Hoe samen te werken met andere bureaus en een samenwerkingsrelatie op te bouwen

Weet je nog de eerste keer dat je in een groepsproject op school werd geplaatst? Je was zo enthousiast om samen met je vrienden te werken, hun ideeën te horen, het werk te delen en samen te presenteren. Je leerde dingen van hen die je niet wist, je bedacht hoe te verdelen en te heersen, je begreep dat goed samenwerken je inderdaad die “A” zou opleveren.je leerde ook dat misschien iedereen niet zo enthousiast was als jij over het vooruitzicht om samen te werken. Je kwam erachter dat sommige mensen er echt het beste in waren om iedereen hun werk te laten doen. Maar hey, je bent nu volwassen. Een VOLWASSENE bij een bureau waar de inzet hoger is, je reputatie op het spel staat, en het is de klant die je cijfer bepaalt.”

vaker dan ooit zult u in een “groepsproject” – situatie zitten. Waarom? Marketeers zijn op zoek naar best-in-class oplossingen met een scala aan mogelijkheden. One-stop shops blijven ideaal voor veel projecten, maar soms is het de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere s van expertise die het succesvolle antwoord is.

samenwerking tussen meerdere bureaus is niet altijd gemakkelijk, maar het is het altijd waard. Onderweg kunnen er een paar hobbels zijn; overlappende capaciteiten, verschillende financiële doelen en zelfs ego ‘ s kunnen van samenwerking en integratie op zichzelf een fulltime baan maken. Maar met de juiste doelen, aanpak, duidelijke verantwoordelijkheden en bereidwillige partners kan het worden gedaan – en goed gedaan. Ons bureau heeft zowel geleid als samengewerkt met vele geïntegreerde teams van agentschappen, dus we hebben een uniek perspectief op wat er nodig is om samenwerking te bevorderen.

Hier zijn enkele vragen om jezelf te stellen en een gids voor ” goed spelen met anderen.”

Wat is het uiteindelijke doel van samenwerking tussen agentschappen?

resultaten.

het afstemmen van alle agentuurpartners op het leveren van de ultieme bedrijfsdoelstelling is het belangrijkste aspect van samenwerking. Het kennen en hebben van een gemeenschappelijk doel verenigt een geïntegreerd team krachtiger dan wat dan ook en zorgt voor verantwoordingsplicht in het hele team. Dit zorgt ervoor dat elke agentuurpartner denkt en werkt buiten de resultaten die specifiek zijn voor hun vakgebied, in dienst van de bredere bedrijfsdoelstelling.

en interessant is dat wanneer alle partners werken aan een gemeenschappelijk resultaat, we herhaaldelijk hebben ontdekt dat de ego ‘ s afnemen en de beste gedachten en oplossingen ontstaan.

waarom zou je meerdere bureaus willen in plaats van een “alles in één”?”

om het beste te krijgen.

hoewel de meeste bureaus een breed scala aan diensten hebben die vaak aan alle behoeften van de klant voldoen, is het waarschijnlijker dat we expert zijn in een paar dingen en groeien in al het andere. Het inhuren van bureaus die best-in-class zijn in hun gegeven discipline en het integreren ervan met andere best-in-class partners maakt de samenwerking eigenlijk eenvoudiger en soepeler. We hanteren vaak een” best idea wins ” – benadering wanneer we samenwerken met de geïntegreerde partnerbureaus van onze klanten om CXM-strategieën te ontwikkelen, wetende dat we onze winnende ideeën misschien niet uitvoeren als ze buiten onze zwemstrook vallen.

Wat is de beste aanpak als klant om de samenwerking tussen bureaus te bevorderen?

bepaal wie quarterback is en zorg ervoor dat alle partners op de hoogte zijn.

alle geïntegreerde partner agency relaties die we hebben gezien vallen in een van de twee modellen:

  1. Client speelt de quarterback
  2. Lead agency speelt de quarterback

natuurlijk zijn er voor-en nadelen met beide modellen, dus om te bepalen welk model het beste is voor uw organisatie, moet u rekening houden met een paar factoren:

uw interne re-capaciteit

Quarterback spelen is een taak op zich, vooral als er meer dan twee partners. Projectkickoffs, wekelijkse statusvergaderingen, geïntegreerde uitvoering, analyse na de campagne en optimalisatie vereisen allemaal coördinatie op strategisch en tactisch niveau. Dit kan extreem tijdrovend zijn.

uw interne afdelingsstructuur

De structuur van uw team zal helpen bepalen of het klantteam of het leidende bureau quarterback moet spelen. Als je team sterk gecentraliseerd en geïntegreerd is, in plaats van gedecentraliseerd en georganiseerd in autonome eenheden, dan zal het spelen van quarterback voor al je agentschapspartners waarschijnlijk een tweede natuur zijn. Als je autonome disciplines hebt, die waarschijnlijk elk hun gespecialiseerde, best-in-class bureau op hun eigen voorwaarden hebben ingehuurd, is het misschien het beste om een “lead” – bureau als quarterback te hebben, omdat ze vaak een breed begrip hebben van het perspectief van elke bureaupartner.

de ervaring van uw organisatie met het spelen van quarterback

Dit is vrij eenvoudig, maar als u en uw team in het verleden nooit meerdere partnerbureaus hebben geïntegreerd, dan is het waarschijnlijk het beste om één “lead” partnerbureau te identificeren met een track record van eerdere ervaring en hen de taak te geven quarterback te spelen voor alle partners van het agentschap.

uw gewenste niveau van controle

Dit is duidelijk veel subjectiever en specifieker voor uw organisatie. Het vereist een eerlijke beoordeling en zelfbewustzijn van je comfortniveau.de controle overlaten aan een leidende instantie, of niet. En het vereist ook echt vertrouwen in het bureau dat je vraagt om quarterback te spelen. Het inschakelen van deze twee elementen helpt ervoor te zorgen dat een van uw BureauPartners de taak krijgt om quarterback te spelen, op de lange termijn zal duren.

ongeacht de aanpak die u gebruikt om samenwerking te bevorderen, zijn er drie belangrijke kwaliteiten om naar te zoeken in al uw BureauPartners. Deze moeten het gevoel hebben dat ze de kern vormen van het DNA en de dagelijkse activiteiten van elk bureau: uw BureauPartners moeten leven voor en gefocust zijn op de beste ideeën die resultaten opleveren-ongeacht wie ze heeft bedacht.

  • zelfbewustzijn van de belangrijkste sterke punten en de rol die elk speelt in het geïntegreerde team.
  • werkt proactief met andere agentschapspartners zonder klantleiding/mandaat om samen te werken, grote ideeën te bedenken en uit te voeren.
  • zoals elke relatie vereist het bevorderen van samenwerking tussen meerdere bureaus inspanning, open communicatie, duidelijke doelen en statistieken — en duidelijke richting. Maar de inspanning loont altijd groot en levert resultaten op. Net als die ” A ” die je kreeg op het groepsproject op school. En wie weet heb je onderweg misschien wat plezier en vorm je lange, diepe relaties met zowel klanten als andere partnerbureaus die jaar na jaar tot geweldig werk leiden.

    Plaats een reactie