Hoe jezelf te motiveren wanneer je wilt opgeven: 9 eenvoudige oefeningen

meer Dan een eeuw geleden, President Theodore Roosevelt geleverd een nu beroemde adres dat onmiddellijk gecementeerd zijn plaats in de Motivational Speech Hall of Fame.

” Het is niet de criticus die telt; niet de man die aangeeft hoe de sterke man struikelt”, zei Roosevelt. “De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena is, wiens gezicht is ontsierd door stof en zweet en bloed; die keer op keer tekort komt, omdat er geen inspanning is zonder fouten en tekortkomingen.”

nou … ja. Roosevelt had gelijk … beslissingen worden genomen (en overwinningen worden geclaimd) door degenen die opdagen. Maar dat soort veerkracht dag in dag uit behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Op dagen dat je met de ene tegenslag na de andere bent geslagen en 12 uur achter elkaar hebt gewerkt zonder einde in zicht, hoe blijf je doorgaan?

je kunt stoppen. Of je kunt verder lezen voor negen manieren om jezelf te bokken en er doorheen te werken.

hoe motiveer je jezelf als je zin hebt om te stoppen

1) Houd een lopende lijst van overwinningen bij om terug te verwijzen naar wanneer het moeilijk wordt.

HubSpot sales rep Greg Fung heeft een eenvoudige, ingenieuze manier om ontmoediging op afstand te houden. Fung houdt een Evernote-lijst bij van alle verkoopdeals waarvan hij denkt dat hij ze ten onrechte heeft verloren-de “fouten” – samen met hun waarde, en doet hetzelfde met zijn verkoopwinsten en werkgerelateerde “geschenken”.”het bijhouden van een register van waar ik ‘onrecht is aangedaan’ helpt me eigenlijk mentaal de negativiteit los te laten,” zegt Fung. “En nog belangrijker, wanneer ik de dollarbedragen voor beide kolommen optel, merk ik dat mijn ‘rechten’ veel zwaarder wegen dan de ‘fouten’.”

2) Zet de juiste sfeer met de juiste muziek.

onze omgeving kan een enorme impact hebben op onze stemmingen, en hoewel je het weer of het verkeer niet kunt beheersen, kun je de juiste toon zetten met muziek. Er zit echte wetenschap achter de manier waarop we reageren op verschillende soorten muziek-onderzoek suggereert bijvoorbeeld dat soundtracks van videogames de concentratie verbeteren, terwijl natuurgeluiden de cognitieve functie kunnen verbeteren. 

3) pomp jezelf op met een motiverende video.

voor sommigen van ons is een nummer misschien niet goed-misschien heb je een meer directe boodschap nodig, of misschien kun je (net als ik) snel muziek als achtergrondgeluid uitschakelen. Nooit bang. Als je een snelle schok van inspiratie nodig hebt, probeer dan een video om je bloed te laten stromen.

4) Stel een ochtendroutine in.

je wilskracht is het sterkst in de ochtend, dus begin je dagen goed. Het maken van een routine van de dingen die je elke ochtend moet (of wilt) doen, zal het gemakkelijker maken om de rest van je dag door te komen, omdat je elke dag begint met iets bereikt te hebben. Buffer heeft een lijst samengesteld van de ochtendroutines van uber-succesvolle mensen (denk aan Anna Wintour en Margaret Thatcher) – bekijk ze voor inspiratie.

5) Knock-out een paar quick wins in het eerste half uur van elke dag.

Deze vereist het opnieuw inlijsten van hoe je een “win” ziet.”Het hoeft geen succesvol verbindingsgesprek te zijn-het achterlaten van een geweldige voicemail of het verzenden van een goede prospectie-e-mail zijn beide kleine, maar belangrijke dingen die je kunt vieren.

hoewel je altijd moet werken aan het verbeteren van je zwakke plekken, is er geen reden om je dagen ontmoedigd te beginnen. Door prioriteit te geven aan de dingen waar je goed in bent, kun je je dag sterk beginnen en kom je in de juiste gemoedstoestand om positief en gefocust te blijven.

