Hoe lang moeten blogposts zijn in 2021? [Nieuwe Gegevens]

als je een blogger bent, heb je je redacteur waarschijnlijk vaker gevraagd “hoe lang moet deze blogpost zijn” dan je zou willen toegeven.

en meestal hoor je een antwoord dat ongeveer zo klinkt: “hoe lang het ook moet zijn.”

Er zit zeker een klompje waarheid in-je moet jezelf niet verplichten tot een aantal personages dat te laag of te hoog is. Elke ervaren blogger zal je echter vertellen dat er een ideale lengte of bereik is voor hoe lang je blogposts moeten zijn, vooral als je rekening houdt met bepaalde criteria zoals je publiek, het onderwerp, de structuur van de post en wat je belangrijkste promotiekanaal is.

we hebben hier bij HubSpot duizenden blogposts gepubliceerd en we hebben onze best presterende berichten geanalyseerd om te zien hoe de lengte van de blogpost het succes op al deze gebieden beïnvloedt.

Lees verder om te zien hoe lang je blogposts in 2020 moeten zijn.

ideale blogpost lengte voor SEO 2021

voor SEO moet de ideale blogpost lengte 2.100-2.400 woorden zijn, volgens HubSpot-gegevens. We hebben de lengte van onze 50 meest gelezen blogposts in 2019 gemiddeld genomen, wat een gemiddeld aantal woorden van 2.330 opleverde. De lengte van de individuele blogposts varieerde van 333 tot 5.581 woorden, met een gemiddelde lengte van 2.164 woorden.

maar voordat je je blogpost van 2.300 woorden gaat schrijven, moet je er rekening mee houden dat niet alle blogposts super lang hoeven te zijn — in feite waren 16 van onze top 50 gelezen berichten (of ongeveer een derde) minder dan 1.500 woorden, dus er is nog steeds genoeg gelegenheid om je berichten te rangschikken, zelfs met een lager aantal woorden.

Dit kan worden bereikt door het volgen van SEO best practices, waaronder:

 • juiste backlinking.
 • een poging om Google ‘ s featured snippet vast te leggen.
 • alt-tekst toevoegen.
 • zoek de juiste keywords.
 • het bereiken van domein-en onderwerpautoriteit.
 • Het opnemen van media-rijke inhoud in uw post lichaam (video ‘ s, sociale media embeds, enz.).

voor een overzicht van alles wat nodig is om een blogpost te laten rangschikken op Google buiten de woordlengte, bekijk deze blogpost.

ideale blogpost lengte voor Lead Generatie

helaas is er vaak een disconnect tussen de berichten dieverkeer genereren en dieleads of nieuwe contacten voor uw bedrijf genereren.

meestal doen berichten die meer verkeer krijgen dit omdat ze worden gezocht door een breder publiek, wat soms betekent dat het onderwerp waarover je hebt geschreven meer generiek is en niet nauw aansluit bij je bedrijf.

om deze kloof aan te pakken, hebben we gekeken naar de 50 berichten die de meeste netto nieuwe leads voor HubSpot in 2019 hebben opgeleverd om te zien of er een verschil was in gemiddelde lengte en om te zien of schrijvers de postlengte moeten aanpassen voor berichten die zijn geschreven om leads te genereren.

Spoiler alert: er was, en ze zouden moeten.

op basis van de gegevens van HubSpot is de ideale lengte van een blogpost die bedoeld is om leads te genereren 2.500 woorden. De 50 berichten die in 2019 de meeste leads genereerden, waren gemiddeld 2.569 woorden lang en hadden een mediane lengte van 2.529 woorden, wat ongeveer 250 en 400 woorden langer is dan het gemiddelde en de mediane lengte van de meest gelezen blogposts. De langste post in dit cohort was 8.197 woorden, of ongeveer 2.500 woorden langer dan de langste meest gelezen post.

