Hoe u uw Facebook-advertentie kunt laten goedkeuren [+4 Best ad Practices]

Facebook-advertenties kunnen bewustzijn genereren, leads binnenhalen en prospects converteren … maar alleen jij kunt ze goedkeuren.

In 2020 ons “Niet van een Andere Lidstaat van de Marketing-Rapport” ontdekten we dat meer dan één op de drie marketeers vermeld Facebook advertenties als hun beste performer in termen van ROI. Dat is een hogere ratio dan Google Paid Search of Instagram. meer dan 3 miljoen bedrijven gebruikten het advertentieplatform van Facebook in 2020 en 78% van de Amerikaanse consumenten zegt dat ze in het verleden producten op Facebook hebben ontdekt. Of je nu al een van hen bent, of als je net begint met Facebook-advertenties, het begrijpen van het goedkeuringsproces voor advertenties van Facebook is van het grootste belang voor succes.

hieronder identificeren we de meest voorkomende oorzaken voor afwijzing, wat u kunt doen als uw advertentie wordt afgewezen en enkele best practices die u kunt volgen om succes te garanderen.

hoe een Facebook-advertentie goedgekeurd te krijgen

in theorie is het goedkeuringsproces van Facebook eenvoudig:

 1. dien een advertentie in die voldoet aan de advertentierichtlijnen van Facebook. Nieuwe en bewerkte advertenties zullen beide door hetzelfde beoordelingsproces gaan.
 2. Facebook beoordeelt advertenties met behulp van een combinatie van bots en handmatige reviewers.
 3. uw advertentie is goedgekeurd of geweigerd. U wordt op de hoogte gebracht wanneer de beslissing is genomen en advertenties die zijn goedgekeurd, gaan live.

het beoordelingsproces in Stap twee kan echter een beetje een zwarte doos lijken. Met welke punten houdt het goedkeuringsteam van Facebook rekening bij het doen van beoordelingen? Hoe lang duurt dit proces? Laten we het beoordelingsproces van dichterbij bekijken en wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw advertentie het overleeft.

hoe lang duurt het reviewproces van Facebook?

De meeste advertenties worden binnen 24 uur beoordeeld, volgens het advertentiebeleid van Facebook, en je ontvangt een e-mail of melding met de resultaten van de beoordeling. Het is echter niet ongewoon dat een advertentiebeoordeling tot een paar dagen duurt. Daarom is het belangrijk om vooruit te plannen en de regels te volgen.

 • nieuwe advertentiecampagnes hebben de neiging om langer te worden beoordeeld. Als u echter een lange geschiedenis hebt van het succesvol publiceren van advertenties, ziet u dat uw beoordelingstijd wordt verkort.
 • advertenties worden handmatig beoordeeld, dus als meer mensen advertenties indienen voor beoordeling, kan er een langere wachttijd zijn. Verwacht langer te wachten tijdens de feestdagen.
 • Als u een advertentie hebt ingediend om zo snel mogelijk live te gaan, wordt deze gepubliceerd zodra het beoordelingsproces is voltooid en de advertentie is goedgekeurd.

Waarom is mijn Facebook-advertentie niet goedgekeurd?

Er zijn veel redenen waarom Facebook een advertentie afwijst, waaronder:

 • het verkopen van producten die niet zijn toegestaan op Facebook (tabak, illegale producten of diensten, wapens, enz …).het maken van sensationele claims, het gebruik van click-bait of het promoten van verkeerde informatie.
 • advertenties die niet voldoen aan de advertentierichtlijnen van Facebook, zoals merkvereisten en tekstbeperkingen.
 • storende of content van lage kwaliteit die een negatieve invloed heeft op de ervaring van een Facebook-gebruiker.

gelukkig hoef je niet zelf de reden voor de afwijzing te achterhalen. Als uw advertentie wordt afgewezen, kunt u de reden voor de afwijzing bekijken en een andere beoordeling aanvragen of uw advertentie bewerken om in het beleid van Facebook te passen. Om uw advertentiestatus te bekijken of een beroep aan te vragen, gaat u naar de pagina Accountkwaliteit in uw Facebook-account.  

Vier veel voorkomende redenen voor afgewezen Facebook-advertenties

een aantal van Facebook ‘ s advertentiebeleid kan op het eerste gezicht verwarrend zijn. Laten we deze veel voorkomende redenen voor afwijzingen opsplitsen om te begrijpen hoe u uw advertentie sneller kunt laten goedkeuren.

1. Er staat te veel tekst op de afbeelding.

het advertentiebeleid van Facebook stelt dat uw afbeelding mogelijk geen tekst bevat over 20% van het gebied. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen meer informatie in je afbeelding te passen, onthoud dat een afbeelding meer dan duizend woorden waard is.

afbeeldingen zijn aantrekkelijker dan op tekst gebaseerde advertenties en resulteren in hogere klikpercentages. Zelfs als het geen Facebook-beleid was, raden we aan de hoeveelheid tekst in je advertenties te verminderen.

2. Landingspagina ‘ s zijn niet functioneel.

uw advertentie is niet het enige dat telt als het gaat om het krijgen van uw advertentie goedgekeurd. Facebook onderzoekt ook de bestemmingspagina waarnaar je mensen stuurt. Als de bestemmingspagina aanzienlijk verschilt van wat u adverteert, kunt u verwachten dat uw advertentie wordt afgewezen.weersta de verleiding om overdreven slim te zijn en trek een aas-en-schakelaar met uw advertenties (dat wil zeggen, adverteren om het dode gewicht te verliezen en te linken naar de site van een echtscheidingsadvocaat). De URL van uw bestemmingspagina moet ook een afspiegeling zijn van de kopie op de pagina.

 ad copy should reflect your landing page

Image

zorg er ten slotte voor dat uw bestemmingspagina functioneel is. Als klanten door pop-ups moeten klikken om bij de inhoud te komen, of als er dode links op de pagina zijn, zal Facebook uw advertentie mogelijk weigeren.

