Hoe maak je een succesvolle Grassroots Marketing campagne [+voorbeelden]

Wanneer Ik probeer te denken aan marketingcampagnes die emotioneel en gedenkwaardig waren, een van de eerste die in me opkomt is de dove real beauty campagne.

De reden?Dove gebruikt grassroots marketingstrategieën om gerichte inhoud te creëren die hun publiek wil delen met iedereen die ze kennen.

als marketeer lijkt dat misschien een ontmoedigende taak. Grassroots marketing kan echter kosteneffectief en haalbaar zijn voor elk merk.

hieronder bekijken we grassroots marketing van de beste strategieën tot voorbeelden die je eigen campagnes zullen inspireren.

Wat is grassroots marketing?

Grassroots marketing is een strategie waarbij merken content creëren die zeer gericht is op een niche of specifiek publiek. Het doel is om een doelgroep te bereiken met inhoud die hen inspireert om uw boodschap te versterken en te delen. Het is als mond tot mond marketing x10.Grassroots marketing is vergelijkbaar met virale marketing omdat het doel is om inhoud te maken die uw publiek wil delen. Dit kan echter kosteneffectiever zijn, omdat u een campagne bouwt die is gericht op een kleiner, specifiek publiek.

deze campagnes zullen anders zijn dan uw dagelijkse marketingcampagnes omdat uw doel is om een klein publiek te inspireren om actie te ondernemen. Met andere marketingcampagnes hoopt u waarschijnlijk een groot aantal mensen te bereiken. Met grassroots marketing creëert u echter zeer specifieke inhoud in de hoop dat uw publiek uw boodschap voor u zal delen.

Grassroots Marketing strategieën

  1. ken je doelgroep.
  2. wees creatief en inspireer actie.
  3. Focus op storytelling.
  4. start hyperlokaal.
  5. gebruik reviews in je voordeel.
  6. maak YouTube-inhoud.

1. Ken je doelgroep.

Het is waar, het zal belangrijk zijn voor u om uw publiek te kennen voor elke marketingcampagne. Met grassroots marketing is het echter een noodzaak.

het hele concept van grassroots marketing is dat uw publiek uw inhoud voor u zal delen. Toch zullen ze dat niet doen als je inhoud hen niet inspireert.

voordat je aan de slag gaat met grassroots marketing, moet je weten wat je publiek motiveert en inspireert. Zoek uit waar ze om geven en creëer content rondom dat.

2. Wees creatief en inspireer actie.

nogmaals, uw grassroots marketingcontent moet uw publiek inspireren om actie te ondernemen. Maar je vraagt je misschien af: “hoe doe ik dat?”

een manier is om creatief te zijn en een beweging te starten. Uw inhoud hoeft niet politiek te zijn, maar het moet inspirerend en herkenbaar zijn.

3. Focus op storytelling.

hoewel ik misschien bevooroordeeld ben omdat ik een schrijver ben, zijn de beste grassroots marketingcampagnes gericht op verhalen vertellen.

idealiter zal uw inhoud de emoties van uw publiek verkennen. Als je doelgroep bijvoorbeeld ouders is, kun je een video maken die is gericht op de ouder/kind relatie. Dit zal trekken aan hun hartstringen en maken ze willen delen met hun vrienden.

denk in feite aan grassroots marketing als een manier om de verhalen van je publiek te vertellen. Als ze zich vertegenwoordigd voelen door uw inhoud, zullen ze het wild delen.

4. Start hyperlokaal.

Het lijkt misschien alsof grassroots marketing gaat over het creëren van virale inhoud, maar geen grassroots campagne begon op die manier.

met grassroots marketing moet uw inhoud laser gericht zijn op uw doelgroep. Het doel is om nationale aandacht te krijgen door pure deelbaarheid en mond-tot-mondreclame.

5. Gebruik reviews in je voordeel.

een strategie voor je grassroots-campagne zou moeten zijn om je te concentreren op het krijgen van beoordelingen. Je moet tijd besteden aan het opbouwen van je reputatie op Yelp of Google reviews, zodat je online organische aandacht kunt krijgen.

een jaar geleden begon ik bijvoorbeeld alles te horen over dit ding dat een Hydro-fles wordt genoemd. Ik zag de recensies en hoorde mensen er maandenlang over praten. Uiteindelijk besloot ik er een te kopen, ook al had ik letterlijk nog nooit een waterfles gebruikt in mijn dagelijks leven.

dat is het resultaat van een geweldige grassroots marketingcampagne.

met beoordelingen van tevreden klanten die je boodschap versterken, kun je mensen bereiken die je oorspronkelijk niet eens als doelwit had.

6. Maak YouTube content.

YouTube is een van de beste kanalen om uw grassroots marketingcontent te verspreiden. Op dit sociale mediaplatform kunt u zeer gerichte inhoud delen die educatief, nuttig en emotioneel is.

als je video door je publiek wordt gedeeld, kun je nog meer mensen organisch bereiken omdat je video misschien beter scoort.

Grassroots Marketing ideeën

1. Sms je klant.

met grassroots marketing is het belangrijk om creatief te zijn met hoe je je publiek bereikt. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van tekstmarketing.

met SMS-berichten kunt u een echt gesprek voeren met uw klanten. U kunt er meer over te weten komen, ze One-touch enquêtes sturen of gerichte marketing aanbieden op basis van hun feedback.

