Hoe meerdere inboxen en Accounts in Gmail te beheren

mijn e-mail inbox fungeert als mijn to-do lijst. Sommige van mijn e-mails zijn threads rond een lopend project, sommige gaan over een relatie die ik werk met een nieuwe schrijver, en elk vereist een bepaalde reactie en prioriteit in mijn dag.

dat is waar Gmail ‘ s “Multiple inboxen” kunnen helpen.

Contents

kan ik meerdere Gmail-Accounts hebben?

Het korte antwoord is: “ja, je kunt meerdere Gmail-accounts hebben.”Veel professionals hebben zowel een persoonlijk Gmail-account als een zakelijk Gmail-account gekoppeld aan hun CRM. Als u een verkoper bent, kunt u bepaalde accountgroottes of leadfases organiseren in verschillende Gmail-inboxen of-accounts.

veel mensen hebben ook een apart Gmail-account voor spammail. Op die manier, wanneer u een e-mailadres moet invoeren om toegang te krijgen tot gated content of een speciale aanbieding te ontvangen, ontvangt u geen marketing-e-mails naar uw professionele inbox.

Gmail Multiple inboxen

Multiple inboxen zijn mini-inboxen die Google aanbiedt in uw primaire inbox. Organiseer je postvak IN in secties op basis van het e-mailtype, onderwerp of persoonlijke voorkeur. Het is vermeldenswaard dat u niet meerdere inboxen kunt implementeren als u Gmail-promoties, sociale media, Updates of Forumtabbladen gebruikt.

laten we eerst enkele termen definiëren:

  • primaire Inbox: Dit is de belangrijkste Gmail-inbox die de meeste gebruikers momenteel hebben. Het slaat al uw e-mail op wanneer deze binnenkomt en verlaat deze sectie alleen wanneer u een e-mail archiveert of naar een andere map verplaatst.
  • meerdere inboxen: dit zijn de nieuwe mini-inboxen die we naast je primaire inbox maken om je inbox in meerdere secties te organiseren op basis van het e-mailtype. Ze kunnen alleen worden geïmplementeerd voor accounts die geen Gmail ‘ s Promotions/etc-tabbladen gebruiken.

geïnteresseerd in meerdere inboxen? Hieronder staan de zeven stappen die ik heb genomen om de mijne te organiseren en te implementeren.

als gevolg hiervan bespaar ik uren tijd in mijn dagelijkse e-mailroutine-en jij kunt dat ook.

1. Navigeer naar je Gmail-Instellingen.

klik gewoon op het tandwielpictogram rechtsboven in uw primaire Gmail-inbox. Selecteer onder de vervolgkeuzelijst die verschijnt “Instellingen.”

 navigeren naar je Gmail-Instellingen.

2. Klik in de bovenste navigatie die verschijnt op ” Geavanceerd.”

 setup multiple Gmail inboxen

3. Scroll naar beneden naar ” meerdere inboxen “en selecteer” Inschakelen.”

klik op “Wijzigingen opslaan”, waarna Gmail je automatisch terugstuurt naar je inbox. Maar we zijn nog niet klaar …

meerdere inboxen inschakelen in Gmail

4. Maak labels voor elk e-mailtype dat u wilt embedden.

in het linkerdeelvenster van uw postvak in scrolt u naar beneden en klikt u op “Meer”, “nieuw label maken”, u kunt de verschillende groepen maken waarin u uw verschillende e-mailtypen wilt e-mailen. Voer uw labelnaam in en klik op “Create.”

 Creating labels for email types

Ik vind het leuk om mijn inboxen te organiseren op basis van de prioriteit van de e-mail. Sommige van mijn e-mails hebben een antwoord nodig, zelfs als ik ze niet meteen kan bereiken. Andere Zijn to-do lijstitems die ik gewoon niet kan vergeten. De resterende e-mails worden items die ik in een backlog kan opslaan om naar terug te keren.

– Pro Tip –

om extra georganiseerd te zijn in mijn inbox, kleur Ik elk label. Wanneer ik op het pijltje naar beneden naast het label in het linkerpaneel klik, selecteer ik gewoon “Labelkleur”, waardoor ik mijn meerdere inboxen visueel weer kan geven.

5. Met uw labels gemaakt, navigeer terug naar ” Instellingen.”

Navigeer naar en klik op het tandwielpictogram, “Instellingen”, en klik vervolgens op” meerdere inboxen ” in de bovenste navigatie.

 Creating labels for Gmail inboxen

6. Stel nu de labels in die u in uw postvakken wilt weergeven.

Onder “Huidige zoekopdrachten voor de meerdere postvakken” voer ik de extra postvakken in die ik graag in mijn postvak IN wil hebben. Deze komen overeen met de labels die ik in Stap vier heb genoemd. Om deze postvakken goed weer te geven, moet u het formaat “is:label-name” gebruiken.”Uw query’ s moeten kleine letters zijn en streepjes gebruiken in plaats van spaties.

 Current searches for multiple inboxen

u kunt ook het maximale aantal e-mails selecteren dat tegelijkertijd in elk postvak IN kan verschijnen onder “Maximale paginagrootte”. Ik kies er ook voor om mijn nieuwe veelvouden inboxen rechts van mijn hoofdinbox te laten verschijnen (zoals te zien is in de visuele in stap zeven).

