Hoe SEO over de hele wereld anders is, volgens HubSpot-contentstrategen

in 2020 groeien merken steeds meer wereldwijd bewustzijn met internationale marketingstrategieën. En een belangrijke manier waarop ze verkeer uit verschillende regio ‘ s naar hun site hebben geleid, is via internationale SEO.

maar zoals elke marketingcampagne is SEO niet altijd een one-size-fits-all-aanpak. In feite is elk land divers, gebruikt het internet een beetje anders en kan het verschillende regels hebben. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het publiek in het ene land misschien heel andere interesses, culturele achtergronden en waarden heeft dan het publiek in een andere regio.

als marketeer moet je grootste doel zijn om je publiek te leren kennen. En volgens HubSpot SEO-experts is dit niet anders als het gaat om het bouwen van een SEO-strategie voor uw internationale of meertalige website.

” wanneer je een meertalige versie van je website gebruikt en je serieus bent over het leveren van de beste content van hoge kwaliteit aan doelgroepen over de hele wereld, moet je investeren in een internationale SEO-strategie die sterk afhankelijk is van een goede technische structuur en een wereldwijde contentstrategie die rekening houdt met lokale nuances,” adviseert Karolina Bujalska-Exner, de internationale SEO-manager van HubSpot.

maar hoe creëer je een winnende internationale SEO strategie? Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoe SEO, zoekmachinealgoritmen en zoekplatforms van regio tot regio kunnen verschillen.

om diegenen te helpen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van wereldwijd online bewustzijn, sprak ik met de SEO-experts van HubSpot om te leren hoe optimalisatiestrategieën over de hele wereld verschillen. Hier zijn vier dingen om te weten.

Contents

4 manieren waarop SEO over de hele wereld varieert

1. Uw zoekconcurrentie kan variëren in verschillende regio ‘ s

wanneer u uw merk slechts in één land op de markt hebt gebracht, kost het tijd om volgers op sociale media, e-mailabonnees, verkeer en andere statistieken van een nieuw internationaal publiek te krijgen. Dit komt omdat mensen over de hele wereld voor het eerst vertrouwd raken met uw merk.

hoewel SEO zich richt op ZOEKEN, zal het ook tijd kosten om het bewustzijn over het Google-of Bing-domein van een ander land te vergroten.

“elke regio van de wereld heeft zijn eigen Google ccTLD (bijvoorbeeld, Google.com, Google.es, Google.fr, Google.jp, enz.). Elk Google-domein volgt vergelijkbare-zo niet identieke-algoritmen, maar elk domein is uiteindelijk zijn eigen markt met zijn eigen economie van uitgevers,” legt Becker uit.

“een andere Google-site betekent niet noodzakelijk dat je begint met nul domeinautoriteit als je je inhoud uitbreidt naar andere regio’ s,” voegt Becker eraan toe. “Maar het betekent wel dat je merk misschien niet hetzelfde bewustzijn heeft als het op Google.com. daarom kan de groei van het verkeer een beetje een zware strijd zijn als u een publiek vestigt.”

ook al staat u misschien op de Amerikaanse versie van Google, houd er rekening mee dat doelgroepen op Google.fr in Franse Gebieden Weet je misschien nog niet dat je bestaat. Naarmate u meer inhoud voor deze markten maakt, krijgen ze meer kansen om op uw inhoud te klikken en de autoriteit van uw website te vergroten. Wanneer u echter begint zonder SEO-of contentstrategieën die op deze markt zijn afgestemd, zal het tijd kosten om verkeer te krijgen dat nodig is om snel te rangschikken.

2. De taal en lokale nuances van een regio kunnen van invloed zijn op uw ranglijst in dat gebied.

als je onderzoek hebt gedaan naar SEO, Weet je waarschijnlijk dat zoekwoordonderzoek een essentiële manier is om inhoud te maken en te optimaliseren, zodat deze op Google scoort. Dit is niet anders in andere regio ‘ s waar Engels of de taal van uw website mogelijk niet zo soepel wordt vertaald.

