelen te ontwikkelen. Hier is hoe het te doen. 

Stap 1: Gebruik de geavanceerde zoekoptie om prospects te identificeren

direct naast de zoekbalk is een” geavanceerd ” optie.dit is waar verkopers LinkedIn ‘ s 300 miljoen leden kunnen beperken tot een gerichte lijst van mensen.

filteropties omvatten:

 • trefwoorden
 • functietitel
 • bedrijfsgrootte
 • locatie
 • voornaam
 • achternaam

als ik op zoek ben naar een VP Marketing bij bureaus in Boston, is dit de juiste plek om te beginnen. Door unieke termen en zoekwoorden te gebruiken, krijg ik een zeer specifieke lijst met prospects:

 1. In zoekwoorden typ je de termen rond de functie, zoals “marketing”, “agency” en “Boston.”
 2. in de titelrol “vice-president. Op dit punt heb ik een optie om te sorteren op “verleden of heden”, “heden” of “verleden”.”Ik ben op dit moment alleen geïnteresseerd in huidige medewerkers, dus Ik zal de zoekopdracht dienovereenkomstig filteren.
 3. Voer de postcode en de zoekradius in. Ik typ “02138” in voor Cambridge, Massachusetts. Bovendien kies ik een straal van 50 mijl om de resultaten dicht bij mijn doelgebied te houden. 

zo krijg ik een lijst van potentiële of huidige connecties die vice-presidenten zijn bij marketingbureaus, binnen een straal van 80 kilometer van Cambridge.

als IK upgrade naar een premium LinkedIn-account, kan ik mijn zoekopdracht beperken tot bedrijfsgrootte, Interesses en jarenlange ervaring.

Stap 2: Begin het gesprek

zodra ik mijn lijst met doelen heb, kan ik beginnen met mijn eerste outreach. Met een GRATIS account kan ik InMail sturen naar iedereen met wie ik verbonden ben. Om mensen te bereiken waarmee ik niet verbonden ben, heb ik een premium account nodig.

er zijn drie belangrijke dingen die Ik wil uitdrukken wanneer ik voor het eerst contact opneem:

 1. wie ik ben
 2. waarom ik contact opneem
 3. waarom het de moeite waard is om te reageren

in plaats van deze persoon direct een product te verkopen, biedt u gewoon hulp aan. Maak eerst een verbinding met de prospect en maak vervolgens de verkoop op de weg.

Bonustip: zoek naar LinkedIn-groepen rond het onderwerp van je product en neem deel aan de discussie. Deelnemen aan deze gesprekken is een geweldige manier om relaties op te bouwen met potentiële prospects.

Hoe vind je Leads op Twitter

aan de andere kant van het prospecting spectrum is Twitter. Het is een platform waar gebruikers kunnen deelnemen aan een gesprek over een onderwerp dat ze geïnteresseerd zijn in met volslagen vreemden. Het sociale medianetwerk is ontstaan als een uitlaatklep voor gedachten en een plek om feedback op ideeën te krijgen. 

Hier leest u hoe u dit platform kunt gebruiken voor verkoopprospectie.

Stap 1: Vind relevante hashtags

de eerste plaats waar ik ga is om Hashtagify.me. deze service vertelt u hoe populair een hashtag is, evenals de gerelateerde hashtags eromheen. Dit gebeurt er bijvoorbeeld als ik #marketing typ:

nu Weet ik op welke hashtags ik me moet concentreren om in contact te komen met mijn doelgroep.

Stap 2: Voer de hashtag in de zoekbalk

hier vinden we de mensen die geïnteresseerd zijn in marketing. Ik kan nu met alle accounts praten over marketing en hen vragen stellen over dit onderwerp, zoals:

 • Wat vinden ze leuk aan marketing?
 • Wat haten ze?
 • als ze vandaag iets konden veranderen aan marketing, wat zou het dan zijn?
 • Wat zoeken ze uit hun marketing?

We kunnen een nog specifieker publiek bereiken door meer hashtags te gebruiken. Als ik bijvoorbeeld #marketingprobs zoek, krijg ik waarschijnlijk een lijst met gebruikers die niet tevreden zijn met hun huidige marketingstrategie. Voor een verkoper is dit een geweldige kans om inhoud mee te sturen over hoe zij en/of hun product mogelijk kunnen helpen. 

Stap 3: Controleer de hashtags en gebruikers

in de toekomst kunnen we deze hashtags dagelijks controleren en contact opnemen met de verschillende mensen die tweeten. Net als LinkedIn vereist prospectie op Twitter meerdere dagen monitoring om te leren hoe je het beste met deze gebruikers kunt communiceren.

Stap 4: start het gesprek

Na een paar dagen de hashtag en de tweets van gebruikers te hebben gevolgd, kan ik nu een gesprek beginnen.

wanneer je contact maakt met potentiële prospects op Twitter, is het belangrijk om:

 • wees open over wie ik ben en wat ik verkoop
 • bied inzicht in hoe je problemen kunt oplossen
 • stel vragen met de bedoeling een discussie op te starten

zodra ik het gesprek begin, kan ik de juiste prospects voor mij verder identificeren. Van daaruit kan ik het e-mailadres van de persoon opvragen of proberen het zelf te vinden en te valideren. 

en daar heb je het — een korte handleiding voor prospectie op zowel LinkedIn als Twitter.

welke u besluit te gebruiken (als beide) komt neer op wat het beste werkt voor u en uw bedrijf. Als je niet zeker weet welk platform het beste voor je is, denk ik dat dit citaat van Vanessa Di Mauro het goed samenvat:”Professionals zijn meer beschermend over hun LinkedIn-verbindingen dan hun Twitter-uitwisselingen. Ik beschrijf Twitter graag als de bar na het werk – waar je je stropdas aanhoudt, maar het een beetje losmaakt, en LinkedIn is de conferentieruimte in het kantoor.”

Plaats een reactie