Hoe maak je van je medewerkers sociale ambassadeurs voor je merk

Effectieve sociale reikwijdte is snel uitgegroeid tot een noodzaak voor marketeers in de B2B-ruimte. Met LinkedIn ’s 332 miljoen gebruikers in 200 landen en Twitter’ s 284 miljoen gebruikers die 500 miljoen tweets per dag verzenden, is het gemakkelijk om te zien waarom sociale media niet kunnen worden genegeerd. De kans is groot dat deze kanalen directe toegang bieden tot de leidinggevenden die uw bedrijf probeert te bereiken.

zelfs met kennis van het belang van een gezonde sociale voetafdruk, slaan veel bedrijven de belangrijkste stap over die de betrokkenheid en het webverkeer exponentieel kan vergroten. Uw team moet aan de frontlinie staan van uw sociale inspanningen-met behulp van hun profielen om uw bedrijfsinhoud te delen, of dat nu persberichten, blogs of artikelen zijn. Simpel gezegd, als je je team niet vraagt om te helpen met je sociale marketing, mis je een grote kans.

een recent onderzoek onder B2B-bedrijven in de groeifase, uitgevoerd tijdens de Industry Leadership Summit in November vorig jaar, toonde aan dat bedrijven het idee omarmen om individuen in te schakelen om bedrijfsdoelen te ondersteunen via hun sociale mediakanalen. 89 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders gaf zelfs aan dat ze werknemers hebben gevraagd om bedrijfspromoties online te plaatsen. Van die 89% vragen velen (33%) echter niet regelmatig om aandelen.

waarom je een Team nodig hebt

Het inschakelen van elke medewerker om de sociale aanwezigheid van uw bedrijf te vergroten, kan klinken als een onoverkomelijke taak . Je denkt misschien zelfs dat sommige mensen geen connecties hebben die ertoe doen, maar er zijn veel redenen om het toch te vragen.

ten eerste moeten uw werknemers uw grootste pleitbezorgers zijn-iedereen die cultureel geschikt is voor uw bedrijf, zou meer dan blij moeten zijn om de sociale betrokkenheid te vergroten om bedrijfsdoelen te bevorderen. Bovendien, vooral voor service-gebaseerde bedrijven, is het veilig om aan te nemen dat veel leden van uw team verbonden zijn met de exacte mensen die u wilt bereiken of op zijn minst mensen die het oor van uw doelgroep hebben.

social media is een spel. Simpel gezegd, naarmate meer mensen interactie hebben met je berichten, zal je inhoud voor meer mensen verschijnen. Als uw werknemers op Twitter hashtags gebruiken in tweets of zelfs bedrijfsberichten retweeten, neemt de zichtbaarheid van uw inhoud toe wanneer anderen naar een specifieke hashtag zoeken.

LinkedIn is een beetje anders. Terwijl Twitter zich (voorlopig) aan een strikt chronologische tijdlijn houdt, gebruikt LinkedIn een algoritme om te bepalen hoeveel volgers van uw bedrijf uw inhoud zien. Berichten die binnen de eerste paar uur shares, likes en Reacties verzamelen, worden als belangrijk gemarkeerd en zichtbaar gemaakt op de homepages van meer gebruikers. Dit betekent dat door uw werknemers snel te laten communiceren met uw inhoud, deze zichtbaarder wordt voor uw bestaande volgers en hun connecties die u mogelijk niet volgen op het platform.

de vraag maken

De truc om je team succesvol te betrekken is om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Als je ze eenmaal hebt opgeleid over de basisprincipes van hoe ze moeten delen, hoeven ze niet veel tijd online door te brengen om een verschil te maken. Sterker nog, met een succesvolle planning van het marketingteam kunnen werknemers in minder dan 5 minuten per week een enorme impact hebben op sociale media. Door de ask snel en eenvoudig te beheren, kunt u het team betrekken bij sociale activiteiten zonder tijd te verspillen of hen het gevoel te geven dat ze zich gekoopt voelen voor verkoopactiviteiten waarvoor ze zich nooit hebben aangemeld.

het is de verantwoordelijkheid van het marketingteam om te bepalen wat er gedeeld moet worden, de boodschap in te kaderen en een specifieke “vraag” van het team te maken. Een manier om dit te doen is door middel van een e-mail sociale push.

probeer dit eens. Stuur een e-mail naar je team waarin je precies uiteenzet wat je wilt dat ze doen op sociale media om de inhoud van je bedrijf te promoten. Wekelijks is het beste, maar als je nog steeds bezig bent met het ontwikkelen van wekelijkse inhoud, doe dit dan zeker elke keer dat je iets te posten hebt. Een goede sociale push zal vier basisonderdelen bevatten:

1) Updates over sociale vooruitgang 

in het begin zal dit zijn waar je uitlegt waarom je om de steun van het team vraagt, maar het zal snel veranderen in een plek om sociale overwinningen te vieren. Geef analyses, markeer nieuwe volgers of deel groeistatistieken om mensen gemotiveerd te houden. 

2) Call to Action om één belangrijke Update te delen

als je te veel dingen tegelijk probeert te promoten, verliezen je werknemers hun interesse. Kies de meest dringende update, deel deze op de LinkedIn-pagina van het bedrijf en vraag specifiek dat iedereen de post van het bedrijf deelt. Geef een link naar de bedrijfspagina rechtstreeks in de e-mail.

3) lijst van alle recente Nieuws

Dit kunnen andere artikelen, blogs of persberichten over het bedrijf zijn die op tijd zijn. Je zult merken dat je grootste sociale ambassadeurs deze updates zullen delen, ook al zijn ze niet de wekelijkse focus. Zorg ervoor dat u een dienst gebruikt om tracking links te maken.

4) vooraf gemaakte Tweets

schrijf één tweet voor elk van de updates in Sectie 3 die rechtstreeks in de Twitter-feed van de werknemer kan worden geplaatst. Deze tweets moeten worden afgestemd op het perspectief van de werknemer, inclusief hashtags, een traceerbare link en de Twitter-handle van het bedrijf. U kunt zelfs gebruik maken van een dienst zoals Click To Tweet om berichten te maken. Het gemakkelijk maken om deel te nemen zal de belangrijkste factor zijn.  

zodra je je eerste sociale push hebt opgeschreven, vraag je de CEO om het uit te sturen. U zult versteld staan hoeveel werknemers zullen deelnemen wanneer er Executive buy-in en ondersteuning direct uit de poort is. Zorg ervoor dat u uw groei bijhoudt, zodat u statistieken kunt delen met uw werknemers. Zorg ervoor dat u hen laat weten dat uw prestaties op sociaal en zakelijk gebied te danken zijn aan uw sterke leger van sociale ambassadeurs. 

Plaats een reactie