“wanneer content in verschillende talen wordt weergegeven, zijn vertalingen of lokalisaties soms niet voldoende om rankings te winnen of waardevol verkeer van een andere locatie te krijgen”, zegt Bujalska-Exner.

“waarom? Zelfs wanneer de meest verbazingwekkende inhoud voor één regio is geoptimaliseerd, heeft deze mogelijk geen vergelijkbare betekenis of bewoordingen wanneer deze naar een andere regionale taal wordt vertaald.”

om vertaalproblemen te verzachten, zegt Bujalska-Exner: “het is belangrijk om uw zoekwoordonderzoek in de doeltaal te doen, zodat u de beste regionale mogelijkheden voor hoofd-en longtail-zoekwoorden kunt vinden.”

” hetzelfde geldt voor zoekintentie. Een term kan in een ander land een heel andere bedoeling hebben, ” voegt Bujalska-Exner eraan toe. “De manier waarop SERP’ s eruit zien varieert over de hele wereld. Sommige landen hebben meer specifieke zoekfuncties dan andere. Hier moet altijd rekening mee worden gehouden bij het bepalen van de structuur van uw inhoud.”

als je internationaal zoekwoordonderzoek doet, adviseert Bujalska-Exner: “onthoud dat sommige SEO-tools nauwkeuriger resultaten bieden voor zoekvolumes in specifieke talen of regio’ s dan andere. Test Verschillende tools voordat u er een implementeert die de meest accurate informatie voor uw doeltaal biedt.”

naast het doen van onderzoek, is een andere nuttige manier om inhoud voor één regio te optimaliseren door het vanaf het begin in de taal van die regio te schrijven.

wanneer je een regionale Maker hebtschrijf uw inhoud in hun taal, de schrijver kan er beter voor zorgen dat de inhoud “geoptimaliseerd, nuttig en boeiend” is voor het regionale publiek. Ze kunnen hun kennis van het gebied en het publiek ook gebruiken om “lokale voorbeelden en ideeën” op te nemen, zegt Bujalska-Exner.

“er zijn veel manieren om uw website in te stellen voor een internationaal publiek. De meest voorkomende zijn afzonderlijke ccTLD ‘ s, subdomeinen of taalmappen. Bujalska-Exner legt uit. “Elk van deze heeft voor-en nadelen. Je moet je strategie kiezen op basis van wat je wilt bereiken. Je moet nadenken over je SEO-behoeften, de res die je hebt of waarin je zou kunnen investeren, en de beste optie voor je kiezen.”

voor een technische vergelijking van ccTLD ‘ s en internationale subdomeinopties, bekijk deze handleiding.

3. De belangrijkste zoekmachines in sommige regio ‘ s zijn misschien niet Google of Bing.hoewel zoekmachines zich internationaal op dezelfde manier gedragen, is het belangrijk om te weten dat sommige van de belangrijkste sites zoals Google, Bing of Yahoo zelden worden gebruikt of verboden in andere landen. Wanneer u webinhoud op deze gebieden verkoopt, moet u mogelijk een ander alternatief overwegen dan het optimaliseren van uw site voor de belangrijkste zoekplatforms.

“een heel duidelijk verschil dat wereldwijd bestaat, is het aandeel van een zoekmachine in verschillende landen”, legt Becker uit. De meeste zoekmachines waar je van hebt gehoord-Bing, Yahoo, Google-hebben vergelijkbare algoritmen en rangschikkingsfactoren. Daarom zal SEO voor één motor u ten goede komen over meerdere motoren. Echter. sommige nationale markten werken volgens een compleet andere reeks regels. ”

zoals onze SEO-experts hebben onthuld, hoeft u uw SEO-proces niet drastisch te veranderen of te leren over een geheel nieuwe lijst met algoritmen om in verschillende landen op Google te rangschikken.

maar hoewel de basis van uw zoekwoordonderzoek en SEO-strategie van land tot land vergelijkbaar kan zijn, moet u nog steeds vaststellen hoe zoekgedrag internationaal varieert, welke talen de sleutel zijn tot uw SEO en lokale onderwerpen die bepaalde internationale markten mogelijk zwaarder zoeken.