dus voor een blogpost die bedoeld is om uw contactdatabase op te bouwen, werkt het schrijven van langere inhoud zeker in uw voordeel. Langere inhoud versterkt je kennis en autoriteit over een onderwerp — vooral als het een trefwoord of een onderwerp is voor een zeer specifiek publiek. Wanneer uw dekking meer diepgaand is voor deze ideeën, verhoogt u uw kansen om beter te rangschikken — en hoewel uw publiek misschien kleiner is, zijn uw kansen om lezers om te zetten in leads veel groter.

ideale lengte van blogposts voor verschillende soorten blogposts

We stopten daar niet: er zijn verschillende soorten en formaten van blogposts, dus we wilden zien hoe de lengte van blogposts de prestaties van deze verschillende poststructuren beïnvloedde.

u kunt deze zes gratis blogpostsjablonen gebruiken om voor elk van de onderstaande blogtypen de perfecte lengte voor uw onderwerp uit te bouwen. 

 blog post templates for google docs

Download Now

Hoe lang moeten pijlerpagina ‘ s zijn?

Pijlerpagina ‘ s moeten ongeveer 4.000 woorden bevatten, omdat ze aanzienlijk meer inhoud moeten bevatten dan een gemiddelde blogpost.

een pijlerpagina is uw poging om de allesomvattende gids te zijn voor een bepaald onderwerp dat als een blogpost op Internet beschikbaar is. Deze berichten dienen als de” pijler ” van een cluster van blogberichten, die allemaal betrekking hebben op het onderwerp dat in de pijler wordt uitgelegd. U kunt meer te weten komen over pijlerpagina ‘ s door de onderstaande video te bekijken.

om te komen tot de voorgestelde 4.000 woorden blogpost lengte, we gemiddeld de lengte van onze meest gelezen pijler pagina ‘ s in 2019 en vond een gemiddelde van 4.048 woorden en een mediane lengte van 3.639 woorden. De lengte van de woorden voor deze pijlerpagina ‘ s varieerde van 2.137 tot 10.939 woorden.

dat aantal woorden lijkt misschien eng, maar houd in gedachten hoe uitgebreid het werk dat in pijlerpagina ‘ s gaat — en de inhoud die ze behandelen — zou moeten zijn. Pijlerpagina ‘ s moeten enkele dagen duren om te schrijven, meerdere s te citeren en te linken naar al uw gerelateerde blogposts over het onderwerp. Het werk zal echter vruchten afwerpen en u zult waarschijnlijk meer verkeer zien naar de pijlerpost en de ondersteunende clusterinhoud.

hulp nodig om aan de slag te gaan met het schrijven van pijlerpagina ‘ s? Probeer onze gratis blogpostsjablonen te gebruiken voor het organiseren en schrijven van uw pijlerpagina ‘ s.

Hoe lang moeten listicles zijn?

Listicles, of lijst blog posts, moet 2.300-2.600 woorden.

lijst blogposts zijn waarschijnlijk het meest toegankelijke blogpostformaat voor nieuwe bloggers. Iedereen kan een blogpost maken door een paar voorbeelden, tools, res of ideeën voor een bepaald onderwerp op te sommen en uit te leggen. Als het gaat om de lengte van deze blogposts, lijkt het erop dat de vuistregel is: hoe meer voorbeelden, hoe beter.de meest gelezen lijsten van HubSpot in 2019 waren gemiddeld 2.574 woorden en hadden een gemiddelde lengte van 2.332 woorden. Ze waren tussen de 1.040 en 5.581 woorden lang. Al deze cijfers zijn ongeveer hetzelfde of hoger dan de lengtes voor de gemiddelde blogpost, wat suggereert dat lijstblogberichten beter presteren als ze langer zijn.

en als je erover nadenkt, is dit volkomen logisch. Als je zoekt naar een lijst met ideeën of voorbeelden, zie je dan liever een lijst van vijf of een lijst van vijftig? Dit berichtformaat vereist veel lijstitems-bij voorkeur met afbeeldingen, uitleg en links naar hun originele s-dus doe de moeite om een gezaghebbende en volledige lijst voor uw lezers op te bouwen.

u kunt deze gratis listicle blog post templates gebruiken om vandaag nog aan de slag te gaan met het schrijven van uw lijstberichten.