3. Ad copy is te persoonlijk.

wacht, is Personalisatie niet wat klanten willen? Ja, maar alleen als ze uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Wanneer een onbekende adverteerder (een derde partij) gegevens gebruikt, kan het griezelig of overdreven lijken.

Een studie gepubliceerd in Harvard Business Review wees uit dat wanneer “onacceptabel, delen door derden had plaatsgevonden, de bezorgdheid over privacy zwaarder weegt dan de waardering van mensen voor Advertentiepersonalisatie. Met andere woorden, gebruikers voelen zich niet op hun gemak wanneer adverteerders toegang lijken te hebben tot meer persoonlijke gegevens dan ze rechtstreeks met hen hebben bekendgemaakt.

Dit is een van de redenen waarom Facebook geen advertenties goedkeurt die rechtstreeks verwijzen naar de persoonlijke informatie van een gebruiker. Volgens het beleid van Facebook mogen advertenties geen inhoud bevatten die persoonlijke eigenschappen bevestigt of impliceert.”

bijvoorbeeld, advertentiekopie met vermelding van de leeftijd of seksuele geaardheid van een gebruiker is niet toegestaan. Hoewel je misschien single 20-somethings naar je hippe nieuwe bar wilt trekken, zou je niet in staat zijn om te zeggen “Hey single lady! Je 20s zijn de tijd om het te leven. Bezoek de O-Town Pub vanavond!”Je kunt je advertentiepubliek echter nog steeds beperken tot vrouwen in de twintig.

Ja, je moet nog steeds proberen je advertenties naar je doelgroep te richten. Maar vermijd de “creepy” factor.

4. De Merkrichtlijnen van Facebook werden niet gevolgd.

Facebook biedt een aantal richtlijnen over hoe u ernaar kunt verwijzen. In het algemeen moeten advertenties voorkomen dat ze worden gesuggereerd dat ze gerelateerd zijn aan Facebook, het toevoegen van het Facebook-logo of het maken van Facebook-branding de belangrijkste focus van de advertentie. Bovendien;

 • niet pluraliseren Facebook of afkorten als “FB”.
 • gebruik Geen “f” of Facebook-logo ‘ s in plaats van het woord “Facebook” in advertentiekopie.
 • verander de merkkleuren van Facebook niet, zelfs niet voor animatiedoeleinden.

Vier Best Practices voor Facebook Ads

het maken van een advertentie die goed presteert, gaat een lange weg naar het maken van een advertentie die wordt goedgekeurd. Facebook wil dat zijn gebruikers een positieve ervaring hebben bij het communiceren met advertenties.

als gebruikers nieuwe producten en diensten kunnen ontdekken via Facebook-advertenties, blijven ze contact houden met het platform. Het volgen van deze best practices voor Facebook Ads zorgt voor een positieve ervaring voor uw bezoekers, samen met een sterke conversieratio.

1. Denk visueel.

Facebook-advertenties strijden om de aandacht van je publiek naast alle andere berichten op Facebook: foto’ s van de kinderen van je vrienden, geweldige foto ’s van de natuur en tonnen foto’ s van huisdieren. Hoe trekt uw advertentie de aandacht van uw doelgroep? Het moet visueel aantrekkelijk zijn.

bekijk de onderstaande video van Chive, die plantenpotten verkoopt. De grote groene plant valt meteen op, terwijl de beweging je aandacht vasthoudt. Dit is een geweldige, eenvoudige maar visueel opvallende advertentie.

2. Zorg voor een duidelijke call to action.

wat wil je dat je publiek nu gaat doen? Vind je je Facebook-pagina leuk? Een gratis template downloaden? Aanmelden voor een nieuwsbrief? Het hebben van een directe oproep tot actie zal meer betrokkenheid bevorderen. Vertel uw klanten wat ze vervolgens moeten doen en maak het hen dan heel gemakkelijk om door te gaan.

volgens AdRoll verhoogt het toevoegen van een call-to-action knop de klikfrequentie met 2,85 keer. De onderstaande advertentie maakt gebruik van de call-to-action-knoppen van Facebook door gebruikers uit te nodigen zich aan te melden voor een gratis virtueel evenement.

 amazon web services facebook ad

3. Houd het relevant.

met Facebook-Pixels en uitgebreide opties voor advertentietargeting is er geen reden om irrelevante inhoud of aanbiedingen te promoten. De beste aanbiedingen zijn hyper-gericht op uw ideale klant, op basis van hun eerdere siteactiviteit en hun likes. Bijvoorbeeld, deze advertentie voor plant vermeerdering decor is zeer relevant voor mij, omdat ik heb gekocht van online kwekerijen voor.

 Planterry Store Facebook ad

4. Geef waarde.

waarom zou een klant doorklikken naar uw landingspagina? Heb je informatie die ze nodig hebben? Een product dat hun problemen oplost? Of bied je een deal aan? Weet welke waarde u klanten biedt en maak dit duidelijk in uw advertentie.

het onderstaande voorbeeld van een online supermarkt biedt heerlijk eten, met een korting van 10% op de eerste aankoop. Dat is het waard om je voor aan te melden.

 SwitchGrocery Facebook ad

aan de slag met Facebook Ads

door hun beleid te begrijpen, worden uw Facebook Ads sneller en betrouwbaarder goedgekeurd. Volg de bovenstaande tips voor betere resultaten bij het adverteren op Facebook.

 

Plaats een reactie