De truc met tekstmarketing is om alleen berichten te sturen naar klanten die zich hebben aangemeld om uw teksten te ontvangen. Niemand wil een willekeurige tekst van een onbekend nummer.

2. Inclusief visuals.

bijna elke grassroots marketingcampagne moet gericht zijn op de visuals.

in een HubSpot-enquête uit 2018 wilde 54% van de consumenten meer videocontent zien van een merk of bedrijf dat ze ondersteunen.

Visuele content is wat je publiek wil zien. Bovendien is het belangrijkste idee dat grassroots marketing deelbaar is en visuele inhoud gemakkelijker te delen is.

3. Vergeet een call-to-action niet.

niet om een dood paard te verslaan, maar je grassroots marketingcampagne moet actie inspireren. Om dit te doen, moet u een call-to-action opnemen in uw campagne.

met succesvolle grassroots marketing heeft uw doelgroep uw inhoud gedeeld met hun vrienden. Nu je de aandacht van mensen hebt, moet je beslissen wat je ermee doet. U kunt bijvoorbeeld mensen vragen om te doneren aan een goed doel of een product te kopen.

4. Steun een zaak.

een snelle en eenvoudige manier om grassroots marketing in uw strategie te implementeren is om een doel te ondersteunenwaar je publiek om geeft.

wanneer mensen zien dat uw bedrijf liefdadig is, zullen ze u eerder vertrouwen en hebben ze positieve associaties met uw merk.

u kunt een goed doel steunen door te doneren, uw publiek aan te moedigen te doneren, de boodschap van een goed doel te versterken en weer te geven of de doelen die u steunt op uw website op te sommen.

wanneer uw inhoud is gericht op filantropische inspanningen, is de kans groter dat uw publiek het deelt.

5. Gebruik influencers.

Influencer marketing is een moderne versie van grassroots marketing.

De theorie is dat wanneer invloedrijke mensen je merk promoten, je publiek eerder die boodschap deelt en geïnspireerd wordt om actie te ondernemen.

om aan de slag te gaan, kunt u influencers in uw niche gratis producten of kortingen sturen. Hopelijk zal dat hen inspireren om over uw merk te praten en het woord te verspreiden.

Grassroots Marketing voorbeelden

1. Extra Kauwgom Reclame.

Ik huil meestal niet als ik reclame op TV zie. Extra Gum heeft me echter emotioneel gemaakt met verschillende van hun grassroots marketingcampagnes.

Deze eerste commercial vertelt het verhaal van een vader en dochter die een band kregen over het maken van origami vogels van extra kauwgom verpakkingen. Dit is niet uitgezonden sinds 2015, maar het was een van de eerste campagnes waar ik aan dacht toen ik dacht aan grassroots marketing.

in deze tweede commercial zien we het liefdesverhaal van een stel dat elkaar ontmoet op de middelbare school, verliefd wordt en hun liefdesverhaal vastlegt door te tekenen op Extra kauwgomverpakkingen. Nogmaals, dit laatste werd meer dan een jaar geleden uitgezonden, maar ik herinnerde het me vanwege de emotionele verhalen.

beide commercials zijn bedoeld om aan je hart te trekken en je te inspireren om ze te delen met je familie en vrienden.

2. Als Ice Bucket Challenge.

In 2014 ging de ALS ice bucket challenge viral. Het concept was dat je een video zou nemen die een emmer ijswater over jezelf zou gieten en dan iemand anders zou uitdagen om hetzelfde te doen. Als je meedoet, moet je geld doneren aan de ALS Association.

voordat deze campagne viraal ging, hadden mensen het niet echt over ALS. In feite hebben veel mensen misschien niet eens van de ziekte gehoord. Zo Weet je dat dit een succesvolle grassroots marketingcampagne was.

Het begon met een klein idee en groeide uit tot een landelijke campagne.

om deze uitdaging deelbaar te maken, moest iedereen die deelnam een vriend nomineren om het te doen.

deze grassroots campagne startte een beweging, inspireerde actie en steunde een zaak. Bovendien raakten beroemdheden en invloedrijke mensen betrokken.

Hieronder staan een paar foto ‘ s van de beroemdheden die deelnamen aan het delen van de grassroots-campagne.

 Bill Gates neemt deel aan de ALS ice bucket challenge.

Afbeelding

Jimmy Fallon en de ALS ijsemmer uitdaging.

Image

3. Dove Real Beauty Campagne.

Dit is een van mijn favoriete grassroots marketing campagnes. Daarom moet het twee keer genoemd worden.in de Dove Real Beauty-campagne liet Dove een forensische kunstenaar vrouwen tekenen zoals ze zichzelf zagen en vervolgens zoals vreemden hen zagen.

Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe grassroots content eruit zal zien als je je publiek intiem kent. Door het publiek van echte vrouwen te kennen, kon Dove een beweging starten. Deze video heeft meer dan 68 miljoen views op YouTube.

De krachtige video noemde het product nauwelijks, maar inspireerde vrouwen over de hele wereld.Grassroots marketing is een geweldige manier om je te concentreren op het bereiken van je publiek, in de hoop dat ze je campagne zullen delen met mensen die ze kennen. Kortom, het is mond-tot-mondreclame op zijn best.

Plaats een reactie