Hoe scholen segmentatie kunnen gebruiken om de Inschrijvingspercentages te verhogen

de kans is groot dat duizenden aankomende studenten en ouders uw website elk jaar bezoeken. Misschien vullen honderden van hen een formulier in om meer te weten te komen over solliciteren op uw school.

geweldig – nu kun je ze verkopen. Maar niet alle aankomende studenten zijn hetzelfde en ook uw e-mails moeten niet zo zijn.

volgens HubSpot is uw click through rate (CTR) hoger wanneer u de voornaam van de ontvanger in de onderwerpregel gebruikt dan wanneer u de voornaam niet gebruikt. En CTR is ook hoger bij het gebruik van de bedrijfsnaam van de ontvanger in de onderwerpregel boven geen bedrijfvermelding.

het segmenteren van uw e-maillijst is een fundamentele bouwsteen van personalisatie. Denk aan al die ouders, schoolbegeleiders, afgestudeerde studenten, studenten die net beginnen rond te kijken – ze moeten allemaal worden geïdentificeerd en gesegmenteerd in afzonderlijke e-mailgroepen, zodat je ze de inhoud e-mailt die het meest relevant voor hen is.

” heb je het tegen mij?”

de eerste stap in segmentatie is weten met wie je praat. Zoals het marketingcliché gaat, is het sturen van een vegetariër een coupon voor een gratis pizza voor vleesliefhebbers geen manier om vertrouwen op te bouwen met uw prospect.

effectieve segmentatie betekent het volgen van online gedrag en het ontwerpen van aanmeldingsformulieren op uw aanbiedingen die de informatie verzamelen die voor u het meest waardevol is. Identificeer de belangrijkste verschillen tussen je verschillende persona ‘ s. Wat zijn enkele eenvoudige vragen die je kunt stellen, zodat je de leiding in hun juiste persona-emmer kunt stoppen?

Je hoeft niet verlegen te zijn. Uw formulier kan een vervolgkeuzevraag bevatten:

Ik ben een:

  • ouder
  • middelbare scholier
  • andere middelbare scholier
  • begeleiding/loopbaanbegeleider

 wanneer u uw onderscheidende persona-kenmerken analyseert, geeft u ze prioriteit. Je kunt niet vragen om alle informatie die je wilt in één keer. Weten welke contacten in uw database potentiële toekomstige studenten zijn, of mensen in de positie om de beslissing van een potentiële toekomstige student te beïnvloeden, is een fundamenteel onderscheid. Hetzelfde met weten welke programma ‘ s het meest interessant zijn voor uw prospect of wanneer ze van plan zijn zich in te schrijven. 

maar vanaf daar, overweeg de prioriteiten van uw school. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een meer geografisch diverse studentengroep? Of misschien wil je lokale middelbare scholieren inschrijven voor een advanced placement-programma. Overweeg ook de niches van inhoud die u beschikbaar hebt om te verzenden. Als je een rapport hebt over de arbeidsparticipatie van afgestudeerden en artikelen met samengestelde links naar academische tijdschriften en persberichten over de prestaties van je school – zou het niet waardevol zijn om te weten wat de schoolkeuze van een toekomstige student motiveert? 

je gaat je educatieve gids voor terugkerend militair personeel niet naar iedereen sturen, toch?

segmentatie is net zo waardevol als de informatie die je verzamelt over leads.

Progressive Profiling-meer informatie verzamelen voor uw School

Er is veel discussie over hoeveel informatie mensen bereid zijn online te geven. Gelukkig hoeft u niet alle informatie te verzamelen die u wilt van een prospect op het eerste aanbiedingsformulier. In feite, als je die aanpak te nemen, is de kans groot dat niet veel aanmeldingen zal krijgen. 

in plaats daarvan kunt u progressive profiling gebruiken om een offerteformulier vooraf in te vullen met de gegevens van een lead, zodat u een of twee nieuwe velden kunt toevoegen om in te vullen.

segmenteren per fase in Inschrijvingsreis

weten met wie je praat is een onderdeel van segmentatie. Van daaruit, laten we deze informatie kruisen met wat je weet over waar een lead is in hun inschrijvingsreis. 

De bewustwordingsfase kan het meest uitdagend zijn voor segmentatie, omdat je per definitie op zoek bent naar mensen die zich nog niet hebben geïdentificeerd. Dat betekent niet dat je in deze fase niet kunt segmenteren.

wilt u zich richten op tieners die geïnteresseerd zijn in STEM-onderwerpen? Maak een aantal social media memes of .gif ‘ s met de juiste hashtags en links terug naar STEM-gerelateerde inhoud op de blog of website van uw school. 

u kunt personagegegevens gebruiken, zoals waar ze informatie krijgen, welke apparaten ze gebruiken om toegang te krijgen tot inhoud, welke vragen ze hebben over hoe ze naar een school moeten zoeken of uitzoeken wat voor soort school voor hen zinvol is.

zodra een lead in uw database komt, kunt u verfijnen in welke segmenten ze passen terwijl u meer informatie over hen verzamelt.

naarmate mensen in overweging-en beslissingsfasen komen, verschuiven hun vragen naar wat uw school hen kan bieden. Dit is de tijd dat je die prospects die je hebt geïdentificeerd als terugkerende veteranen uitnodigingen kunt sturen voor een ontmoeting met huidige soldaat-studenten op de campus. Of u kunt een aanbod sturen om met een adviseur voor financiële hulp te praten naar iemand die een gids voor financiële hulp heeft gedownload.

zodra een prospect in de beslissingsfase komt, wilt u gegevens hebben over wat hun beslissing zal motiveren om een school uit hun opties te selecteren. Je kunt de meest overtuigende inhoud in deze laatste fase niet naar een toekomstige student sturen zonder te begrijpen wat hun beslissing zal motiveren.

laten we teruggaan naar die studentenpersoonlijkheden. Stel dat je een lijst hebt van aankomende studenten (of hun ouders) die applicaties hebben gedownload, maar ze niet hebben ingediend. Uw marketing systeem is ingesteld om een “nudge” e-mail in te stellen op het 15-daagse merk. Worden ze gemotiveerd door dezelfde e-mail? Waarschijnlijk niet.

in plaats daarvan kunt u sturen:

  • Joey Jobs een link naar een artikel over nieuwe simulatietechnologie die wordt gebruikt in zijn department of interest, die de praktische ervaring van studenten verbetert als onderdeel van hun studie.Sarah Status Een uitnodiging voor een faculteitsthee.
  • militaire Mike een uitleg over het verlofbeleid van uw school voor soldaten-studenten die worden opgeroepen.

elke e-mail bevat een oproep tot actie met betrekking tot het indienen van hun aanvraag. De gesegmenteerde inhoud communiceert echter informatie die echt waardevol is voor de motivatieprioriteiten van elke persoon, wat hun perceptie van uw school als een goede pasvorm voor hen verhoogt.

onthoud dat gegevens slechts de helft van de strijd zijn

zoals je kunt zien, is het hebben van de gegevens over leads, zodat je ze nauwkeurig segmenteert, slechts de helft van de strijd. De andere helft heeft de inhoud die tot deze persona ‘ s spreekt om effectief met hen in contact te komen. Terwijl u uw lijstsegmenten maakt, is dat een goed moment om eventuele inhoudslacunes te ontdekken en aan te pakken. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat elk personagesegment de inhoud heeft die ze nodig hebben voor elk stadium van hun beslissingsreis waarin ze zich bevinden.

Plaats een reactie