Hoe u uw klant kunt stoppen met winkelen

denk aan de laatste keer dat je ging winkelen online. Was het voor kleding? Schoenen? Misschien zelfs een grafisch ontwerper?

We leven in een tijd waarin creatieve aannemers slechts een klik verwijderd zijn. Meer en meer huren klanten hen in voor afzonderlijke projecten of slechts een paar maanden per keer. De industrie is overgestapt naar dit projectgebaseerde model en partnerschappen tussen klanten en agentschappen betekenen niet langer zoveel als ze ooit deden.

deze trend is echter allesbehalve verrassend, gezien de manier waarop de aard van het werk is veranderd. In het verleden deden reclamebureaus reclame: ze creëerden advertenties en kochten ruimte om die advertenties uit te voeren. Meestal waren die media-aankopen voor langere tijd, en agentschappen verdienden het grootste deel van hun geld met de commissies. Om te garanderen dat het Bureau werd betaald en het budget van de klant werd gemaximaliseerd, moesten ze een langetermijncontract aangaan voordat er werk kon worden verricht.

tegenwoordig doen bureaus veel meer dan adverteren. Ze ontwikkelen strategische verkoopplannen. Ze helpen met het behoud van klanten. Ze bevorderen de merkontwikkeling. Dit zijn op kosten gebaseerde projecten, wat betekent dat ze niet afhankelijk zijn van mediacommissies.in het midden van deze sectorverschuiving kan de manier waarop uw bureau zijn waarde aan klanten verkoopt — of niet verkoopt — uw kans op een langetermijnpartnerschap maken of breken.

sell Solutions, Not Things

wanneer een bureau de fout maakt om zijn klanten te onderwijzen, verkoopt hetthings in plaats vansolutions, klanten beginnen het te zien als een plek om te winkelen voor een website, brochure of tv – spot-in plaats van te investeren in strategische ideeën en zakelijke oplossingen op lange termijn. Denk er eens over na: mensen veranderen niet om de zes maanden van accountant of advocaat omdat het waardevol is dat de professional de zaken van het individu echt kent. Bureaus kunnen dezelfde waarde bieden, maar je moet het laten zien — en verkopen—.

Marketing is een Marathon

door uw klant te helpen de voordelen van uw partnerschap te begrijpen, spoort u hem aan om te investeren in langetermijnoplossingen. Hier zijn slechts een paar redenen waarom uw klant een hardloopmaatje nodig heeft:

  • diep begrip: uw teamleden kunnen zich dieper in een merk investeren omdat ze weten dat ze er voor de lange termijn in zitten. Dit rechtvaardigt de huid in het spel.
  • Oefening baart kunst: door lang met dezelfde partner te werken, kunt u zowel met precisie plannen als uitvoeren voor betere resultaten.
  • een tweede paar ogen: naarmate uw bureau ingebakken raakt in de organisatie van uw klant, kunt u hem helpen nieuwe kansen voor omzet-en kostenbesparingen te identificeren. Hierdoor kan uw klant zich richten op zijn overkoepelende bedrijfsdoelen in plaats van alleen zijn marketingdoelen.

het vinden van de juiste Partner

net als in ons persoonlijke leven is het vinden van de juiste zakenpartner geen gemakkelijke taak. Om ervoor te zorgen dat uw langdurige relatie wederzijds voordelig is en gebouwd is om lang mee te gaan, zoekt u een klant die:

  • een grote denker is. Je wilt iemand die ideeën naar de tafel brengt en niet alleen reageert op de jouwe.
  • bereid om te investeren. Relaties vergen tijd en moeite om op te bouwen.
  • in staat om exclusiviteit te bieden. Zoek iemand die u in staat stelt om zich te onderscheiden in uw bedrijfscategorie, of het nu gaat om geografisch gebied of in een specifieke markt.
  • actief werken om u tijd en geld te besparen. Het is immers een partnerschap, wat betekent dat het een tweerichtingsverkeer is.

Wees een betere zakenpartner

een langdurige relatie met een klant is een zakelijk partnerschap. En dat betekent dat uw bureau het einde van de deal moet volhouden door de bedrijfsdoelen te begrijpen en nieuwe oplossingen te vinden — verder dan alleen marketingideeën. U moet:

  • personeel voor succes. Uw medewerkers-vooral aan de kant van de accountservice-moeten Zakelijk onderlegd zijn.
  • stel moeilijke vragen. Duw uw klanten om beslissingen te nemen op basis van het bereiken van meetbare doelen gekoppeld aan algemene doelen.
  • breng zakelijke oplossingen. Denk logistiek, in plaats van alleen creatief, over prijsstrategieën en distributie-ideeën.

door uw producten te verkopen als verpakte ideeën en oplossingen — in plaats van alleen producten — helpt u uw klant de noodzaak van een langetermijnpartnerschap te zien. Wanneer beide partijen zich inzetten om elkaar waarde te bieden, zult u de weg vrijmaken voor een zakelijk partnerschap dat zal duren. En wie weet-uw klant kan zelfs stoppen met winkelen.

Plaats een reactie