Hoe te herstellen van een slechte Sales Call

je had net een prospect aan de telefoon en het ging niet goed. Misschien heb je een demo verknald in een competitieve situatie. Misschien had je een vreselijk gesprek. Of misschien was je prospect in een minder-dan-stellaire stemming en was ronduit onbeleefd tegen je.

het is oké om boos te zijn. Het is een natuurlijke reactie-Je hebt immers hoge normen en niemand wil het gevoel hebben dat ze het verpest hebben op het werk. Maar een slecht verkoopgesprek kan je hele dag verpesten als je het laat gebeuren, en je kunt het je niet veroorloven om dat te laten gebeuren.

dus hoe krijg je jezelf terug in een positieve mentale ruimte?

1) Neem wat afstand (letterlijk).

herstellen van een slechte oproep is veel gemakkelijker als je fysiek je bureau verlaat. Ga wandelen of koffie drinken.

door jezelf te verwijderen uit de fysieke ruimte waarin een onaangename of mislukte oproep plaatsvond, stuur je een krachtig bericht naar je hersenen om te resetten. Kom mentaal fris terug en je volgende oproep zal beter zijn.

2) Geef je geest een pauze.

als je geen tijd hebt om een volwaardige wandeling te maken en achter je bureau moet blijven, duik dan niet meteen terug in de verkoop. Neem twee of drie minuten de tijd om je te concentreren op een taak die helemaal niets met je werk te maken heeft-Bekijk een grappige YouTube-video, bekijk sociale media, enz. Het belangrijkste is om je te concentreren op iets anders dan verkoop, zodat je geen aanhoudende emoties van je slechte oproep naar je volgende draagt.

natuurlijk is er een waarschuwing: beperk uw niet-werkactiviteit tot slechts een paar minuten. Uitstellen is niet hetzelfde als een korte pauze.

3) Focus op de volgende oproep.

professionele atleten vaak zeggen dat om terug te stuiteren van een slecht spel, ze houden hun focus op de volgende. Natuurlijk zijn er lessen te leren uit prestatiefouten (zie hieronder), maar het dragen van bagage van fouten uit het verleden is een trefzekere manier om jezelf voor te bereiden op falen.

een nieuwe call betekent een nieuwe prospect en een nieuwe kans. Vergeet niet dat er niets is aan je vorige gesprek dat de uitkomst van je volgende gesprek zal beïnvloeden, en begin opnieuw.

4) denk na over wat er mis is gegaan.

We hebben allemaal iets gedaan waarvan we wensten dat we het terug konden nemen, en daarna uren of dagen geobsedeerd door wat er mis ging. Het is maar een mens.

het helpt ook niet. Wat gedaan is, is gedaan en je kunt het niet veranderen. Het enige productieve wat je kunt doen is proberen iets te leren van de situatie.

maar niet op dit moment.

noteer wat notities over wat er mis is gegaan of maak tijd vrij om naar een opname van uw gesprek te luisteren als die optie beschikbaar is. De volgende keer dat je met je mentor of manager praat, zoek dan constructieve feedback. Vermijd het te snel te doen, anders zul je de hele tijd je frustratie bij jezelf of je prospect uitblazen, maar wacht niet te lang-je zou relevante details kunnen vergeten.

veerkracht en grit zijn belangrijke Eigenschappen voor verkopers om te bezitten. Iedereen zal fouten maken op het werk. Het gaat erom hoe je herstelt. Door een slechte situatie om te zetten in een leermogelijkheid voorkom je dat het toekomstige prestaties beïnvloedt.

Hoe kom je terug in het spel na een slecht verkoopgesprek? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Plaats een reactie