– Pro Tip –

om me te helpen mijn “te doen” e-mails af te handelen, plan ik vaak e-mailherinneringen met HubSpot Sales Hub. Op die manier kan ik e-mailen-mezelf eraan herinneren wanneer ik een taak moet voltooien door de e-mail in te plannen om in mijn inbox te komen wanneer het moet.

7. Klik op “Wijzigingen opslaan” om terug te gaan naar uw georganiseerde inbox.

Voila! Je nieuwe inbox zou er nu ongeveer zo uit moeten zien als die hieronder.

 Saving changes in an organized inbox

als de meerdere Postvak IN-vensters niet verschijnen, navigeer dan naar het tandwielpictogram, “Instellingen”, “Postvak In” en zorg ervoor dat “primair” de enige geselecteerde optie is in de sectie “Categorieën”.

 Labeling your categories in Gmail

laten we vervolgens de stappen bekijken om één inbox te gebruiken voor meerdere Gmail-accounts.

meerdere Gmail-Accounts één postvak in

  1. Navigeer naar je “Accounts” – instellingen.
  2. voeg het secundaire Gmail-account toe aan het primaire Gmail-account.
  3. klik op de knop “verificatie verzenden”.
  4. Navigeer naar de Instellingen “Forwarding and POP/IMAP” van het secundaire account.
  5. voeg het e-mailadres van het primaire account toe aan de Instellingen “doorsturen”.
  6. voeg het e-mailadres van het primaire account toe aan de Instellingen “doorsturen”.
  7. bevestig het doorsturen e-mailadres.
  8. selecteer een doorstuuroptie.

als je meerdere Gmail-accounts hebt, kun je een primaire postvak IN kiezen om vanuit te verzenden en je secundaire accounts samenvoegen met de primaire. Hieronder bekijken we de stappen om dit in te stellen.

1. Navigeer naar uw “Accounts” – instellingen.

als er één Gmail-account is dat u vaker controleert dan andere, gebruikt u dit als uw primaire postvak in. Navigeer naar het tandwielpictogram, klik op ” Instellingen “en klik vervolgens op” Accounts ” in de bovenste navigatie.

 M1-Step 1

2. Voeg het secundaire Gmail-account toe aan het primaire Gmail-account.

klik in de sectie “E-mail verzenden als:” op de link “Voeg nog een e-mail toe”.

 How to add a secondary Gmail account

typ vervolgens uw volledige naam en het secundaire e-mailadres dat u wilt toevoegen. U kunt ervoor kiezen om het selectievakje links van “behandelen als een alias” aan te vinken of uit te schakelen (zie dit Google-artikel voor meer informatie).

 adding another email address you own to Gmail

het selectievakje betekent dat e-mails die naar het secundaire e-mailadres worden verzonden, worden weergegeven in de inbox van het primaire Gmail-account, wat het doel is dat we in dit voorbeeld proberen te bereiken. Nadat u het vakje hebt aangevinkt, klikt u op de knop “Volgende Stap >>”.

3. Klik op de knop “verificatie verzenden”.

klik op de knop “verificatie verzenden” om een bevestigingsmail te sturen naar de inbox van uw secundaire Gmail-account.

 druk op de knop 'verificatie verzenden' in Gmail

4. Voer de verificatiecode in.

nadat u de bevestigingsmail hebt ontvangen, kopieert u de verificatiecode, plakt u deze in het veld met de tekst “Enter and verify the confirmation code” en klikt u op de knop “Verify”.

 Voer de verificatiecode in.

5. Navigeer naar de Instellingen “Forwarding en POP/IMAP” van het secundaire account.

De volgende stap is om de e-mails door te sturen van het secundaire account naar het primaire account. Navigeer naar de “Instellingen” van het secundaire account en klik op het tabblad “doorsturen en POP/IMAP” in de bovenste navigatie.

 forwarding and pop/imap settings in Gmail

6. Voeg het e-mailadres van het primaire account toe aan de Instellingen “doorsturen”.

klik in het gedeelte “doorsturen” op de knop “een doorstuuradres toevoegen”. Dit is waar u het e-mailadres voor het primaire account invoert. Klik op de knop” Volgende “en vervolgens op de knop” Bevestigen”. Er verschijnt een pop-upvenster, U klikt op de knop “Doorgaan” en er wordt een bevestigingsmail naar uw primaire Gmail-account verzonden.

 M1-Step 6

7. Bevestig het doorsturen e-mailadres.

kopieer de bevestigingscode uit de e-mail en plak deze in het veld bevestigingscode in de Instellingen “doorsturen” in uw secundaire Gmail-account. Klik op de knop “Verifiëren”.

 confirming forwarding email address in Gmail

8. Selecteer een doorstuuroptie.

klik ten slotte op het selectievakje “Een kopie van inkomende e-mail doorsturen naar …” en selecteer een doorstuuroptie in de vervolgkeuzelijst.

 forwarding options in Gmail

zodra een optie is geselecteerd, worden e-mails van uw secundaire Gmail-account doorgestuurd naar uw primaire Gmail-account. Als u al uw e-mails op één plek hebt, bespaart u tijd en wordt het gemakkelijker om meerdere inboxen te beheren.

als je nog productiever wilt zijn, bekijk dan deze Chrome-sneltoetsen.

Plaats een reactie