6) Begin je moeilijkste taak de dag ervoor.

vaak is het moeilijkste deel van het voltooien van een moeilijk project gewoon om aan de slag te gaan. Wanneer ik lange blogposts zoals deze schrijf, probeer ik het niet allemaal in één klap te voltooien-hoewel ik dat kon, is het niet de manier waarop ik het liefst werk. De psychologische last van het weten dat ik in één dag een bericht moet onderzoeken, schetsen, schrijven en formatteren, zorgt ervoor dat ik uitstelgedrag heb en bang ben om te beginnen.

maar ik heb een systeem gevonden dat dit probleem omzeilt. Ik besteed het laatste deel van elke dag aan het onderzoeken en schetsen van de berichten die ik de volgende dag ga schrijven, zodat wanneer ik elke dag naar kantoor ga om te schrijven, Ik weet dat ik niet helemaal opnieuw begin. Deze techniek bereikt twee dingen:

  1. schetsen vereist minder hersenkracht dan schrijven. Het schetsen van berichten de dag ervoor Houdt me productief aan het einde van mijn dag, wanneer mijn wilskracht is uitgeput en het moeilijker is voor mij om me te concentreren.
  2. ik kan meteen in het meest uitdagende deel van mijn dag duiken zodra ik ga zitten. Dit zet de toon voor de rest van mijn dag en Houdt me vooruit in plaats van afgeleid of ontmoedigd te raken.

als je een grote vergadering hebt waar je je op moet voorbereiden of een groot project waar je morgen aan moet werken, begin het dan vandaag of maak een plan voor hoe je het gaat aanpakken. Je zult versteld staan van hoeveel meer je bereikt als je een beetje voorbereidend werk doet.

7) doe elke dag iets dat je gelukkig maakt.

We stellen niet uit omdat we lui zijn of een slechte werkethiek hebben-over het algemeen is het omdat we ongelukkig zijn. In Temptation: Finding Self-Control in an Age of Excess schreef journalist en geleerde van het openbaar beleid Daniel Akst dat uiteindelijk “uitstelgedrag een stemmingsmanagementtechniek is.”

Bouw enkele eenvoudige geneugten in je routine. Neem elke maand de tijd om vrijwilligerswerk te doen voor een zaak die belangrijk voor je is, zet een favoriet muziekstuk op terwijl je je tanden poetst, of doe iets eenvoudigs als het inpakken van een lunch traktatie voor jezelf in de ochtend.

8) beloon jezelf.

in zijn historische studie trainde Ivan Pavlov een hond om te kwijlen bij het geluid van een Bel door hem te luiden elke keer dat hij het hondenvoer bracht. Hoewel ik je zeker niet wil vergelijken met een hond, kun je je hersenen op dezelfde manier hacken met groot effect.”onderzoek toont aan dat beloningen verantwoordelijk zijn voor driekwart van waarom je dingen doet”, schrijft neurowetenschappelijke blogger Eric Barker. “Dus trakteer jezelf wanneer je iets op je to-do-lijst voltooit.”

9) Gebruik het “chameleon effect” om inspiratie op te doen.

1-800-heb je rotzooi? oprichter Brian Scudamore gebruikt het kameleon-effect om de energie van een bijzonder gefocuste of gedreven werknemer te voeden wanneer hij zich afgeleid voelt. Door naast zijn meer gefocuste collega te zitten, is Scudamore in staat om mentaal te resetten en zichzelf weer op het goede spoor te krijgen.

voel je je down op het werk? Ga op zoek naar de meest enthousiaste, gemotiveerde persoon die je kent-degene die je bedrijfskleuren bloedt, altijd een nieuwe side hustle lijkt te hebben, en eigenlijk doorloopt. Pak koffie met hen en voeden van hun goede energie.

hoe motiveer je jezelf? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Plaats een reactie