‘Hoe Heb Je Over Ons Gehoord’ Enquêteopties: Alles-In-Één Gids [+ Voorbeelden]

De ‘Hoe heb je over ons gehoord?”survey is een van de meest fundamentele tools voor klantfeedback die bedrijven gebruiken om meer te weten te komen over hun klantenbestand.

door te weten hoe klanten het merk ontdekken, kunnen organisaties marketing, verkoop en klantenservice richten op kanalen en doelgroepen die het beste zijn voor het bedrijf.

in deze gids zullen we onderzoeken hoe je de perfecte ‘ Hoe heb je over ons gehoord?’enquête samen met enkele voorbeelden en alternatieven die u bij uw bedrijf kunt gebruiken.

Continue reading or jump ahead:

 • als u aan het werven bent, is deze vraag een geweldige manier om meer te weten te komen over uw wervingsproces en uw wervingsstrategie te verbeteren.

  het beste voor: sollicitaties of communicatie tijdens het wervingsproces om te bepalen hoe vacatures op uw advertentie terecht zijn gekomen.

  3. Lead Capture’ Hoe heb je over ons gehoord ‘ enquête

   how-did-you-hear-about-us_6

  Deze formulierbouwer bevat extra velden die leadinformatie vastleggen, inclusief de enquêtevraag ‘Hoe hebt u over ons gehoord’.

  Beste voor: insluiten op een webpagina of blog om informatie over uw klantenbestand te verkrijgen en tegelijkertijd een nieuw contact aan uw CRM toe te voegen.

  4. ‘Hoe Heb Je Over Deze Gebeurtenis Gehoord?’Survey

   how-did-you-hear-about-us_4

  Image

  Deze evenementgerichte enquête ‘hoe hebt u over ons gehoord’ helpt uw marketingteam informatie te geven over waar u klanten kunt betrekken bij het adverteren voor toekomstige evenementen.

  Beste voor: aanmeldings-en registratieformulieren voor evenementen of als één vraag in een tevredenheidsenquête na het evenement.

  5. Customer Behavior Survey

   how-did-you-hear-about-us_2-1

  Image

  in plaats van de klant rechtstreeks te vragen hoe ze uw merk hebben ontdekt, kunt u vragen hoe ze meestal te weten komen over bedrijven of producten in uw branche.

  het beste voor: lead acquisitieformulieren, focusgroepvragenlijsten of klantfeedback-enquêtes waar u een meer algemeen idee wilt van waar klanten het meest zijn.

  naast deze voorbeelden zijn er ook enkele alternatieven voor de vraag’ Hoe hebt u over ons gehoord ‘ die u kunt gebruiken in enquêtes.

  We zullen deze opties bekijken.

  Hoe heeft u over ons gehoord opties (en alternatieven)

  hieronder vindt u een paar andere ‘Hoe heeft u over ons gehoord’ opties die u kunt gebruiken, afhankelijk van het doel van uw enquête.

  “Wie heeft u naar ons verwezen?”

  als uw medewerkers face-to-face met klanten werken, is dit een vraag die ze kunnen stellen terwijl ze de discussie nog steeds informeel en conversatief houden.

  of het nu gaat om het afrekenen of het voeren van een gesprek tijdens een verkooppraatje, uw werknemers moeten aantekeningen maken over hoe klanten deze vraag beantwoorden en hun contactgegevens bijwerken na de interactie.

  ” was het makkelijk om ons te vinden?”

  als je minder bezorgd bent over waar je klanten vandaan komen, ben je misschien meer geïnteresseerd in hoe ze je vinden.

  als ze veel tijd besteden aan het zoeken naar uw bedrijf op zoekmachines en sociale media, kan dit mensen ervan weerhouden met uw bedrijf te werken.

  deze vraag kan u helpen bepalen hoe toegankelijk uw bedrijf is en of u uw SEO-of contentstrategie moet aanpassen.

