Hoe te springen van een deur-tot-deur verkoper naar een Fortune 1000 Sales SVP

je zit in sales en je wilt snel versnellen in je carrière. Je raakt maandelijkse quota en klaar om te beginnen met het maken van meer geld stat. Maar ondanks je eindeloze vertrouwen … je bent er nog niet klaar voor.

als Head of advertising sales bij AOL zie ik talloze jonge sales professionals die graag hun naam willen maken in het veld. Ze zijn slim, gemotiveerd en bereid-maar ze maken ook allemaal dezelfde grote fouten in hun verlangen naar de snelle weg. 

Ik snap het. Ik ben er geweest. Maar neem een stap terug en besef dat om te versnellen, je moet vertragen. ik begon mijn carrière in een old-school verkoopbaan, de verkoop van kantoorapparatuur voor Pitney Bowes. Mijn volgende baan: op deuren kloppen, radioadvertenties van 60 seconden verkopen. Deze optredens hebben me geen vaten geld opgeleverd. Ze hebben me niet blootgesteld aan leidinggevenden. Ze zagen er niet eens bijzonder indrukwekkend uit op mijn CV. Wat ze echter deden, was me een solide basis van training en ervaring geven  –   zonder welke de rest van mijn carrière niet mogelijk zou zijn geweest.

het punt is, nu is niet het moment om te proberen een superster te worden. Nu is het tijd om een zo sterk mogelijke basis te leggen. Kortom: leer zoveel als je kunt in je twintiger jaren en verdien dan zoveel als je kunt in je dertiger en veertiger jaren. Deze post gaat in op hoe ik dat deed.

zoek een baan met de meeste training, niet de meeste compensatie.

zoek een bedrijf dat in je investeert. Dompel jezelf onder in hun training. Toen ik bij Pitney Bowes begon, hebben ze me zes maanden in een klaslokaal gezet en me de basisprincipes van de verkoop geleerd: hoe te luisteren, hoe me voor te bereiden op een gesprek, hoe te presenteren en hoe te sluiten.

Vandaag heb ik meer dan 500 directe rapporten en ben ik verantwoordelijk voor meer dan $1 miljard aan jaaromzet. En het klinkt misschien cliché, maar het is waar: de fundamenten die ik 23 jaar geleden leerde als verkoper van kantoorapparatuur zijn me tot op de dag van vandaag bijgebleven.

dus zeker, je vriend kan een voorsprong op je krijgen door een groter salaris te nemen van een bedrijf dat hem niet traint. Vertrouw erop dat je voorbereiding op termijn zijn vruchten zal afwerpen. Het is net als racen. Ja, hij zou een paar rondjes voor je kunnen rijden door de pit crew over te slaan, maar door te stoppen om jezelf uit te rusten met de nodige gereedschappen, kom je snel voorbij op een volle tank benzine en verse banden. 

ervaring leidt tot verkoop, niet tot constante baanwisselingen.

Ik zie te veel Millennials ongeduldig springen van bedrijf naar bedrijf elke 18 maanden, in het nastreven, denk ik, van “ervaring.”ik heb niets tegen leren over verschillende industrieën of jezelf blootstellen aan nieuwe omgevingen, maar ik word nerveus als ik mensen meer dan elke 2-3 jaar zie stuiteren, vooral als ze niet echt vooruitgaan.

mijn advies: krijg hands-on ervaring met verkopen. Neem al die lessen die je hebt geleerd van al je training en, weet je, gebruik ze. En gebruik ze opnieuw. En nog eens. En nog eens. Uiteindelijk, zeker, ga je gang en maak een beweging. Probeer deze vaardigheden in een andere branche aan te scherpen. Maar uiteindelijk, de manier om omhoog te gaan in de verkoop is om echt goed te worden in verkopen. En de enige manier om echt goed te worden in verkopen is door te verkopen.

 jim-norton-AOL-senior-vice-president-of-sales-SVP

Ik ben begonnen met het verkopen van kantoorbenodigdheden. Ik ben overgestapt naar radioreclame. Dan televisie. Dan nieuwe media bij Google, en nu AOL. Dit zijn enorm verschillende industrieën, en toch zijn de verkoopfundamenten die ik heb geleerd bij Pitney Bowes een constante geweest.

goede verkopers kunnen luisteren en de behoeften van hun klanten begrijpen. Ze zijn continu nieuwsgierig naar de business van hun klanten. Leer hoe u zich kunt voorbereiden, presenteren en geweldige klantenservice kunt bieden. Houd die focus op service  – door het gemakkelijk en plezierig te maken, wint u zaken en zal u altijd —  ongeacht in welke branche u zich bevindt.

dus maak je niet zo druk over het tempo van je carrièreontwikkeling. Begrijp dat intelligentie en drive geen substituten zijn voor ervaring. En bovenal, vertrouw erop dat investeren in jezelf je nu de brandstof geeft die je nodig hebt om te vinden en — net zo belangrijk —  blijf op de echte fast track.

Plaats een reactie