Hoe lang moeten” how-to ” blogposts zijn?

blogposts moeten tussen de 1.700 en 2.100 woorden zijn.

omdat how-to berichten beschrijven, nou ja, hoe je iets moet doen, hangt de ideale lengte van de blogpost af van hoe moeilijk het is om te doen wat je uitlegt hoe je moet doen. Deze blogpost over het typen van de schouderophalende emoji bestaat bijvoorbeeld uit iets meer dan 300 woorden, terwijl deze blogpost over het starten van een bedrijf meer dan 8.000 woorden bevat.

voor onze top-read how-to blogposts zagen we een gemiddelde lengte van 2.151 woorden en een mediaan van 1.669 woorden. Hoewel dit een vrij groot bereik is, zou het niet te verrassend moeten zijn, omdat lezers niet te veel-of erger-te weinig informatie nodig hebben over hoe ze hun gewenste taak kunnen volbrengen.

Voor het eerst een blog schrijven? Vergeet niet dat ze beknopt en duidelijk moeten zijn, sectiekoppen moeten bevatten en weinig of niets aan de verbeelding moeten overlaten. Lezers komen naar je toe voor instructie, niet voor inspiratie, dus zorg ervoor dat het bericht je gekozen onderwerp beknopt behandelt. U kunt ook deze how-to blogpost sjabloon gebruiken als u hulp nodig hebt bij het organiseren en schrijven van de post.

Hoe lang moeten ‘Wat is’ blogposts zijn?

“Wat is” – Berichten, of blogberichten die een vraag beantwoorden (zoals degene die je nu leest), moeten tussen de 1.300 en 1.700 woorden zijn (wat deze is!).

Dit soort berichten is zeker het posterkind voor het maken van blogposts ” zolang ze dat moeten zijn. Wanneer lezers zoeken naar wat, wie of wanneer iets is, willen ze meestal een snel antwoord of uitleg. Op basis van onze gegevens komt het vastlopen van lezers met te veel onnodige informatie niet altijd overeen met meer weergaven-30% van de meest gelezen “Wat is” – berichten van HubSpot zijn minder dan 1.000 woorden.

als je hulp nodig hebt bij het structureren van deze berichten en het kort houden ervan, probeer dan deze blogpostsjablonen te gebruiken.

minimale blogpost lengte

technisch gezien is er geen officieel minimum voor blogpost lengte, hoewel Yoast ten minste 300 woorden aanbeveelt. Dat gezegd hebbende, HubSpot-gegevens suggereren dat het schrijven van langere berichten de regel moet zijn in plaats van de uitzondering voor je blog. Deze praktijk zal uw website helpen autoriteit op te bouwen in de ogen van zoekmachines, wat kan helpen kortere blogposts beter te rangschikken.

over het algemeen is het gemakkelijker om langere inhoud te rangschikken”, zegt Aja Frost, Hoofd Content SEO van HubSpot. “Maar tenzij je honderden [blog] pagina’ s publiceert met minder dan 100 woorden, krijg je geen dunne inhoud.”

hoewel langere blogposts de neiging hebben om het beste te presteren, wil dat niet zeggen dat elke blogpost die je publiceert meer dan 2000 woorden moet zijn. Als je het gevoel hebt dat je je onderwerp goed genoeg hebt behandeld in 300, 800 of 1.000 woorden, dan is het zo.

aan de slag met je blogposts

nu je weet hoe lang je blogposts moeten zijn, is het tijd om te beginnen met schrijven! We hebben een lijst samengesteld met res die u vandaag kunt gebruiken om uw blog succesvoller te maken.

 • Een gids over het starten van een Blog
 • een blogpost over het schrijven van een Blog (vergeef ons alsjeblieft dat we zo meta zijn)
 • een verzameling gratis Blogpostsjablonen [Download nu]
 • CMS-Software om uw bloginhoud te hosten
 • Marketinganalysesoftware om de prestaties van blogposts te meten

 

Plaats een reactie