  ” hoe zou u ons aanmeldingsproces beoordelen?”

  een manier waarop u indirect kunt achterhalen hoe klanten uw bedrijf hebben gevonden, is door hen te vragen uw aanmeldingsproces te bekijken.

  als u een commentaarvak opneemt, kunnen klanten uitleggen hoe ze uw bedrijf hebben ontdekt en hoe u de toegankelijkheid ervan kunt verbeteren.

  nu we een aantal vraagopties hebben bekeken, lees dan verder voor enkele voorbeeldantwoorden die je kunt gebruiken in je ‘hoe heb je over ons gehoord?’ enquête.

  voorbeeldantwoorden op Hoe heb je over ons gehoord

  Gebruik deze antwoorden als inspiratie voor je formulier.

  voor een eenvoudigere enquête gebruikt u de kopteksten boven de alinea. Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde resultaten, probeer dan enkele extra antwoorden toe te voegen die in de opsommingstekens worden gegeven.

  1.

  als uw marketingteam deze enquête aan het samenstellen is, zijn ze misschien benieuwd of een reclamecampagne werkt of niet.

  in plaats van een algemene reactie zoals “advertentie” of “marketing” te gebruiken, kunt u specifiekere reacties gebruiken om precies te zien hoe een klant op uw inhoud reageerde.

  Advertisement Sample Answers:

  • Promotional Videos
  • Television
  • Newspaper
  • Billboard
  • Podcast

  2. Het internet

  het internet stelt consumenten in staat om zo snel toegang te krijgen tot informatie als ze een vraag in een zoekbalk kunnen typen.

  zoekmachines hebben krachtige algoritmen gemaakt die mensen helpen precies te vinden wat ze zoeken, waardoor gebruikers gemakkelijk online informatie kunnen delen.

  als u een cloud-of SaaS-bedrijf bent, is het belangrijk om precies te bepalen hoe klanten uw website vinden.

  Internet Sample Answers:

  • zoekmachines
  • Social Media
  • website van een ander bedrijf
  • Job Listing
  • Blog
  • Customer Review Sites
  • organische inhoud (video ‘ s, afbeeldingen, verhalen)

  3. Mond-tot-mondreclame

  mond-tot-mondreclame is een krachtige manier voor klanten om een bedrijf door te verwijzen.

  hoewel een peer-aanbeveling mogelijk niet duizenden mensen bereikt, hebben mond-tot-mondreferrals vier keer meer kans om te converteren in vergelijking met leads van andere s.

  mond-tot-Mondreferenties:

  • Peer Referral
  • klantenreferenties
  • werkgever of collega
  • Community Forum

  4. Evenementen

  sommige bedrijven vertrouwen op evenementen om nieuwe klanten te ontmoeten en verkoopverbindingen te ontwikkelen.

  hoewel je team misschien niet de kans krijgt tijdens het evenement, kun je een ‘ Hoe heb je over ons gehoord?’vraag in uw evenementregistratieformulier.

  Event Sample Answers:

  • Webinar
  • Corporate Outing/Social
  • Networking Event
  • Training Seminar

  5. Overig

  u moet altijd de optie “Overig” opnemen in uw enquête. Dit geeft deelnemers de mogelijkheid om een antwoord weg te laten of een antwoord te geven dat mogelijk niet in de meerkeuze is opgenomen.

  je hebt ook de mogelijkheid om deelnemers toe te staan om te beschrijven wat hun “andere” is. Dit geeft je wat extra kwalitatieve informatie die je kunt gebruiken om het antwoord te hercategoriseren.

  hoe meer je weet

  hoewel de vraag’ Hoe heb je over ons gehoord ‘ misschien eenvoudig lijkt, is het duidelijk dat er grote voordelen zijn om dit op te nemen als onderdeel van uw customer outreach-strategie.

  of het nu in een e-mail of op uw website staat, zorg ervoor dat u vraagt hoe uw klanten u hebben gevonden. Er kunnen immers ook meer prospects wachten.

Plaats een reactie