” bij het bespreken van SEO denken we meestal aan optimaliseren voor Google. Maar er zijn veel landen in de wereld waar het marktaandeel van Google eigenlijk heel laag is”, legt Bujalska-Exner uit. “In plaats daarvan zijn er andere regionale alternatieven die als primaire motoren worden gebruikt. Baidu wordt bijvoorbeeld voornamelijk in China gebruikt.”

hoewel zoekmachines zoals Baidu, hieronder weergegeven, er misschien vergelijkbaar uitzien met Google, handelen ze volgens onze experts niet noodzakelijkerwijs hetzelfde.

 Baidu, een Chinese zoekmachine.

 

Becker, die ook wijst op China als een regio met een eigen zoekmachine, voegt eraan toe: “China is uniek omdat Google helemaal niet aanwezig is in dit land. De belangrijkste informatie in China komt van Baidu, wat niet lijkt op de ranglijstfactoren waarmee marketeers bekend zijn van Google.”

4. SEO is niet zo verschillend over de hele wereld-maar je hebt nog steeds een strategie nodig voor elk land.

omdat platforms zoals Google, Bing en Yahoo nog steeds over de hele wereld aanwezig zijn, zal het optimaliseren van uw website voor hen niet zo verschillend zijn van land tot land. Volgens Braden Becker, een senior SEO strategist, zijn er een aantal strategieën die voor deze zoekmachines in veel verschillende landen zullen werken.

“SEO is niet echt iets dat wereldwijd verschilt, maar breidt zich eerder wereldwijd uit”, zegt Backer. “In het geval van HubSpot hebben we een SEO-strategie die zowel inheems is in elke regio, maar ook een aantal universele SEO-technieken volgt die marketeers moeten kennen om internationale SEO succesvol te doen.”

Ja. Als u doelgroepen in internationale gebieden wilt ontwikkelen, moet u er rekening mee houden dat mensen in andere regio ‘ s naar verschillende zinnen in verschillende talen zullen zoeken. Dit zal direct keyword onderzoek en SEO strategieën verschillend in elk gebied.

De rangschikkingsalgoritmen die grote zoekplatforms, zoals Google, in het ene land gebruiken, verschillen echter niet veel in het andere. Dus, als u SEO-specialisten op verschillende locaties hebt, kunnen ze een vergelijkbare zoekwoordonderzoek-en SEO-optimalisatiestrategie gebruiken. Ze zullen echter waarschijnlijk verschillende lijsten met zoekwoorden en verschillende blogposts ontdekken om te optimaliseren op basis van wat mensen in hun omgeving zoeken.

navigeren door Internationale Marketing

net als elke andere internationale of doelgroepgroeimarketingstrategie, moet u uiteindelijk uw doelgroep kennen, hen inhoud geven die ze leuk vinden en hen aanmoedigen om uw website vaker te bezoeken. Naarmate u verkeer naar uw internationale website krijgt, krijgt u naamsbekendheid en rangorde van deze markten.

voor meer internationale marketingtips, Bekijk dit bericht op sociale mediaplatforms die niet in de VS zijn opgericht, evenals deze lijst met briljante internationale marketingvoorbeelden.

wil je dieper ingaan op internationale SEO? Hier is een technische handleiding over hoe u uw site kunt optimaliseren voor wereldwijde zoekmachines. Of ben je bang dat je een grote wereldwijde SEO-fout maakt? Lees dit artikel om te ontdekken hoe je wereldwijde SEO kunt saboteren.

Plaats een reactie