Hoe te berekenen & toepassen Cost per Lead (CPL)

succesvolle leadgeneratie is tegelijkertijd een van de belangrijkste kenmerken van effectieve marketing en de brandstof voor productieve verkoopinspanningen. Daarom is inzicht in hoe efficiënt uw leadgeneratie-inspanningen zijn cruciaal als het gaat om het hebben van een gevoel voor de gezondheid van beide afdelingen en het vinden van verbeterpunten.

een van de belangrijkste metrics voor het meten van die efficiëntie staat bekend als cost per lead (CPL). Hier zullen we het concept een beetje verder bespreken, bespreken hoe de kosten per lead kunnen worden berekend, een voorbeeld bekijken van hoe het er in de praktijk uit zou kunnen zien en bekijken hoe u kunt bepalen of uw CPL tot snuif is. Laten we erin springen.

kosten per Lead formule

kosten van leadgeneratie/totaal aantal Leads = kosten per Lead

cost per lead formula

Cost per lead is een van de meer eenvoudige, effectieve statistieken voor het meten van de efficiëntie van uw marketinginspanningen. Het genereren van leads is een van de centrale functies van marketing en de levensader van succesvolle verkoop — daarom moeten beide afdelingen een pols hebben over hoe goed marketinguitgaven zich vertalen naar leadgeneratie.over het algemeen wordt de metriek gebruikt om de effectiviteit van individuele campagnes te meten — via kanalen zoals Google ads, e — mailmarketing of sociale media-maar het kan u ook helpen te begrijpen of u het meeste uit uw marketinguitgaven als geheel haalt.kosten per lead worden vaak samengevoegd met een vergelijkbare metriek die bekend staat als kosten per acquisitie (CPA) — de gemiddelde kosten die nodig zijn om een prospect om te zetten in een klant van een bepaalde marketingcampagne.

kosten per Lead voorbeeld

stel dat u $ 5.000 in een Google Adwords-campagne stopt en 50 nieuwe leads genereert. In dit geval zijn uw kosten per lead voor de campagne $100.

bepalen of dat cijfer solide of minder dan stellaire is, hangt af van factoren zoals uw branche, bedrijfsgrootte, jaaromzet, marketingbudget en de kosten van uw aanbod. Als uw product of dienst voor $50 wordt verkocht, zal een CPL van $100 niet te veel voor u doen — maar als het voor $5.000 wordt verkocht, bent u waarschijnlijk op een betere plek.

Wat is een goede cost per lead?

Er is geen definitief, “be-all, end-all” CPL-cijfer dat elk bedrijf kan zien als een referentiepunt voor de optimale efficiëntie van een marketingcampagne. Zoals ik al zei, zullen uw ideale kosten per lead variëren op basis van verschillende factoren — zoals uw branche, concurrerend landschap, doelgroep, bedrijfsgrootte, jaaromzet, marketingbudget en de kosten van uw aanbod.

CPL heeft ook de neiging om te fluctueren op basis van de kanalen die u gebruikt voor uw marketinginspanningen — leads die worden gegenereerd door het bijwonen van beurzen kosten niet hetzelfde als die u via e-mailmarketing vangt.

uitzoeken hoe een” goede kosten per lead “eruit ziet, komt in wezen neer op” het voelen.”Als je merkt dat je kosten per lead voor een bepaald kanaal onevenredig hoog zijn in verhouding tot hoe goed die leads converteren, wil je misschien opnieuw evalueren of die strategie het echt waard is.

Als u uw inspanningen voor het genereren van leads wilt versterken of beter wilt begrijpen, moet u een idee hebben hoe u de kosten per lead kunt berekenen. Idealiter zijn de marketingcampagnes die u uitvoert mager, efficiënt en productief — weten of u er komt, begint vaak met het bepalen en analyseren van uw kosten per lead.

Plaats een reactie